Vegansk vår 2016: Forslag til ukemeny for uke tre
Vegansk vår 2016: Forslag til ukemeny for uke tre

Vegansk vår 2016: Forslag til ukemeny for uke tre

Nå er det en ny uke av Vegansk vår! Vi håper du vil fylle ut vårt to-spørsmåls spørreskjema om #veganskvår før du gyver løs på å skrive handleliste. Denne uken bruker vi oppskrifter fra den lekre bloggen Veganslife.com, som samarbeider med Veganermat om Den Grønne Kassa! Vegansk fiskesuppe, polsk jegergryte og veganske kjøttkaker er blant ukas fristelser.

Tekst: Andrea Bruer

På Veganslife.com finner du også veldig mange gode forslag til både frokostlunsj og snacks! Ta også en titt på våre egne forslag til frokost, lunsj og mellommåltider.

Vil du være sikker på å få med deg når de andre matplanene legges ut, og eventuelt i samme slengen svare på to korte spørsmål som er veldig nyttig for oss å vite svaret på? Meld deg på «Vegansk vår»-nyhetsbrevet!

Ønsker du helst ikke å handle maten i butikken, men heller få veganske middager med alle oppskrifter og nesten alle råvarer levert på døra? I så fall er kanskje veganske matkasser noe for deg! Den Grønne Kassa (levert av Veganermat) leverer på døra overalt i hele landet. Du kan også få kjøpt en vegansk matkasse fra Nettmat (sender til søndre Rogaland og Oslo)!

Vil du spise ute? Da er gratisappen Vegan Norway et must!

Vil du ha enda flere mattips?  Ta en titt på de flotte matplanene til vår søsterforening i Danmark, Mad med Medfølelse, som nå arrangerer Marts med Medfølelse!

Forslag til middager i uke tre

Norsk vegansamfunns spesialtips: I veldig mange av oppskriftene står vegansk smør som ingrediens. Men  et kjempegodt tips som dessverre alt for få vet om, er at vegansk smør stort sett alltid kan erstattes av nøytral olje, både i sauser, gjærbakst, kakebakst og så videre! Bare tilsett et lite dryss med ekstra salt for smaken — salt som ellers finnes i vegansk smør.

Det er kanskje mange av dere som har vanskeligheter med å få tak i vegansk smør hvis ikke nærbutikken har tatt inn Smøremyk Rapskokos, Suma eller Nutana eller annet vegansk smør uten tilsatt D3, eller om butikken selv ikke etter forsespørsler på mail til butikksjefen vil ta inn disse. Det er derfor så viktig at så mange som mulig er informerte om at alle slags melbaserte sauser, jevninger og bortetter med stort hell kan lages med for eksempel solsikke- og rapsolje, som er både veldig mye mer tilgjengelig og mye billigere!

Mandag: Lapskaus med brune bønner

 

Tirsdag: Bigos; Polsk jegergryte med hjemmelaget grov potetstappe

 

Onsdag: Navratan Korma

 

Torsdag: Stekt kokosris med kikerter og ananas

 

Fredag: Enchiladas med bønnefyll, hjemmelaget tacokrydder og salsa

 

Lørdag: Pesto- og søtpotetlasagne (glutenfritt)

 

Lørdagsgodt: Vegansk gulrotkake

 

Søndag: Veganske kjøttkaker

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.