Norsk vegansamfunn
Styret 2022

Styret 2022

Oversikt over styret for Norsk vegansamfunn 2022. Styret ble demokratisk valgt av årsmøtet den 27. mars 2022.

Steffen Tretvoll Althand
Leder

Steffen er fra Oslo, bor på et småbruk i Gran kommune. Jobber med person-konflikter og som parterapeut. Gikk fra å være jeger til å bli veganer etter å ha tapt en diskusjon med en vegetarianer for tre år siden. Helger og ferier brukes på seiltur med en gaffelrigget kutter, på telttur eller på spill-kveld med venner. Steffen jobber for å skape et godt og stort vegansamfunn.

Ailo Aasen
Nestleder

Ailo er bosatt i Trondheim, har en doktorgrad i fysikk og forsker på fornybar energi i SINTEF. For å nå ut til flest mulig i et samfunn basert på utnyttelse av dyr, mener han det er viktig å formidle alle de gode grunnene for å leve vegansk, inkludert etikk, miljø, personlig helse og folkehelse. Ailo er opptatt av at NVS skal være en saklig, seriøs, og inkluderende organisasjon.

Jon Vegard Venås
Kasserer

Jon Vegard jobber i SINTEF og har en doktorgrad i matematikk ved NTNU. Han har et brennende engasjement for rasjonell og kritisk tenking med den vitenskapelige metode som basis. Jon Vegard har ansvaret for hjemmesiden og har ledet arbeidet med livssynserklæringen til NVS. Han var sammen med Ailo en av pådriverene for et vegansk livssynssamfunn i Norge før NVS valgte å ta dette steget.

+4794847750
Maria Lindgren
Sekretær

Maria er 55 år og bosatt i Oslo. Til daglig jobber hun som spesialpedagog i videregående skole. Hun har hatt et brennende engasjement for veganisme siden 2016, og ønsker å prioritere sin tid til positive bidrag i styret. Blant annet har hun kunnskap om veganske klær, og ønsker å jobbe for at informasjon om dette kan bli mer tilgjengelig for veganere. Maria har ellers tro på en positiv kommunikasjonsform for å fremme veganisme.

Hans Oskar Ødegård Hagen
Styremedlem

Hans Hagen kommer fra Aurskog og er bosatt i Trondheim. Han har bred erfaring i organisasjonsarbeid, med særinteresse for politikk, filosofi og bærekraft. Hans er opptatt av at NVS skal fremstå tydelig, troverdig og fordomsfritt

Samuel Rostøl
Styremedlem

Samuel er dyrerettsaktivist på heltid, og har vært veganer siden 2015. Han har vært å se på flere TV-debatter både i Norge og i Sverige hvor han har fremmet dyrenes sak. Samuel er en selvutnevnt pragmatiker, og har uttalt en rekke ganger at vi må etterstrebe å alltid ha fakta på vår side i vårt arbeid for å fremme dyrenes sak. Han har vært styremedlem i NVS siden 2018.

Patreon
Heidi Harriet
Styremedlem

Heidi jobber til daglig som musikal -og treningslærer på folkehøgskole. Hun driver også eget firma innen musikal, show, trening og ernæring. Heidi er ernæringsspesialist i vegansk kosthold med fordypning i Whole Foods og barneernæring. Hun er opptatt av å kunne veilede veganere til å spise sunnere i alle livets faser. Heidi er veganer for dyrene og ble veganer den dagen hun ble oppmerksom på melkeindustrien. Hun brenner derfor litt ekstra for kuene og jobber aktivt for å få slutt på melkeindustrien.

Tobias Martin
Styremedlem

Tobias kommer fra Tyskland og er bosatt i Bærum kommune. Han er utdannet ingeniør, men studerer nå filosofi og miljøstudier ved UiO. Tobias har tro på at å leve som et godt eksempel i seg selv er fremmende for veganisme. Han har et ønske om å bidra med et mer holistisk syn på veganisme som inkluderer mer enn bare dyrevelferd.

Aileen Boyesen
Styremedlem

Aileen er bosatt på Årnes i Viken og jobber til daglig med forbedringsarbeid i bedrifter og Coaching av enkeltpersoner. Hun har et brennende engasjement for at folk skal kunne leve sitt beste liv i tråd med egne verdier. Med et svart belte i LEAN ønsker hun også at alt skal bli så effektivt som mulig med minst mulig sløsing. Aileen har vært vegetarianer siden 2015, veganer siden 2020 og er spesielt opptatt av dyrevelferd, miljø og helse-fordelene som følger med ved å bli veganer. Etter at hun ble styremedlem i NVS tok hun sammen med en venninne initiativ til å starte lokallag for veganere i Nes.

Henrik Kjellmo Larsen
Styremedlem

Henrik Kjellmo Larsen er doktorgradsstudent innenfor sosiologi ved Monash University. Han er også yogalærer, og har bred organisasjonserfaring. Henrik har vært styremedlem flere år, og starter arbeidet med å utarbeide en strategi for NVS i Mars 2021. Han har et stort engasjement for formidling og er derfor ansvarlig for NVS’ markedsføring, og han skriver ofte avis og debattinnlegg på vegne av NVS.