Norsk vegansamfunn
Styret 2020

Styret 2020

Oversikt over styret for Norsk vegansamfunn 2020. Styret ble demokratisk valgt ved stiftelsesmøtet den 30. august 2020.

Steffen Tretvoll Althand
Leder

Steffen er fra Oslo, bor på et småbruk i Gran kommune. Jobber med person-konflikter og som parterapeut. Gikk fra å være jeger til å bli veganer etter å ha tapt en diskusjon med en vegetarianer for tre år siden. Helger og ferier brukes på seiltur med en gaffelrigget kutter, på telttur eller på spill-kveld med venner. Steffen jobber for å skape et godt og stort vegansamfunn.

Ailo Aasen
Nestleder

Ailo er bosatt i Trondheim, har en doktorgrad i fysikk og forsker på fornybar energi i SINTEF. For å nå ut til flest mulig i et samfunn basert på utnyttelse av dyr, mener han det er viktig å formidle alle de gode grunnene for å leve vegansk, inkludert etikk, miljø, personlig helse og folkehelse. Ailo er opptatt av at NVS skal være en saklig, seriøs, og inkluderende organisasjon.

Jon Vegard Venås
Sekretær

Jon Vegard jobber i SINTEF og har en doktorgrad i matematikk ved NTNU. Han har et brennende engasjement for rasjonell og kritisk tenking med den vitenskapelige metode som basis. Jon Vegard har ansvaret for hjemmesiden og har ledet arbeidet med livssynserklæringen til NVS. Han var sammen med Ailo en av pådriverene for et vegansk livssynssamfunn i Norge før NVS valgte å ta dette steget.

Ingunn Elstad
Kasserer

Ingunn er bosatt i Lillestrøm kommune og har en bachelorgrad i PR og samfunnspåvirkning. Hun har vært veganer i 4 år og har de to siste årene blogget om veganisme og i hovedsak veganske produkter. Ingunn ønsker å inspirere andre til å ta mer dyrevennlige valg og bidra til en enklere hverdag for veganere. Hun håper å vise at en vegansk livsstil ikke går på bekostning av noe.

Solfrid Løkke
Styremedlem

Solfrid jobber som realfagslærer i videregående skole. Hun er opptatt av miljøet, men er veganer for dyrene. Ønsket om å sitte i Norsk vegansamfunn sitt styre springer ut fra ønsket om å gjøre noe for dyrene. Hun har ansvaret for å koordinere og informere om vegantreffene rundt omkring i landet. Hun jobber også med bli-kjent-ordningen der frivillige møter veganere som ønsker å bli kjent med andre veganere.

Samuel Rostøl
Styremedlem

Samuel er dyrerettsaktivist på heltid, og har vært veganer siden 2015. Han har vært å se på flere TV-debatter både i Norge og i Sverige hvor han har fremmet dyrenes sak. Samuel er en selvutnevnt pragmatiker, og har uttalt en rekke ganger at vi må etterstrebe å alltid ha fakta på vår side i vårt arbeid for å fremme dyrenes sak. Han har vært styremedlem i NVS siden 2018.

Henrik Kjellmo Larsen
Styremedlem

Henrik Kjellmo Larsen er doktorgradsstudent innenfor sosiologi ved Monash University. Han er også yogalærer, og har bred organisasjonserfaring. Henrik har vært styremedlem flere år, og starter arbeidet med å utarbeide en strategi for NVS i Mars 2021. Han har et stort engasjement for formidling og er derfor ansvarlig for NVS’ markedsføring, og han skriver ofte avis og debattinnlegg på vegne av NVS.

Kaja Nicole Mainardi
Varamedlem

Kaja har vært heltids aktivist siden 2018 og jobber med dyrevern og klima. Engasjementet hennes kom etter hun ble veganer og ønsket å gjøre noe for at dyrene våre skal få det bedre. Kaja brenner for å engasjere folk til å bli aktive og inspirere til en vegansk livsstil. Hun jobber frivillig for mange organisasjoner og mener samarbeid er den beste løsningen.

Annette Thygesen
Varamedlem

Annette har en mastergrad i filosofi, og er i tillegg utdannet som filosofisk praktiker. Hun har også studert indisk filosofi og kultur, og underviser yoga og yogafilosofi. De filosofiske områdene som opptar Annette mest er metafysikk og etikk, herunder dyreetikk. For Annette er dyrevelferd, etisk veganisme og et godt samfunn faktorer som er uløselig knyttet sammen i veganismen som et fullverdig livssyn.