Vegan Weekend – Vegansk helgemesse i Rogaland

Skjermdump av nettsiden til "Vegan weekend". Teksten "Vegan weekend" etterfulgt av dato og adresse står med hvite bokstaver på en mørk bakgrunn (et fotografi av en åker med et sort, gjennomsiktig filter lagt på i fotoredigeringen).

Nå er det bare en måned igjen til du kan oppleve Vegan Weekend i Sandnes, Vestlandets første veganske festival!

Tekst: Arild Tornes

Opplevelsene står i kø i Sandnes 23.–25. september. Da inviterer Vegan Weekend til en hel helg med spennende foredrag, produkt- og informasjonsboder, masse god mat, kokkekurs, yogakurs og underholdning for store og små. Med andre ord: En god dose inspirasjon til alle vegetar- og veganinteresserte. Og det aller meste er gratis!

Sjekk ut programmet og meld deg på på Vegan Weekends nettside!

Bankettmiddag og foredrag

Vegan Weekend strekker seg fra fredag til søndag, og byr på bankettmiddag og overnattingsmuligheter på Quality Hotel Residence. Hotellet serverer utelukkende vegansk mat hele helgen.

Skjermdump fra nettsiden til Vegan weekend: Seks fotografier av forskjellig vegansk mat på hvite tallerkener, blant annet pizza, sjokoladekake, pommes frites og "kjøttstrimler" og pasta med "kjøttboller".

Foto: Skjermdump fra veganweekend.no.

Foredragsholderne teller prominente navn som den australske aktivisten James Aspey, psykolog og forfatter Melanie Joy, og vår egen Siri Martinsen, leder av NOAH – for dyrs rettigheter.

Hvordan kan vi reise oppmerksomhet om veganisme og dyrenes situasjon? Hvordan kan vi drive effektivt påvirkningsarbeid, og hvordan er egentlig ståa i Norge? Dette er temaer som tas opp på Vegan Weekend.

Norsk vegansamfunns nestleder en av initiativakerne

Hotellet er del av Choice-kjeden, som er kjent for å være opptatt av etikk og bærekraft. I samarbeid med Jorunn Bonderup (Norsk vegansamfunns nestleder!) og Carsten Bonderup har hotellet det siste året arrangert Vegan Friday, som innebærer at hotellets restaurant har hatt et vegansk middagstilbud den siste fredagen i måneden.

Populariteten til Vegan Friday ga arrangørene ideer til noe større, og nå klinker de like godt til med Vegan Weekend!

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.