Vegansk vår 2016: Forslag til ukemeny for uke fem
Vegansk vår 2016: Forslag til ukemeny for uke fem

Vegansk vår 2016: Forslag til ukemeny for uke fem

De siste dagene i mars måned og #veganskvår får en pangavslutning med den største og mest leste veganbloggen i Norge, nemlig Vegetarbloggen. Mari Hult er fra Stavanger, og har vært veganer siden 2010. Hun holder også matkurs nå og da. Her kommer en håndfull oppskrifter fra bloggen, som vi anbefaler å utforske mye mer! Hun står også bak oppskriftene til nettmat.no sin vegetarkasse.

Tekst: Marit Ylvira Haugland

Denne uka har vi valgt et par kalde retter i tråd med varmen som har begynt å bre seg om landet. Det er virkelig vår, dere!

Den veganske våren er ikke over fordi om mars måned er over. Du kan fortsette å gjøre gode valg, både for dyrene, planeten og deg selv! Vi håper vi har delt og inspirert så du kan fortsette å lage fantastisk god plantebasert mat. Husk at det bugner av veganblogger, både norske og engelske. Ta også i bruk grupper på Facebook; det finnes flere for matinspirasjon, en for ernæringsmessige spørsmål, en for spørsmål og deling av veganske varer, og mye mer!

Vi i Norsk vegansamfunn jobber for å gjøre Norge til et mer veganvennlig sted, slik at det skal være lett for folk flest å ta gode valg på matfatet. Dette gjør vi blant annet gjennom dialoger med dagligvarebutikker, restauranter osv., informasjonsspredning om veganisme og sosiale arrangementer der veganere og veganinteresserte kan møtes og utveksle erfaringer og tips, og ikke minst stifte bekjentskaper. Vi har alltid bruk for flere; jo flere vi er, dess mer får vi gjort! Meld deg inn i dag – det koster kun en hundrelapp i året, og da bidrar du til et mer veganvennlig Norge! Vi tar også alltid imot frivillige som kan bidra med det de vil og kan. Meld deg gjerne inn i frivillig-gruppa vår.

PS! Del gjerrne maten dere deler på Instagram med oss, ved å tagge med #veganskvår!

Frokost og lunsj

Se gjerne det mektige oppskriftsarkivet på Vegetarbloggen for inspirasjon til frokost og lunsj. Her bugner det av spennende oppskrifter! Vi minner også om våre tips til frokost og lunsj.

Mandag: Myke vårruller

Rispapir-ruller fylt med fargerikt innhold, dandert i sirkel på et hvitt fat. Hvit bakgrunn.

 

Tirsdag: Indisk søtpotetcurry

Gul og grønn gryte til venstre på et hvitt fat, hvit ris til høyre. Hvitt underlag.

 

Onsdag: Nudelsalat

Fargerik salat på et øyeformet hvitt fat. Oransje bakgrunn.

 

Torsdag: Søtpotetgrateng

 

Fredag (1. april): Taco

Vi lurer med en aldri så liten fredagsmiddag her, med fem forslag til kjøttfri taco!

Alle bildene er lånt med tillatelse fra Vegetarbloggen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.