Hva gjør vi?

 

Norsk vegansamfunn ble stiftet i 2009, og er en demokratisk forening for veganere og veganinteresserte i Norge. Vårt fremste formål er å fremme dyrs rettigheter og interesser gjennom å stille kritiske spørsmål til behandlingen av dyr i samfunnet vårt og promotere en vegansk levemåte.

Foreningen utvikler informasjonsmateriell, oversetter og skriver artikler om dyrs stilling i Norge og resten av verden. Samtidig jobber vi for å gjøre de mer praktiske og hverdagslige sidene ved det å være veganer i Norge enklere, og sprer kunnskap om og fremmer veganisme som et realistisk alternativ for alle. Dette gjør vi blant annet ved å gå i dialog med leverandører, butikker og spisesteder, og bidra til et økt tilbud av veganske produkter og tjenester.

Vi har fokus på å være en god informasjonsportal for publikum og våre medlemmer, baserer oss på fakta og kunnskap, og sørger for at det vi formidler er kvalitetssjekket og balansert. Vi bistår våre medlemmer og svarer på spørsmål og henvendelser av ulik art, og henviser videre til rette instanser. I tillegg arrangerer vi ulike sosiale aktiviteter for våre medlemmer og øvrige interesserte, og deltar på festivaler og markeringer med foredrag og stands.

Norsk vegansamfunn er uavhengig av religion, politiske partier og økonomiske interesser. Alt arbeid i Norsk vegansamfunn gjøres på frivillig og ubetalt basis.

Våre hovedoppgaver er å:
  • Sørge for å ha en oppdatert nettside med grunnleggende informasjon om veganisme i tillegg til nyheter, artikler og reportasjer
  • Utvikle relevante forbrukerguider
  • Ha kontakt med spisesteder, butikker og leverandører for å øke tilgjengeligheten av veganske alternativer, og forbedre merking
  • Arrangere månedlige treff og andre sosiale aktiviteter for veganere og veganinteresserte
  • Svare på spørsmål om veganisme fra media og andre
  • Være aktive på sosiale medier for å nå flere med vårt budskap