I uke fire av #veganskvår blir det enkle og greie oppskrifter som likevel er smakfulle fra bloggen “Men hva spiser du egentlig?”. Denne bloggen har oppskrifter på blant annet gulrotsuppe med ingefær, tandooriburger og skogsbærbrownies. Gled deg!
Tekst: Andrea Bruer
På “Men hva spiser du egentlig?”-bloggen er det massevis av tips til lunsj, småretter og forskjellige pålegg. Hvis du foretrekker enda enklere mat til frokost og lunsj, gjelder fremdeles våre faste frokost- og lunsjtips!
Ønsker du helst ikke å handle maten i butikken, men heller få veganske middager med alle oppskrifter og nesten alle råvarer levert på døra? I så fall er kanskje veganske matkasser noe for deg! Den Grønne Kassa (levert av Veganermat) leverer på døra overalt i hele landet. Du kan også få kjøpt en vegansk matkasse fra Nettmat (sender til søndre Rogaland og Oslo)!
Vil du spise ute? Da er gratisappen Vegan Norway et must!
Vil du ha enda flere mattips? Ta en titt på de flotte matplanene til vår søsterforening i Danmark, Mad med Medfølelse, som nå arrangerer Marts med Medfølelse!
Mandag:
Lunsj: Rester fra dagen før, eller ta en titt på frokost- og lunsjtipsene våre.
Middag: Aubergineruller med spicy tomatsaus
Tirsdag:
Lunsj: Rester fra dagen før, eller ta en titt på frokost- og lunsjtipsene våre.
Middag: Butterdeigspai med sopp og nøtter. Serveres gjerne med en stor salat!

Spesialtips fra Norsk vegansamfunn: Om du ikke finne vegansk kremost (for eksempel Tofutti) i butikkene eller ikke får bestilt vegansk kremost fra for eksempel Veganermat.no eller Veganlife.no, kan du heller pensle paideigen med litt olivenolje istedet, eller ha på litt tomatsaus. Du kan også bruke cashewkrem (uten sjokolade og søtning).
Onsdag:
Lunsj: Rester fra dagen før, eller ta en titt på frokost- og lunsjtipsene våre.
Middag: Gulrotsuppe med ingefær

Spesialtips fra Norsk vegansamfunn: Hvitløksbrød lager du enkelt selv! Bare kjøp noen halvstekte baguetter, miks litt hvitløkssmør med Smøremyk Rapskokos, Nutana eller annet vegansk smør uten vitamin D3 og smør på. Du kan også blande frisk hvitløk og urter med olivenolje og pensle dette mellom skivene, eller på daggamle brødskiver.
Torsdag:
Lunsj: Rester fra dagen før, eller ta en titt på frokost- og lunsjtipsene våre.
Middag: Karrigryte med ris og cashewnøtter.

Fredag:
Lunsj: Rester fra dagen før, eller ta en titt på frokost- og lunsjtipsene våre.
Middag: Ovnsbakte søtpoteter.

Spesialtips fra Norsk vegansamfunn:
- Her kan du være kreativ med tilbehøret! Kjør på med masse grønnsaker, både stekte og rå. Annet tilbehør som passer bra er for eksempel pannestekte kikerter, eller linser stekt med karrikrydder og eple. Kanskje en tacovri med sorte bønner stekt med rødløk, tomat og paprika?
- Om du ikke finner hverken Tofutti Sour Supreme eller iMat Fraiche i allergiavdelingen i butikken din, kan du også legge cashewnøtter i bløt og blende dem med krydder og smøre på.
Lørdag (påskeaften):
Lunsj: Rester fra dagen før, eller ta en titt på frokost- og lunsjtipsene våre.
Middag:
Forrett: Dampet asparges med appelsinhollandaise og/eller krydret samosa med mild yoghurtdipp.
Hovedrett: Burgertid! Tandooriburger med ovnsbakte poteter. Legg noen tynne mangostaver på burgeren og farg potetene med litt gurkemeie for gul påskefølelse!
Påskegodt og dessert: Hva med hjemmelaget bounty, pistajsmarsipan og sjokoladeknekk i påskeegget? Eventuelle gjester vil nok også la seg imponere av for eksempel skogsbærbrownies, semulegrøt, hasselnøttis med kokos og sjokolade eller miniterter med krem Tips til vegansk sjokolade: GoGreen, Divine, Seed & Beans, I love Eco, Coop mørk kokesjokolade og Odense 55%.

Søndag:
Middag: Viltgryte uten vilt

One comment