Vegansk vår 2017 – ukemeny 5

Velkommen til den siste uka av Vegansk vår!

Damen bak denne ukens matblogg, Mynths.no heter Marie Vogt og har en bachelorgrad i samfunnsernæring, og er i gang med en mastergrad i samme fagfelt.

Tekst: Marit Ylvira Haugland og Andrea Bruer. Alle bilder er lånt med tillatelse fra Mynths.no.

Marie har også en vakkert designet blogg med spennende oppskrifter på veganmat og flotte bilder. Hun ønsker å inspirere andre med plantebaserte oppskrifter, og vise at et slikt kosthold er alt annet enn kjedelig.

Hun har også informasjon om plantebasert ernæring på bloggen sin, og skriver alltid opp detaljert næringsinnhold for alle rettene!

Med denne ukemenyen avslutter vi vårt den ordinære varianten Vegansk vår for i år, men husk at den veganske våren i Norge langt i fra er over! 

Visste du at Norsk vegansamfunn består kun av et styre og frivillige som arbeider helt ulønnet for å fremme veganisme som livsstil – og gjøre det enklere for deg å velge vegansk?

Bli gjerne medlem om du ønsker å støtte vårt arbeid! Du kan også også donere et valgfritt beløp dersom du ønsker å støtte arbeidet vi gjør. Kontonummeret vårt er 1503.71.30351. Pengene går til å trykke løpesedler og brosjyrer med informasjon om veganisme, lage bannere og annet materiell, betale for standplass på festivaler, utgifter til nettside-domene og så videre.

Vi trenger også alltid flere frivillige til å stå på stand, bake kake og bidra med andre ting. Meld deg gjerne inn i NVS’ frivillighets- og aktivistgruppe på Facebook eller send en e-post til kontakt@vegansamfunnet.no om du ønsker å bidra med noe spesifikt (skriving av artikler, design av brosjyrer og plakater, fotografier, arrangementer eller noe annet).

Jo flere vi er, jo større slagkraft har vi – for eksempel i samtaler og møter med næringsliv og norske myndigheter!

Vil du fortsette å velge vegansk?

Da gjenstår det bare å ønske dere god appetitt – og lykke til med å fortsette å velge vegansk i hverdagen!

 

Meny uke 5

Handleliste lenger ned

Mandag

Lunsjtips: Avokado-toast

Middag: One pot-pasta med linser

 

Tirsdag

Lunsjtips: Buddha bowl med linser

Middag: Enkel grønnsakscurry

 

Onsdag

Lunsjtips: Overnight oats med sjokolade

Middag: Sort bønneburger

 

Ukens søte fristelser

Sjokolademousse

Raw jordbærterte

Handleliste (middager)

Obs! Oppskriftene og handlelisten er beregnet for fire personer.

Husk å handle inn til frokost, lunsj og mellommåltider! Se også tips for erstatningsvarer.

Dette har du sannsynligvis allerede (ellers bør du fylle opp skapene): salt og pepper, nøytral mat-/stekeolje, ris, brød, kikertmel (finnes i grønnsakshandler, kan som regel byttes ut med vanlig mel), soyasaus, basilikum, paprikapulver, karripulver, majzena, næringsgjær (finnes i helsekostbutikker og på nett, kan som regel sløyfes).

  • 2 løk (2 røde eller 1 gul og 1 rød)
  • 2 gulrøtter
  • 1 brokkoli
  • 1 paprika
  • 1 pakke stangselleri
  • 1 pose sukkererter
  • 150 g aspargesbønner
  • Ca 16 sopp
  • 1 hvitløk
  • 1 lime
  • 1 chili
  • 1 purreløk
  • 340g hermetiske/ferdigkokte svarte bønner (2 pakker fra GoGreen)
  • 2 bokser hermetiserte/ferdigkokte linser
  • 2 bokser kokosmelk
  • 4 bokser hermetiserte tomater
  • Rød currypaste
  • Tomatpuré
  • Fullkornspenne
  • Frisk basilikum (kan sløyfes)
  • Cashewnøtter (kan sløyfes om du ikke har næringsgjær)
  • Tilbehør til bønneburgere (f.eks. hamburgerbrød, salat, tomat, løk, avokado, pommes frites, etc.)

 

, , , , , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[print_link]

Org.nr.: 895215732 / Bankkonto: 1503.71.30351 / e-post: kontakt@vegansamfunnet.no