Den første uka i Vegansk vår er det Jane fra Veganmisjonen som legger opp menyen. La deg friste av deilige gryter og iskrem til dessert! Blir oppskriftene en suksess eller fail hjemme på kjøkkenet ditt? Legg gjerne igjen en tilbakemelding i kommentarfeltet eller på Facebooksida til Norsk vegansamfunn.
Tekst: Marit Ylvira Haugland

En av de første veganmatbloggerne
Jane bor i Oslo, og elsker å lage mat. Hun ble veganer i 2009 etter å ha vært vegetarianer i 15 år. Da fantes det ikke noen norske veganblogger, så Jane tok saken i sine egne hender. Siden har hun delt oppskrifter jevnt og trutt, og bloggen hennes er svært populær blant veggisene i Norge. Den har hele 450,000 lesere per måned. Jane sier hun aldri har hatt et så spennende kosthold som etter hun ble veganer, og at det er så mange grunner til å være veganer at hun ser ingen grunn til å ikke være det.
Ny kokebok på trappene
La deg inspirere av maten til Jane! Hun er utrolig dyktig, og har mange fristelser på bloggen sin. Vi tror virkelig at dette vil bli en bra uke for matfatet. Etter å ha prøvd litt av maten hennes, vil det glede dere å vite at hun for tiden jobber på en kokebok nummer to, som kommer i august. Vi anbefaler den første boka varmt. God mat trenger ikke å være dyr! Jane arrangerer også av og til kokkekurs sammen med Thomas (Veganmannen). Det er absolutt verdt å sjekke ut!
Obs! Et par av disse oppskriftene inneholder tofu. Se vår informasjon om tofu, hvis det er litt ukjent territorium for deg. Ønsker du noen raskere eller enklere alternativer til frokost og/eller lunsj? Sjekk ut våre mattips!
MANDAG
Frokost: knekkebrød/brødskiver med linsepostei
Lunsj: Helt konge brokkolisuppe
Middag: Bedagelig grønnsaksurr med pasta
Snack: Bedre enn godteri (riskaker med nøttesmør og banan)
Husk å lage tirsdagens frokost før du legger deg!
TIRSDAG
Frokost: Overnattet havregrøt med rosiner og linfrø
Lunsj: Bruschetta med ovnsbakt sjalottløk og cherrytomater
Middag: Superenkle middagskaker av kikerter
Husk å lage onsdagens frokost før du legger deg!
ONSDAG
Frokost: Overnattet havregrøt med eple og rosiner
Lunsj: Wrap med grønnsaker og hummus
Middag: Tandoorigryte med kokosmelk og tofu
TORSDAG
Frokost: Fem-minutters knallgrønn ertesuppe
Lunsj: Potetbåter med pestokikerter
Kveldskos/Snack: Risengrynsgrøt
PS: Kok litt ekstra grøt til grøtlapper i morgen.
FREDAG
Lunch: Paprikabønner foccaccia
Snack: Mø-fri iskrem med sjokolade
LØRDAG
Frokost: Farlig gode pannekaker
Snack: Krydder-ristede kikerter
SØNDAG
Frokost: Frokostvafler (sunnere vafler med linser, linfrø og revet gulrot)
Dessert/kveldskos: Verdens beste sjokoladepudding på 1-2-3!
————————————————————————————
UKENS KAKE: Trøstekake (gulrotkake i langpanne)

UKENS BRØDBAKST: