Vi søker lokalkoordinatorer
Vi søker lokalkoordinatorer

Vi søker lokalkoordinatorer

Oppdatert 29. august 2019

Har du lyst å jobbe med å fremme veganisme på en enkel, hyggelig og sosial måte? Bli lokalkoordinator for Norsk vegansamfunn på ditt hjemsted!

 

Styret NVS 2015. Foto.
Vil du være med i gjengen? Bli lokalkoordinator!

Ønsker aktive frivillige

Norsk vegansamfunn er en landsdekkende forening. Per i dag er styret i foreningen lokalisert i det sentrale Østlandsområdet, og mye av aktiviteten foregår i Oslo. Vi har et mål om å bli mer aktive også i resten av Norge, og da trenger vi hjelp fra engasjerte frivillige.

Vi ønsker oss derfor frivillige lokalkoordinatorer i byer over hele landet som kan hjelpe oss med å jobbe for veganisme og gjøre det enklere å være veganer i Norge.

Hva gjør en lokalkoordinator?

Den viktigste jobben for en lokalkoordinator er å arrangere månedlige treff der man bor. Treffene avholdes første søndag i hver måned, og er hyggelige og uformelle sosiale samlinger der man kan møte andre veganere og veganinteresserte for en prat og en matbit.

Å arrangere månedlige treff er ikke spesielt arbeidskrevende eller vanskelig. Det viktigste er å finne et egnet sted å ha treffet, og ønske å skape en inkluderende arena for veganere og de som er interessert i veganisme.

Når det kommer til å finne plass for treffet vet gjerne lokalkoordinatoren bedre enn oss hva som egner seg. Kanskje finnes det en restaurant eller kafé med noen veganske alternativer på menyen, eller byen har en Peppes der man kan bestille Green Garden uten ost og Mozzarella? Det er imidlertid mulig å arrangere treffene på andre måter, for eksempel ved å invitere til potluck der alle tar med hver sin rett, møtes for grilling i parken på sommeren og så videre. Treffene trenger ikke være på samme sted og tid hver gang. Det er viktig å huske på at treffene er åpne for alle, og at det ikke er et krav om å være veganer for å komme på treff. Man må derfor åpen og inkluderende overfor personer som ikke er helt «der» ennå, samtidig som man promoterer veganisme på en positiv og redelig måte.

Vi ønsker at de som tar på seg koordinatoransvaret er innstilt på å arrangere dette en tid framover, så vi får kontinuitet i arbeidet. Det kan gjerne være flere personer som går sammen om å være lokalkoordinatorer, slik at man kan dekke opp for hverandre dersom den ene er forhindret fra å være med på et treff.

På treffene representerer man Norsk vegansamfunn, så det er viktig at lokalkoordinatoren har satt seg inn i hva vi står for og hvordan vi jobber. Fokuset vårt er å fremme veganisme på en positiv, saklig og faktabasert måte, og det er viktig at lokalkoordinatorene kjenner seg igjen i dette grunnlaget. Les gjerne mer om dette i foreningens vedtekter.  En lokalkoordinator trenger selvfølgelig ikke kunne svare på alt, men man bør vite litt om organisasjonen.

Det kan også være aktuelt at lokalkoordinatorene svarer på henvendelser fra media om veganisme i lokalområdet.

Hva kan Norsk vegansamfunn bidra med?

Når lokalkoordinatoren har funnet sted, klokkeslett og opplegg, lager vi et event på Facebook som lokalkoordinatoren blir med-administrator for.

Vi sender lokalkoordinatorene NVS-brosjyrer i posten som man kan dele ut til de som kommer på treff, men minner om at treffene først og fremst er en sosial og avslappet arena hvor veganere og vegan-nysgjerrige kan møte likesinnede – dette er ikke et medlemsmøte.

Restaurant. Foto.
Vegantreff er lavterskelarrangementer der sosial hygge og god mat står i fokus (Foto: Pixabay)

Dersom lokalkoordinatoren har lyst til å arrangere andre aktiviteter er ingenting bedre enn det! Restaurant Day, kakeboder, stand på relevante festivaler, informasjonsarbeid og så videre er eksempler på arrangementer lokalkoordinatorer kan organisere, og som vi gjerne støtter opp om. Vi dekker selvfølgelig alle kostnader, men aktiviteter bør være avklart med styret på forhånd.

Gira?

De siste månedene har flere byer kastet seg med i arbeidet vårt, og Norsk vegansamfunn har nå lokalkoordinatorer som arrangerer månedlige treff i både Bergen, TrondheimSandnesStord, Ås, Moss og Grenland. Vi håper flere ønsker å jobbe for vegansaken på denne hyggelige måten, og at vi snart kan skryte av treff i enda flere norske byer!

Dersom du er interessert i å bli lokalkoordinator der du bor og vil ha mer informasjon, kan du sende oss en e-post på kontakt@vegansamfunnet.no eller ringe Solfrid Løkke på telefon 993 03 252.

3 kommentarer

 1. Taus

  Vil bare kommentere at Peppes Pizza «Green Garden» inneholder det de kaller «klassisk caesardressing» som inneholder bl.annet ansjos, som er hverken vegansk eller vegetariansk. Også inneholder denne dressingen egg (i form av majones).
  Osten de bruker er heller ikke vegetarisk siden den inneholder løpe.

  Pizzabunnen har jeg faktisk aldri spurt om, men noen pizzabunnen fra Peppes (i kjøledisken i butikken) inneholder utradisjonelle ingredienser som f.eks melk eller egg selv om en klassisk pizzabunn kun skal inneholde hvetemel, gjær, olivenolje og vann.

  Mitt poeng: Nei, jeg ville ikke anbefale vegandere å organisere en treff på Peppes, fordi de har ingening å tilby hverken vegetarianere eller vegandere. Og de jukser med en vegetarpizza, som ikke er vegetarisk!

  1. Marte Munkeli

   Hei, Taus. Det er godt du engasjert.

   – Green Garden serveres ikke med «klassisk cæsardressing». Denne dressingen er som du nevner verken vegetarisk eller vegansk, men den blir da heller ikke servert til Green Garden.
   – Osten de bruker på Peppes er helt riktig verken vegetarisk eller vegansk. Derfor presiserer vi dette i saken: «Kanskje finnes det en restaurant eller kafé med noen veganske alternativer på menyen, eller byen har en Peppes der man kan bestille Green Garden uten ost og Mozzarella». Vi
   – Pizzabunnen på Peppes inneholder verken egg eller melk. Vi har spurt.
   – Hvor synes du vi skal anbefale folk å holde treff dersom du mener Peppes ikke er aktuelt? Ikke alle byer har restauranter med veganske alternativer. Vi tar gjerne imot tips.

 2. Taus

  Åh. Du har rett. Sjekket akkurat på nettsiden deres, og de har fjernet «klassisk cæsardressing» fra Green Garden Pizza. De hadde fortsatt den dressingen på pizzaen da jeg spurte dem, omtrent halvannen år siden. At de ikke bruker vegetarisk ost synes jeg er dårlig gjort og ikke akkurt vegetar vennlig og derfor ville jeg ikke anbefalt denne kjeden.

  – Hvor synes du vi skal anbefale folk å holde treff dersom du mener Peppes ikke er aktuelt? Ikke alle byer har restauranter med veganske alternativer. Vi tar gjerne imot tips
  Det er veldig avhengig av hvor man bor. Byen jeg bor i har ikke Peppes en gang, og her får man ikke vegansk mat et eneste sted. Spiser helst hjemme jeg :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.