Norsk vegansamfunn
Styret 2023

Styret 2023

Oversikt over styret for Norsk vegansamfunn 2023. Styret ble demokratisk valgt av årsmøtet den 21. mai 2023.

Steffen Tretvoll Althand
Leder

Steffen er fra Oslo, bor på et småbruk i Gran kommune. Jobber med person-konflikter og som parterapeut. Gikk fra å være jeger til å bli veganer etter å ha tapt en diskusjon med en vegetarianer for tre år siden. Helger og ferier brukes på seiltur med en gaffelrigget kutter, på telttur eller på spill-kveld med venner. Steffen jobber for å skape et godt og stort vegansamfunn.

Ailo Aasen
Nestleder

Ailo er bosatt i Trondheim, har en doktorgrad i fysikk og forsker på fornybar energi i SINTEF. For å nå ut til flest mulig i et samfunn basert på utnyttelse av dyr, mener han det er viktig å formidle alle de gode grunnene for å leve vegansk, inkludert etikk, miljø, personlig helse og folkehelse. Ailo er opptatt av at NVS skal være en saklig, seriøs, og inkluderende organisasjon.

Jon Vegard Venås
Kasserer

Jon Vegard forsker på fornybar energi i SINTEF Energi og har en doktorgrad i matematikk ved NTNU. Han ønsker å være en sterk stemme for dyrene med den vitenskapelige metode som basis. Jon Vegard har ansvaret for hjemmesiden, har ledet arbeidet med livssynserklæringen og leder nå arbeidet med å få NVS registrert som livssynssamfunn.

+4794847750
Magnus Lodding
Styremedlem

Hei, jeg heter Magnus. Jeg Brenner for å tale dyrenes sak. Ble veganer i Desember 2019 etter jeg så dokumentaren "Dominion" og har etter det deltatt i Oslo og på nett med aktivisme. Mine hovedinteresser er filosofi, spiritualitet, religion, systemtenkning og økologi.

Heidi Harriet
Styremedlem

Heidi jobber til daglig som musikal -og treningslærer på folkehøgskole. Hun driver også eget firma innen musikal, show, trening og ernæring. Heidi er ernæringsspesialist i vegansk kosthold med fordypning i Whole Foods og barneernæring. Hun er opptatt av å kunne veilede veganere til å spise sunnere i alle livets faser. Heidi er veganer for dyrene og ble veganer den dagen hun ble oppmerksom på melkeindustrien. Hun brenner derfor litt ekstra for kuene og jobber aktivt for å få slutt på melkeindustrien.

Hans Oskar Ødegård Hagen
Styremedlem

Hans Hagen kommer fra Aurskog og er bosatt i Trondheim. Han har bred erfaring i organisasjonsarbeid, med særinteresse for politikk, filosofi og bærekraft. Hans er opptatt av at NVS skal fremstå tydelig, troverdig og fordomsfritt

Fredrik Ulla Staurset
Styremedlem

Fredrik er oppvokst på Åndalsnes og bor i dag i Ålesund. Han jobber som daglig leder for en stiftelse, har tidligere drevet Ålesund aller første veganske spisested (Vasty) og jobbet mye for å gi Ålesund et godt tilbud av plantebasert mat. Han har vært veganer siden 03.01.2017 av en nysgjerrighet om at kostholdet er like optimalt for treningen. Det var en stor åpenbaring for han og han har aldri følt seg bedre og får mye mer energi av maten. Dette har gitt han mer motivasjon til å gjøre verden et bedre sted å leve gjennom å spise bedre.

Anne Dæhlen Østen
Styremedlem

Anne er pedagog med videreutdanning i pedagogisk ledelse og læringsmiljøer, og arbeider til daglig som pedagogisk leder med spesialisering inn mot de aller yngste barna. Utover dette har hun studert miljø-etisk filosofi med fokus på naturkrisen - noe som næret det veganske engasjementet ytterligere. Hun er opptatt av å normalisere veganisme som livssyn, og å bidra med å skape et trygt vegansk miljø som ivaretar veganere i samfunnet vårt, både i medgang og motgang.

Henrik Kjellmo Larsen
Varamedlem

Henrik Kjellmo Larsen er doktorgradsstudent innenfor sosiologi ved Monash University. Han er også yogalærer, og har bred organisasjonserfaring. Henrik har vært styremedlem flere år, og starter arbeidet med å utarbeide en strategi for NVS i Mars 2021. Han har et stort engasjement for formidling og er derfor ansvarlig for NVS’ markedsføring, og han skriver ofte avis og debattinnlegg på vegne av NVS.

Samuel Rostøl
Varamedlem

Samuel er dyrerettsaktivist på heltid, og har vært veganer siden 2015. Han har vært å se på flere TV-debatter både i Norge og i Sverige hvor han har fremmet dyrenes sak. Samuel er en selvutnevnt pragmatiker, og har uttalt en rekke ganger at vi må etterstrebe å alltid ha fakta på vår side i vårt arbeid for å fremme dyrenes sak. Han har vært styremedlem i NVS siden 2018.

Patreon