Verdens vegandag
Verdens vegandag

Verdens vegandag

1. november er verdens vegandag!

Verdens vegandag er en markering for veganisme som feires årlig den 1. november over hele verden. Dagen ble grunnlagt som en dag for å feire veganisme i 1994 av daværende president i The Vegan Society i Storbritannia, Louise Wallis. 1. november er også starten på veganmåneden november, en måned der det legges spesielt fokus på vegansk aktivisme. Både vegandagen og veganmåneden ble etablert for å sette  fokus på dannelsen av begrepet veganisme og grunnleggingen av The Vegan Society i november 1944.

Det er ingen retningslinjer for hvordan du best kan feire verdens vegandag. Men vi i Norsk vegansamfunn oppfordrer deg til å gjøre noe ut av dagen, ved å drive en type aktivisme du kan trives med og som du tror kan hjelpe vegansaken. Husk at aktivisme kan være utrolig mye forskjellig! Det kan være så enkelt som å invitere familien din på et deilig vegansk festmåltid. Det kan være å dele ut flygeblader. Det kan være vegansk kakesalg. Det kan være å sette opp en stand og gi bort vegansk mat, slik at folk kan se at det er god og spennende mat. Bare fantasien setter grenser!

I 2011 feirer Norsk vegansamfunn med fest i både Oslo og Stavanger. I Oslo holdes festen på Vega (Akersgata 74, Oslo) kl 18.. Det er allerede en Facebook-event der du kan melde deg på hvis du klikker her, og alle er hjertelig velkomne, enten de melder seg på eller ikke. For anledningen serverer Vega 100% vegansk. Vi skal også ha en stand på Byporten (ved butikken LUSH), der vi skal dele ut løpesedler og info om veganisme, og selge litt kaker til inntekt for foreningen. I Stavanger blir det fest på Resept (Østervåg 43, Stavanger) kl. 19, så bare møt opp! Her blir det servering og mange av medlemmene i NVS tar med mat til anledningen. For mer informasjon er et bare å kontakte Jørund på post@jorund.no.

I Oslo har også NOAH har markering på Egertorget med utdeling av løpesedler og stand mellom 16.30 og 18. Mer info her. Det er også et formiddagstreff på Loving Hut kl. 16.30, med visning av filmen «Making the Connection». Mer info her.

Ønsker du noen flygeblader du kan skrive ut og dele ut på denne dagen, finner du flere forskjellige på norsk her.

Her er noen bilder fra stands NVS hadde på verdens vegandag i fjor:


NVS på Egertorget i Oslo

NVS i Stavanger

Én kommentar

  1. Pingback: Verdens Vegandag feires i Porsgrunn | NOAH - for dyrs rettigheter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.