Martes veganguide til Oslo: Lemongrass

Dette er en del av vår nye artikkelserie med anmeldelser av veganvennlige restauranter i Oslo! Restaurantene får poeng fra en skala fra 1-10 på kriteriene veganvennlighet, mat, service og atmosfære, pris og totalscore. På totalscore teller veganvennlighet og mat mest.

Av Marte Munkeli

Lemongrass. Foto.Lemongrass er en karibisk inspirert restaurant i nærheten av Tinghuset. Jeg ble tipset om denne restauranten av min kamerat Frode, og jeg ble jammen ikke skuffet!

Spiseplassen har to vegetarretter på menyen. Den ene, grønnsaker i jerksaus (hva nå det er), er vegansk i utgangspunktet og består av en slags stor kål marinert i masse deilig saus, servert med gode grønnsaker. Det er bedre enn det høres ut som! Den andre retten er gratinert aubergine med linser og kokosmelk. Be om å få uten ost, så er den vegansk. Begge rettene serveres med deilig grønnsaksris og rotfruktchips.

På Lemongrass er servitørene hyggelige, oppmerksomme og gir inntrykk av å ha peiling, og jeg har fått veldig god service de gangene jeg har vært der. Det er ikke mange restauranter i Oslo med veganmat på menyen som faktisk tar seg bryet med å fortelle deg hva du blir servert. Stas! Begge rettene er veldig gode, og jeg klarer faktisk ikke velge en favoritt. Oppfordringen må være å gå to ganger og prøve begge.

Dette er naturlig nok et litt dyrere sted, og de vegetariske hovedrettene ligger på 200 kroner. Tatt i betraktning at du får en romslig porsjon fantastisk mat i nydelige lokaler og med god service, er det imidlertid absolutt verdt pengene!

Marte på Lemongrass. Foto.

 

Veganvennlighet: 8/10

Mat: 9/10

Service og atmosfære: 9/10

Pris: 7/10

Totalt: 9/10

 

*Anmeldelsen er basert på to besøk

Marte Munkeli. Foto.

Litt om Marte Munkeli, artikkelforfatter og leder i  NVS:

Jeg har bodd i Oslo i ti år, og vært vegetarianer i alle disse årene. Siden jeg stadig har sklidd mer og mer over i veganernes rekker, og nå regner meg som en av dem, er det en ny utfordring å finne bra steder å spise. De fleste steder klarer jo å mekke en pizza eller omelett, men hvem klarer å lage mat helt uten bruk av animalske ingredienser – og uten omstendelige forklaringer i forkant?

Jeg liker å tenke på meg selv som en pionér som fryktløst og med hevet hode går restaurant-Oslo i møte og høyt og tydelig spør “…Unnskyld meg, men har dere noe vegansk?”

, , , , , , , ,

2 Responses to Martes veganguide til Oslo: Lemongrass

  1. Kristine 29. September 2014 at 13:54 #

    Var der på lørdag og da hadde de dessverre fjernet kålretten. Auberginen var til gjengjeld veldig god.

    • Marte Munkeli 29. September 2014 at 13:57 #

      Det var trist å høre, Kristine. Den var jo så annerledes det meste annet man får kjøpt i Oslo. Bra du hadde en god opplevelse likevel. Takk for at du delte :)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[print_link]

Org.nr.: 895215732 / Bankkonto: 1503.71.30351 / e-post: kontakt@vegansamfunnet.no