Veiledning til serveringsteder og catering

Veganere spiser av prinsipp ikke noe av animalsk opprinnelse, av hensyn til mennesker, dyr og miljø.

Så vi spiser ikke: kjøtt (inkl. kjøttdeig, pølser, etc.), fjærkre (inkl. kylling), fisk, skalldyr, eller andre animalske produkter som honning, egg, melk, fløte, rømme, smør, ost og andre meieriprodukter.


Men vi spiser: grønnsaker, frukt, ris, pasta (uten egg), bønner, linser, nøtter, sopp, brød og bakeriprodukter (uten melk, egg og animalsk fett), korn og kornprodukter, etc. 


Supper og sauser kan lages med vegetabilsk buljong og feks. soyamelk, men uten kjøtt- eller kyllingekstrakt. Smør, margarin eller andre former for animalsk fett kan ikke brukes til steking. Ren vegetabilsk olje, som oliven og raps og rent plantemargarin kan brukes til steking.

Denne veiledningen er ment å sendes til restauranten, catering-firmaet, jobben eller lignende en uke eller mer i forveien. Den er basert på “The Vegan Passport”, som har slike tekster på veldig mange språk og anbefales for veganere som skal til utlandet og ikke kan språket helt.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *