Martes veganguide til Oslo: Noodles
Martes veganguide til Oslo: Noodles

Martes veganguide til Oslo: Noodles

Dette er en del av vår nye artikkelserie med anmeldelser av veganvennlige restauranter i Oslo! Restaurantene får poeng fra en skala fra 1-10 på kriteriene veganvennlighet, mat, service og atmosfære, pris og totalscore. På totalscore teller veganvennlighet og mat mest.

Av Marte Munkeli

Noodles er en kjede med små, hyggelige sjapper, og du kan finne dem på Solli plass og ved Vulkan i Maridalsveien. De selger – ikke overraskende – nudler! Det kan høres trist ut, men dette er ikke hva slags nudler som helst: De lages tross alt av en tidligere michelinkokk. Noodles har allerede blitt et favorittsted for Oslos veganere, av gode grunner.

Her kan du fritt velge mellom tre ulike typer nudler: Soba, ris og eggnudler, eller ris, hvis du skulle føle for å velge noe utenfor ram(m)en. Eggnudlene inneholder selvfølgelig ikke egg, og risnudlene er glutenfrie. Alle er veldig gode, og spør du tre forskjellige Noodles-kunder om deres favorittnuddel, vil du mest sannsynlig få tre ulike svar.. Selv klarer jeg ikke velge en favoritt, men har en tendens til å velge risnudlene fordi jeg synes de er mest håndterbare.. Men andre er kanskje flinkere med pinner enn meg?

photoTil nudlene kan du velge mellom fire forskjellige sauser: Teriyaki, coconut, chili og lemongrass. Her må man nesten bare prøve seg fram, men coconut og teriyaki er mine personlige favoritter. Nudlene serveres også med dagens grønnsaker og valgfritt protein. Til alles store overraskelse anbefaler vi tofu fremfor de andre alternativene… Etter hvert har Noodles utvidet sitt repertoar, og du får nå også vårruller og nuddelsuppe.

Stort plusspoeng for at Noodles har tatt seg bryet med å presisere veganvennligheten sin på nettsiden sin: ”Did we mention that everything is Vegan adjusted as well, as in NO animal products are hiding except for in the proteins…!” Sånt liker vi å lese!

Det er ikke et sted å bli sittende lenge (blant annet har de ikke toalett), men er ypperlig for et kjapt måltid før kino eller andre ærender i byen eller på vestkanten. For 109 kroner får du en lubben boks med godmat spesiallagd etter dine ønsker. Det er alltid hyggelig og rask service, og er et av få spisesteder i Oslo som alltid spiller bra musikk, i et behagelig lydnivå. Nudler til folket!

Veganvennlighet: 9/10

Mat: 8/10

Service og atmosfære: 7/10

Pris: 8/10

Totalt: 8/10

 

*Anmeldelsen er basert på flere besøk.

Marte Munkeli. Foto.

Litt om Marte Munkeli, artikkelforfatter og leder i  NVS:

Jeg har bodd i Oslo i ti år, og vært vegetarianer i alle disse årene. Siden jeg stadig har sklidd mer og mer over i veganernes rekker, og nå regner meg som en av dem, er det en ny utfordring å finne bra steder å spise. De fleste steder klarer jo å mekke en pizza eller omelett, men hvem klarer å lage mat helt uten bruk av animalske ingredienser – og uten omstendelige forklaringer i forkant?

Jeg liker å tenke på meg selv som en pionér som fryktløst og med hevet hode går restaurant-Oslo i møte og høyt og tydelig spør «…Unnskyld meg, men har dere noe vegansk?»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.