Norsk vegansamfunn
Styret

Styret

Oversikt over styret for Norsk vegansamfunn 2024. Styret ble demokratisk valgt av årsmøtet den 7. april 2024.

Steffen Tretvoll Althand
Leder

Steffen er fra Oslo, bor på et småbruk i Gran kommune. Jobber med person-konflikter og som parterapeut. Gikk fra å være jeger til å bli veganer etter å ha tapt en diskusjon med en vegetarianer for tre år siden. Helger og ferier brukes på seiltur med en gaffelrigget kutter, på telttur eller på spill-kveld med venner. Steffen jobber for å skape et godt og stort vegansamfunn.

Ailo Aasen
Nestleder

Ailo er bosatt i Trondheim, har en doktorgrad i fysikk og forsker på fornybar energi i SINTEF. For å nå ut til flest mulig i et samfunn basert på utnyttelse av dyr, mener han det er viktig å formidle alle de gode grunnene for å leve vegansk, inkludert etikk, miljø, personlig helse og folkehelse. Ailo er opptatt av at NVS skal være en saklig, seriøs, og inkluderende organisasjon.

Jon Vegard Venås
Kasserer

Jon Vegard forsker på fornybar energi i SINTEF Energi og har en doktorgrad i matematikk ved NTNU. Han ønsker å være en sterk stemme for dyrene med den vitenskapelige metode som basis. Jon Vegard har ansvaret for hjemmesiden, har ledet arbeidet med livssynserklæringen og leder nå arbeidet med å få NVS registrert som livssynssamfunn.

+4794847750
Magnus Lodding
Sekretær

Magnus brenner for å tale dyrenes sak, ble veganer i Desember 2019 etter å ha sett dokumentaren Dominion og har etter det deltatt i Oslo og på nett med aktivisme. Hans hovedinteresser er filosofi, spiritualitet, religion, systemtenkning og økologi.

Evi Sandbakken
Styremedlem

Evi har studert ved NTNU som maskiningeniør og fordypet i økonomi og ledelse. Arbeider med planlegging og prosjektledelse ved siden av videreutdanning innen IT. Hun har en sterk interesse for gjennomførbar bærekraftig utvikling av samfunnet, og hun forsøker alltid å ta et steg tilbake for å se hele bildet. Hun er vaktmester på vegansamfunnets Discord-server.

Heidi Harriet
Styremedlem

Heidi jobber til daglig som musikal -og treningslærer på folkehøgskole. Hun driver også eget firma innen musikal, show, trening og ernæring. Heidi er ernæringsspesialist i vegansk kosthold med fordypning i Whole Foods og barneernæring. Hun er opptatt av å kunne veilede veganere til å spise sunnere i alle livets faser. Heidi er veganer for dyrene og ble veganer den dagen hun ble oppmerksom på melkeindustrien. Hun brenner derfor litt ekstra for kuene og jobber aktivt for å få slutt på melkeindustrien.

Hans Oskar Ødegård Hagen
Styremedlem

Hans Hagen kommer fra Aurskog og er bosatt i Trondheim. Han har bred erfaring i organisasjonsarbeid, med særinteresse for politikk, filosofi og bærekraft. Hans er opptatt av at NVS skal fremstå tydelig, troverdig og fordomsfritt.

Anne Dæhlen Østen
Styremedlem

Anne er pedagog med videreutdanning i pedagogisk ledelse og læringsmiljøer, og arbeider til daglig som pedagogisk leder med spesialisering inn mot de aller yngste barna. Utover dette har hun studert miljø-etisk filosofi med fokus på naturkrisen - noe som næret det veganske engasjementet ytterligere. Hun er opptatt av å normalisere veganisme som livssyn, og å bidra med å skape et trygt vegansk miljø som ivaretar veganere i samfunnet vårt, både i medgang og motgang.

Samuel Rostøl
Styremedlem

Samuel er dyrerettsaktivist på heltid, og har vært veganer siden 2015. Han har vært å se på flere TV-debatter både i Norge og i Sverige hvor han har fremmet dyrenes sak. Samuel er en selvutnevnt pragmatiker, og har uttalt en rekke ganger at vi må etterstrebe å alltid ha fakta på vår side i vårt arbeid for å fremme dyrenes sak. Han har vært styremedlem i NVS siden 2018.

Parsa Massahi
Styremedlem

Parsa driver sammen med sin kone, Lisa, Polarhagen, en vegansk og organisk gård som produserer lokalt grønt i Lofoten. Parsa er økolog, bonde, kursholder og opptatt av plantebasert, regenerativt landbruk. Han er aktiv i Økologisk Nordnorge, og er aktiv for å fremme vegansk og bærekraftig plantebasert levemåte. Parsas tilnærming er å starte med å endre folks vaner, slik at det blir lettere for dem å endre etikk.