Norsk vegansamfunn
Styret 2021

Styret 2021

Oversikt over styret for Norsk vegansamfunn 2021. Styret ble demokratisk valgt av årsmøtet den 11. desember 2021.

Steffen Tretvoll Althand
Leder

Steffen er fra Oslo, bor på et småbruk i Gran kommune. Jobber med person-konflikter og som parterapeut. Gikk fra å være jeger til å bli veganer etter å ha tapt en diskusjon med en vegetarianer for tre år siden. Helger og ferier brukes på seiltur med en gaffelrigget kutter, på telttur eller på spill-kveld med venner. Steffen jobber for å skape et godt og stort vegansamfunn.

Ailo Aasen
Nestleder

Ailo er bosatt i Trondheim, har en doktorgrad i fysikk og forsker på fornybar energi i SINTEF. For å nå ut til flest mulig i et samfunn basert på utnyttelse av dyr, mener han det er viktig å formidle alle de gode grunnene for å leve vegansk, inkludert etikk, miljø, personlig helse og folkehelse. Ailo er opptatt av at NVS skal være en saklig, seriøs, og inkluderende organisasjon.

Jon Vegard Venås
Sekretær

Jon Vegard jobber i SINTEF og har en doktorgrad i matematikk ved NTNU. Han har et brennende engasjement for rasjonell og kritisk tenking med den vitenskapelige metode som basis. Jon Vegard har ansvaret for hjemmesiden og har ledet arbeidet med livssynserklæringen til NVS. Han var sammen med Ailo en av pådriverene for et vegansk livssynssamfunn i Norge før NVS valgte å ta dette steget.

+4794847750
Tyson Ritter
Kasserer

Tyson har doktorgrad i matematikk fra Australia og kom til Norge i 2013. I dag jobber han med undervisning og forskning som førsteamanuensis på Universitetet i Stavanger. Han har et bredt perspektiv på kampen for dyrs rettigheter og ser på veganisme som en uunngåelig retning for å løse de sammensatte utfordringene vi står overfor. Gjennom klimakrisen ble han i starten av 2019 aktivist og fikk øynene opp for veganisme. Han er positiv, vennlig, og liker å ha filosofiske samtaler om temaet og et stort engasjement for å spre bevissthet om veganisme og forholdene til dyr som lever i dagens landbruk.

Samuel Rostøl
Styremedlem

Samuel er dyrerettsaktivist på heltid, og har vært veganer siden 2015. Han har vært å se på flere TV-debatter både i Norge og i Sverige hvor han har fremmet dyrenes sak. Samuel er en selvutnevnt pragmatiker, og har uttalt en rekke ganger at vi må etterstrebe å alltid ha fakta på vår side i vårt arbeid for å fremme dyrenes sak. Han har vært styremedlem i NVS siden 2018.

Patreon
Henrik Kjellmo Larsen
Styremedlem

Henrik Kjellmo Larsen er doktorgradsstudent innenfor sosiologi ved Monash University. Han er også yogalærer, og har bred organisasjonserfaring. Henrik har vært styremedlem flere år, og starter arbeidet med å utarbeide en strategi for NVS i Mars 2021. Han har et stort engasjement for formidling og er derfor ansvarlig for NVS’ markedsføring, og han skriver ofte avis og debattinnlegg på vegne av NVS.

Halat Sophie
Styremedlem

Halat er 34 år og jobber som fotograf og personlig trener. Hun har tydelige idéer om hvordan organisasjonen kan forbedres på flere felt, og har solid kompetanse blandet med mange gode synspunkter vi mener vil styrke dagens styre ytterligere. I tillegg har Halat stor kompetanse og drive når det kommer til sosiale medier, har et vegan-nettverk i Norge.

Heidi Harriet
Styremedlem

Heidi jobber til daglig som musikal -og treningslærer på folkehøgskole. Hun driver også eget firma innen musikal, show, trening og ernæring. Heidi er ernæringsspesialist i vegansk kosthold med fordypning i Whole Foods og barneernæring. Hun er opptatt av å kunne veilede veganere til å spise sunnere i alle livets faser. Heidi er veganer for dyrene og ble veganer den dagen hun ble oppmerksom på melkeindustrien. Hun brenner derfor litt ekstra for kuene og jobber aktivt for å få slutt på melkeindustrien.

Hans Oskar Ødegård Hagen
Varamedlem

Hans Hagen kommer fra Aurskog og er bosatt i Trondheim. Han har bred erfaring i organisasjonsarbeid, med særinteresse for politikk, filosofi og bærekraft. Hans er opptatt av at NVS skal fremstå tydelig, troverdig og fordomsfritt.