Mer veganmat i SiO sine kantiner!

SiO

Leder i Norsk vegansamfunn, Marte Munkeli, sammen med Per Christensen, administrerende direktør for SiO Mat og Drikke.

I dag har Norsk vegansamfunn, representert ved leder Marte Munkeli, vært i møte med Per Christensen, administrerende direktør for SiO – Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus Mat og Drikke. Han har fått flere forespørsler om mer veganmat i kantinene SiO drifter, og inviterte de som ville til et møte for å diskutere saken!

Sammen med veganske studenter ga NVS tilbakemelding på hvordan tilbudet kan bli bedre. Vi la vekt på enkel veganisering av eksisterende oppskrifter, mer bevissthet rundt bruken av animalske produkter i matlagingen, og en mer balansert sammensetning av rettene både med tanke på ernæring og smak.

SiO uttrykte at de er opptatt av at den veganske maten skal tiltale andre enn bare veganere, og det sa vi oss selvfølgelig helt enige i. Veganske alternativer er tilpasset veldig mange kundegrupper, da det er uten laktose og egg og alltid kosher og halal. Samtidig appellerer det til studenter som er opptatt av dyrs rettigheter, miljø, rettferdighet og helse – for ikke å snakke om folk som bare er glade i god mat!

Vi opplevde at SiO var lydhøre, engasjerte og oppriktig interesserte i å sørge for et bedre vegansk tilbud til sine studenter. Vi kommer til å følge opp, og håper våre studentmedlemmer vil gi oss et hint om hvordan utviklingen går framover.

Vi i Norsk vegansamfunn retter en stor takk til SiO for et hyggelig møte og en fantastisk god ratatouille!

, , , ,

One Response to Mer veganmat i SiO sine kantiner!

  1. Auro 14. March 2014 at 11:57 #

    Veldig bra tiltak!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[print_link]

Org.nr.: 895215732 / Bankkonto: 1503.71.30351 / e-post: kontakt@vegansamfunnet.no