Bli medlem i livssynssamfunnet Norsk vegansamfunn
Bli medlem i livssynssamfunnet Norsk vegansamfunn

Bli medlem i livssynssamfunnet Norsk vegansamfunn

I 2015 ble veganisme anerkjent som livssyn av Likestillings- og diskrimineringsombudet og den Europeiske menneskerettskommisjonen har sagt klart at vegansisme er omfattet av livssynsbegrepet. Det betyr at veganere har en lovfestet rett til å ikke bli diskriminert fordi de er veganere. Veganisme som livssyn er en utvidelse av humanismen som mener at alle mennesker har en ukrenkelig egenverdi. Veganere mener at også dyr har egenverdi.

Bakgrunn

Den tidligere interesseorganisasjonen Norsk vegansamfunn vedtok på årsmøtet i 2020 at det skulle opprettes et livssynssamfunn med samme navn. Etter et ekstraordinært årsmøte sommeren 2020 ble det vedtatt at den daværende interesseorganisasjonen skulle legges ned og overføre alle rettigheter og midler til det nye livsynssamfunnet når dette ble stiftet.

30. august 2020 ble livssynssamfunnet Norsk vegansamfunn stiftet.

Livssynssamfunnet Norsk vegansamfunn har som fremste formål å fremme veganisme og et vegansk livssyn med fokus på dyrenes perspektiv – og gjennom dette gjøre det lettere for mennesker å ta dyrevennlige valg.

Medlemskap

Uavhengig av hvilket tros- eller livssynssamfunn du hører til fra før så er du velkommen som medlem hos oss. Vi ønsker ikke å ekskludere noen som vil bidra til å fremme dyrs rettigheter. Du er også velkommen som medlem selv om du ikke selv er veganer men støtter opp under vårt livssyn.

Siden det kun er lov å få statstilskudd for medlemmer som ikke er registrert i noe annet livssyns- eller trossamfunn så har vi laget to ulike medlemskap:

  1. Ordinært medlemskap (gratis) for deg som ikke er medlem i noe annet livssynss- eller trossamfunn.
  2. Støttemedlemskap (200 kr i året, men gratis frem til 2021) for deg som er medlem i et annet tros- eller livssynssamfunn og ønsker å fortsette å være det.

De to medlemskapene har forskjellig navn og pris, men er ellers helt likestilte. Som støttemedlem har du også stemmerett på årsmøter og rett til å sitte i styret. Forskjellen er bare den at vi ikke kan søke om støtte for deg fra hverken staten eller kommunen så lenge du er registrert i et annet tros- eller livssynssamfunn.

Dersom du ønsker å melde deg ut fra ditt nåværende tros- eller livssynssamfunn for å bli ordinært medlem hos oss så ber vi deg om å ta kontakt med ditt nåværende livssyns- eller trossamfunn for å melde deg ut.

Innmeldingssiden finner du her. Det kreves bankID for å blir registrert som medlem eller støttemedlem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.