Martes veganguide til Oslo: The Kasbah
Martes veganguide til Oslo: The Kasbah

Martes veganguide til Oslo: The Kasbah

Dette er første del av vår nye artikkelserie med anmeldelser av veganvennlige restauranter i Oslo! Restaurantene får poeng fra en skala fra 1-10 på kriteriene veganvennlighet, mat, service og atmosfære, pris og totalscore. På totalscore teller veganvennlighet og mat mest.

Av Marte Munkeli

KasbahThe Kasbah på Alexander Kiellands plass er en midtøsteninspirert kafé/restaurant med det flotte slagordet «Hummus, drinks, friends». Det er nesten fælt å si det, men her hadde jeg ikke vært før jeg dro hit på quiz med noen veganjenter i fjor vår. For jeg tør påstå at dette er en liten veganoase. Riktignok er stedet ikke vegansk, men alle retter er klart merket med v (vegetar) og vv (vegan) , noe jeg ikke kan huske å ha sett i Oslo før.

De lager kjempegode falafler og nydelig hummus, og man kan få mat i alle størrelser og prisklasser, fra ca 60 for en enkel pita med falaffel til 160 for full middag med falaffel, hummus, grønnsaker, tortillachips og pitabrød. Nylig har de også innført Meatfree Monday i samarbeid med NOAH, og tilbyr veganske mezetallerkner til gode priser. Andre gode ting er en avslappet stemning, god service, bokbyttepolicy, brettspill og enorme smoothies til 50 spenn. Alle smoothiene unntatt én inneholder dog honning og andre animalske ingredienser, så her kan de bli bedre.

Veganvennlighet: 8/10
Mat: 9/10
Service og atmosfære: 9/10
Pris: 8/10

Totalt: 9/10

*Anmeldelsen er basert på mange besøk.

Marte Munkeli. Foto.

Litt om Marte Munkeli, artikkelforfatter og leder i  NVS:

Jeg har bodd i Oslo i ti år, og vært vegetarianer i alle disse årene. Siden jeg stadig har sklidd mer og mer over i veganernes rekker, og nå regner meg som en av dem, er det en ny utfordring å finne bra steder å spise. De fleste steder klarer jo å mekke en pizza eller omelett, men hvem klarer å lage mat helt uten bruk av animalske ingredienser – og uten omstendelige forklaringer i forkant?

Jeg liker å tenke på meg selv som en pionér som fryktløst og med hevet hode går restaurant-Oslo i møte og høyt og tydelig spør «…Unnskyld meg, men har dere noe vegansk?»

6 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.