Dette er en del av vår nye artikkelserie med anmeldelser av veganvennlige restauranter i Oslo! Restaurantene får poeng fra en skala fra 1-10 på kriteriene veganvennlighet, mat, service og atmosfære, pris og totalscore. På totalscore teller veganvennlighet og mat mest.
Av Marte Munkeli
Lemongrass er en karibisk inspirert restaurant i nærheten av Tinghuset. Jeg ble tipset om denne restauranten av min kamerat Frode, og jeg ble jammen ikke skuffet!
Spiseplassen har to vegetarretter på menyen. Den ene, grønnsaker i jerksaus (hva nå det er), er vegansk i utgangspunktet og består av en slags stor kål marinert i masse deilig saus, servert med gode grønnsaker. Det er bedre enn det høres ut som! Den andre retten er gratinert aubergine med linser og kokosmelk. Be om å få uten ost, så er den vegansk. Begge rettene serveres med deilig grønnsaksris og rotfruktchips.
På Lemongrass er servitørene hyggelige, oppmerksomme og gir inntrykk av å ha peiling, og jeg har fått veldig god service de gangene jeg har vært der. Det er ikke mange restauranter i Oslo med veganmat på menyen som faktisk tar seg bryet med å fortelle deg hva du blir servert. Stas! Begge rettene er veldig gode, og jeg klarer faktisk ikke velge en favoritt. Oppfordringen må være å gå to ganger og prøve begge.
Dette er naturlig nok et litt dyrere sted, og de vegetariske hovedrettene ligger på 200 kroner. Tatt i betraktning at du får en romslig porsjon fantastisk mat i nydelige lokaler og med god service, er det imidlertid absolutt verdt pengene!
Veganvennlighet: 8/10
Mat: 9/10
Service og atmosfære: 9/10
Pris: 7/10
Totalt: 9/10
*Anmeldelsen er basert på to besøk
Litt om Marte Munkeli, artikkelforfatter og leder i NVS:
Jeg har bodd i Oslo i ti år, og vært vegetarianer i alle disse årene. Siden jeg stadig har sklidd mer og mer over i veganernes rekker, og nå regner meg som en av dem, er det en ny utfordring å finne bra steder å spise. De fleste steder klarer jo å mekke en pizza eller omelett, men hvem klarer å lage mat helt uten bruk av animalske ingredienser – og uten omstendelige forklaringer i forkant?
Jeg liker å tenke på meg selv som en pionér som fryktløst og med hevet hode går restaurant-Oslo i møte og høyt og tydelig spør «…Unnskyld meg, men har dere noe vegansk?»
Var der på lørdag og da hadde de dessverre fjernet kålretten. Auberginen var til gjengjeld veldig god.
Det var trist å høre, Kristine. Den var jo så annerledes det meste annet man får kjøpt i Oslo. Bra du hadde en god opplevelse likevel. Takk for at du delte :)