Worldwide Vegan Bake Sale 2011
Worldwide Vegan Bake Sale 2011

Worldwide Vegan Bake Sale 2011

Lørdag 30. april var en gjeng veganere samlet i Stavanger for å selge veganske kaker og spre det glade budskap.

Worldwide Vegan Bake Sale foregår hvert år i april/mai. Hvem som helst over hele kloden kan melde seg på. Ideen er å selge veganske kaker og bakverk og komme ut blant folk og prate om veganisme. De to siste årene har en gruppe veganere i Stavanger deltatt i dette arrangementet sammen med over hundre andre grupper internasjonalt. Dette er en fin måte å komme i kontakt med andre mennesker og gjøre veganisme kjent, og en hyggelig aktivitet å gjøre sammen med andre veganere. Det kan selvfølgelig gjøres uavhengig av det internasjonale arrangementet også. Det krever ikke så mye. Avtal baking med noen venner, ta med bord og diverse materiale. Husk å få tillatelse fra kommunen der du bor.

Lørdag 30. april var en strålende dag med mye folk i gatene. Det ble blant annet solgt cupcakes med appelsinkrem, bananasplit og sjokolade, cashew-daddel-barer, sjokoladekake og kaffe fra termos. Hadde det ikke vært for at komfyren til en i gruppa hadde tatt kvelden, ville vi også hatt eplekake. Det ble delt ut løpesedler om veganisme og interesserte kunne bla i kokebøker og veganske magasiner.

Det kan være lurt å tilpasse kakeutvalget etter ute-temperaturen viste det seg, da solvarme lett smelter sjokoladeglasur etc. Men det gikk bra og det ble noen hundrelapper i kassa, som går til Norsk vegansamfunn.

Mer informasjon om Worldwide Vegan Bake Sale: www.veganbakesale.org

Flere bilder fra Stavanger:

Foto: Erik Sæter Jørgensen
Foto: Erik Sæter Jørgensen
Foto: Erik Sæter Jørgensen
Cupcakes: Appelsinkrem og Bananasplit. Foto: Erik Sæter Jørgensen
Foto: Jørund Aase Falkenberg
Foto: Jørund Aase Falkenberg