Norsk vegansamfunn
Ålesund vegansamfunn

Ålesund vegansamfunn

Vår tilknytning til Norsk Vegansamfunn gir oss muligheten til å være en del av en større bevegelse som jobber for å fremme vegansk livsstil på nasjonalt plan. Som et lokalt lag av Norsk Vegansamfunn er vi dedikerte til å spre kunnskap, inspirasjon og støtte til alle som er interessert i eller praktiserer veganisme på Sunnmøre.

Gjennom vårt engasjement ønsker vi å skape et miljø der veganere føler seg inkludert og støttet, samtidig som vi ønsker å være en ressurs for de som er nysgjerrige på å utforske den veganske livsstilen. Vi tror på kraften av fellesskapet og hvordan vi sammen kan inspirere og oppmuntre hverandre til å leve mer bærekraftig og medfølende liv.

Våre arrangementer og samlinger er ikke bare en mulighet til å møte andre veganere på Sunnmøre, men også en plattform for å påvirke lokalsamfunnet og bidra til økt tilgjengelighet av veganske alternativer. Vi vil jobbe aktivt med lokale spisesteder og butikker for å oppmuntre til utvikling og diversifisering av deres veganske tilbud, slik at veganere og de som ønsker å redusere sitt forbruk av animalske produkter kan nyte et mangfoldig utvalg av mat og varer.

Vi ser frem til å møte deg på våre arrangementer og samlinger, hvor vi sammen kan dele erfaringer, gleder og utfordringer knyttet til veganisme. Ta gjerne kontakt med oss på e-post: aalesund@vegansamfunnet.no eller følg oss på våre sosiale mediekanaler som Facebook og Instagram for oppdateringer om kommende arrangementer og aktiviteter.

Sammen kan vi skape en mer inkluderende og bærekraftig fremtid for alle på Sunnmøre.

Vennlig hilsen,

Ålesund Vegansamfunn Org.nr 933160157

Styret

Styret bestående av følgende personer:

Fredrik Ulla Staurset
Styreleder

Fredrik er oppvokst på Åndalsnes og bor i dag i Ålesund. Han jobber som daglig leder for en stiftelse, har tidligere drevet Ålesund aller første veganske spisested (Vasty) og jobbet mye for å gi Ålesund et godt tilbud av plantebasert mat. Han har vært veganer siden 03.01.2017 av en nysgjerrighet om at kostholdet er like gunstig for treningen. Det var en stor åpenbaring for han og han har aldri følt seg bedre og får mye mer energi av maten. Dette har gitt han mer motivasjon til å gjøre verden et bedre sted å leve gjennom å spise bedre.

Paul Farstad
Styremedlem

Paul har vokst opp på gård på Hildrestranda og har gradvis fra 2016 frem til oktober 2017 tatt en u-sving og blitt veganer. Først ble han gjort oppmerksom på helsefordelene med plantebasertkost, så kom bevisstheten om miljøgevinstene og etikken. Ting falt på plass. Nå ønsker han å bidra til å normalisere plantekost og redusere menneskelig påvirkning av naturen.

Ingrid Rødset Danielsen
Styremedlem

Ingrid vokste opp og bor nå i Ålesund. Hun jobber som brukstyrt personlig assistent og har utdanning som servitør. Hun har vært veganer siden april 2016, det begynte av nysgjerrighet for ulike kosthold da hun gikk restaurant og matfag. Det utviklet seg til en blanding av flere grunner, deriblant dyrs rettigheter, miljø og egen helse. Å være veganer har vist seg å være det rette valget for henne. Og hun ønsket å inspirere andre til å prøve det samme.

Glauce Maria
Styremedlem

Glauce er fra Rio de Janeiro, Brasil. Hun har bodd i Ålesund siden september 2023 og har vært veganer i snart 9 år. Glauce er utdannet i samfunnsvitenskapelige fag med fordypning i idretts- og bevegelsesvitenskap (NTNU) og har alltid vært interessert i livsstil, helse og ernæring. Målet hennes er å påvirke så mange mennesker som mulig ved å vise alle fordele som kommer med en vegansk livstil. Dette innebærer å få de til å spise flere planter og gradvis bevege seg mot vegansime.