Vegansk vår 2017 – Meny og handleliste for uke 3

Velkommen til en ny uke av Vegansk vår!

Damen bak Vegetarbloggen, Mari Hult, er en vegansk kokk fra Stavanger. Vegetarbloggen er Norges største og mest leste vegetarblogg!

Tekst: Marit Ylvira Haugland. Alle bilder er lånt med tillatelse fra Vegetarbloggen.

Gjennom bloggen ønsker Mari å vise at du ikke trenger kjøtt, melk eller egg for å spise førsteklasses mat, at det faktisk er ganske enkelt og greit, og at vegetarmat kan lages i alle hjem. Det synes vi hun lykkes med!

Bloggen er full av spennende mat med kjempeflotte bilder som illustrerer alle oppskriftene. Mange av oppskriftene har dessuten funnet veien inn i hennes egen flotte kokebok Sykt godt.Vi tror dette blir en fantastisk mat-uke. God appetitt!

Du kan gå rett til handlelisten, eller bare bla videre til den dukker opp rett etter oppskriftene.

Meny uke 3

Handleliste lenger ned

 

Mandag

Lunsjtips: banan(milk)shake med sjokolade

 

Middag: Sesamlinguine

 

Tirsdag

Lunsjtips: Rask fruktsalat

Middag: Ovnsbakt falafel

 

Onsdag

Lunsjtips: brødskiver med bønnepålegg

Middag: Risotto med sopp og tomat

17. mai-spesial! Se tips til festmat på Vegetarbloggen.

 

Torsdag

Lunsjtips: Grønnsaker som dyppes i spinathummus

Middag: Potetpai

 

Fredag

Lunsjtips: Arme riddere med banan

Middag: Lettvint burrito med bønnestuing

 

Lørdag

Lunsjtips: Amerikanske pannekaker

MiddagTexmex-burgere

 

Søndag

Lunsjtips: Kikertomelett med tomatsalsa

Middag: Shepherdess’ pie

 

Ukens søte fristelser

Sjokonøttcupcakes

Snickersdadler

Chocolate chip oreo brownie (“bromlie”)

 

Handleliste

Obs! Oppskriftene og handlelisten er beregnet for fire personer.

Husk å handle inn til frokost, lunsj og mellommåltider! Se også tips for erstatningsvarer.

Dette har du sannsynligvis allerede (ellers bør du fylle opp skapene): ris, grønnsaksbuljong, soyasaus, olje (oliven og nøytral), salt, pepper, paprikapulver, chilipulver, spisskummen, løkpulver, karri, gurkemeie, vegansk margarin (f.eks. Berit Nordstrands Smøremyk rapskokos), hvetemel, (næringsgjær, hvis du kan få tak i det).

  • 400 g (tørr) linguini (pass på at den er uten egg) / spaghetti
  • 400 gram risotto-/arborio-ris
  • Hvetetortillas
  • 1 pakke hamburgerbrød
  • 2 dl tørre (eller 2 bokser ferdigkokte) kikerter (anbefaler Rema 1000 eller Eldorado sine!)
  • 4 dl tørre (eller 2 bokser ferdigkokte) svarte bønner
  • Ca 250 gram (tørre) røde linser
  • 1 bunt vårløk (trenger omtrent 6 stk)
  • 6 sjalottløk
  • 9 kinesisk hvitløk
  • 2 rød chili
  • 1 jalapeño
  • 2 små poser babyspinat (eller en stor pose spinat)
  • 400 gram aromasopp
  • 4 sjampinjonger
  • 600 gram vanlige poteter
  • 4 store bakepoteter (eller søtpoteter)
  • 2 store poteter
  • 2 søtpoteter
  • 1 sitron (trenger 0,5)
  • Tomatsalsa (fra glass eller hjemmelaget)
  • Tomatpuré
  • Mais
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 2 dl usøtet plantefløte (havre/soya/kokos)
  • Soltørkede tomater
  • Persille (gjerne frisk)
  • Koriander (gjerne frisk)
  • Basilikum (gjerne frisk)
  • Rosmarin (gjerne frisk)
  • Oregano (gjerne frisk)
  • Sesamolje
  • Lønnesirup
  • Rødvinseddik
  • 60 g cashewnøtter
  • Sesamfrø
  • Kikertmel (kan byttes ut med hvetemel)
  • (Rødvin (trenger 3 dl; kan byttes ut med buljong!))
  • Røkt paprikapulver (kan sløyfes)
  • Tilbehør til ovnsbakte falafler (f.eks. pitabrød/tortilla, salat/grønnsaker, tzatziki av iMat Fraiche, etc.)
  • Tilbehør til potetpai (salat/grønnsaker)
  • Tilbehør til hamburgere (maiskolber, salat, avokado/guacamole, veganese, etc.)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

[print_link]

Org.nr.: 895215732 / Bankkonto: 1503.71.30351 / e-post: kontakt@vegansamfunnet.no