Vegansk vår 2017 – ukemeny 4

Velkommen til en ny uke av Vegansk vår!

Damen bak matbloggen Green Bonanza heter Mia Frogner. Hun oppgir tre grunner til at hun startet bloggen, som bunner i én oppfordring: Spis mer grønt – for din egen helse, for dyrene og for miljøet. Dette blir nok en uke med deilig matinspirasjon illustrert med flotte bilder. God appetitt!

Tekst: Marit Ylvira Haugland. Alle bilder er lånt med tillatelse fra Green Bonanza.

Meny uke 4

Handleliste lenger ned

 

Mandag

Lunsjtips: Smoothie med havregryn og chiafrø

Middag: Søtpotetsuppe med kokosmelk

 

Tirsdag

Lunsjtips: Avokado- og cashewsalat

Middag: Pasta bolognese med linser

Onsdag

Lunsjtips: Smoothie med bringebær og pasjonsfrukt

Middag: Krydderbakte søtpoteter med guacamole og frisk salat

Torsdag

Lunsjtips: Chiapudding med blåbær og mandel

MiddagLinsegryte med curry, kikerter og poteter

Fredag

Lunsjtips: Tabbouleh med aprikos

Middag: Grønn taco

 

Lørdag

Lunsjtips: Spaghetti med cherrytomatsaus

Middag: Pizza med tomatsaus, sauterte grønnsaker, oliven og oregano

Søndag

Lunsjtips: Lavash med za’atar

Middag: Kålburger

Ukens snacks og søte fristelser

Ovnsbakt betechips

Opp-ned eplekake med karamell

Hjemmelaget mandelsjokolademelk

Handleliste (middager)

Obs! Oppskriftene og handlelisten er beregnet for fire personer.

Husk å handle inn til frokost, lunsj og mellommåltider! Se også tips for erstatningsvarer.

Dette har du sannsynligvis allerede (ellers bør du fylle opp skapene): Nøytral matolje, salt og pepper, grønnsaksbuljong, soyasaus, sukker, kanel, spisskummin, cayennepepper/chili, paprikapulver,

  • 6 store søtpoteter
  • 500 g vanlig potet
  • 2 bokser kokosmelk
  • 7-8 gule løk
  • 1 rødløk
  • 1 lime
  • 3 gulrøtter
  • 2-3 hvitløk
  • 1 pk. fersk ingefær
  • 2 røde chili
  • Sopp (tilsvarende 2 dl finhakket)
  • 5-6 aromasopp
  • 2 avokado
  • 1 salat (valgfri type)
  • 1 agurk
  • 1 tomat
  • 8-10 cherrytomater
  • 1 pk. stangselleri
  • 1 kålrot
  • currypaste
  • 1-2 bokser kikerter
  • Rødvin (kan erstattes med buljong)
  • Valnøtter
  • Pinjekjerner (1 pk eller tilsvarende 1-2 ss)
  • 1 glass kalamataoliven
  • Rosmarin
  • Timian
  • Salvie
  • Frisk koriander
  • Frisk oregano
  • (Meksikansk) oregano
  • Hot madras currypulver
  • Tomatpuré
  • 3-4 (tilsvarende 1400 gr) bokser grovhakkede tomater
  • 1 pk bakt paprika
  • Brune linser (ca 240 g tørre)
  • Røde linser (ca 160 g tørre)
  • Grønne linser (ca 150 g tørre)
  • 1 pk spaghetti
  • 500 g tipo 00-mel (pizzamel, ev. annet ønsket mel)
  • Olivenolje
  • 1 pk. fersk eller tørr gjær
  • Dijonsennep
  • Hjemmelaget eller ferdig tomatsaus (til pizza, men kan bruke pastasaus, tomatpuré etc.)
  • Hvis du har fått tak i næringsgjær, kan du lage “not parmesan” til pizzaen, da trenger du også 2 dl cashewnøtter og litt hvitløkspulver)
  • Kikertmel (hvis du får tak i, ellers bruk hvetemel)
  • Ønsket tacotilbehør (f.eks. tacosaus/salsa, avokado, rødløk, paprika, agurk, salat, mais, sopp, vegansk ost (f.eks. Wilmersburger), Oatlys iMat Fraiche, Alpro Go On, Alpro naturell yoghurt etc.)
  • Tilbehør til kålburgere (“hamburgertilbehør” eller “karbonadetilbehør”)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

[print_link]

Org.nr.: 895215732 / Bankkonto: 1503.71.30351 / e-post: kontakt@vegansamfunnet.no