Uke 1: Jane fra Veganmisjonen presenterer menyen

Den første uka i Vegansk vår er det Jane fra Veganmisjonen som legger opp menyen. La deg friste av deilige gryter og iskrem til dessert! Blir oppskriftene en suksess eller fail hjemme på kjøkkenet ditt? Legg gjerne igjen en tilbakemelding i kommentarfeltet eller på Facebooksida til Norsk vegansamfunn.

Tekst: Marit Ylvira Haugland

Jane fra Veganmisjonen. Foto.

Jane, den blide damen bak bloggen Veganmisjonen.

En av de første veganmatbloggerne

Jane bor i Oslo, og elsker å lage mat. Hun ble veganer i 2009 etter å ha vært vegetarianer i 15 år. Da fantes det ikke noen norske veganblogger, så Jane tok saken i sine egne hender. Siden har hun delt oppskrifter jevnt og trutt, og bloggen hennes er svært populær blant veggisene i Norge. Den har hele 450,000 lesere per måned. Jane sier hun aldri har hatt et så spennende kosthold som etter hun ble veganer, og at det er så mange grunner til å være veganer at hun ser ingen grunn til å ikke være det.

Ny kokebok på trappene

La deg inspirere av maten til Jane! Hun er utrolig dyktig, og har mange fristelser på bloggen sin. Vi tror virkelig at dette vil bli en bra uke for matfatet. Etter å ha prøvd litt av maten hennes, vil det glede dere å vite at hun for tiden jobber på en kokebok nummer to, som kommer i august. Vi anbefaler den første boka varmt. God mat trenger ikke å være dyr! Jane arrangerer også av og til kokkekurs sammen med Thomas (Veganmannen). Det er absolutt verdt å sjekke ut!

Obs! Et par av disse oppskriftene inneholder tofu. Se vår informasjon om tofu, hvis det er litt ukjent territorium for deg. Ønsker du noen raskere eller enklere alternativer til frokost og/eller lunsj? Sjekk ut våre mattips!

 

MANDAG

Frokost: knekkebrød/brødskiver med linsepostei
6.jpgw800

Lunsj: Helt konge brokkolisuppe
brokkolisuppe2w800

Middag: Bedagelig grønnsaksurr med pasta
gr_nnsaksurr

Snack: Bedre enn godteri (riskaker med nøttesmør og banan)
riskaker2w800

Husk å lage tirsdagens frokost før du legger deg!

 

TIRSDAG

Frokost: Overnattet havregrøt med rosiner og linfrø
grøt2crcrcr.jpgw800

Lunsj: Bruschetta med ovnsbakt sjalottløk og cherrytomater
brus9w800

Middag: Superenkle middagskaker av kikerter
burger7crw800

Snack: Proteinrik tyttebær-is
tyttebærisw800

Husk å lage onsdagens frokost før du legger deg!

 

ONSDAG

Frokost: Overnattet havregrøt med eple og rosiner
2.jpgw800

Lunsj: Wrap med grønnsaker og hummus
wrap2nw800

Middag: Tandoorigryte med kokosmelk og tofu
9.jpgw800

Snack: Daddelnom
daddelnom5w800

 

TORSDAG

Frokost: Fem-minutters knallgrønn ertesuppe
knallgrønnertesuppew800

Lunsj: Potetbåter med pestokikerter
kikw800

Middag: Karrikaker med dill
5.jpgw800

Kveldskos/Snack: Risengrynsgrøt
gr_t2w800

PS: Kok litt ekstra grøt til grøtlapper i morgen.

 

FREDAG

Frokost: Grøtlapper
grotlapper4w700

Lunch: Paprikabønner foccaccia
paprikabønner2crw800

Middag: Rask linsetaco
taco3.jpgw800

Snack: Mø-fri iskrem med sjokolade
6w800

 

LØRDAG

Frokost: Farlig gode pannekaker
p12w800

Lunsj: OMG! Bakt banan!
omg-bakt-bananw800

Middag: Pizza!
potetpizzadeig5w800

Snack: Krydder-ristede kikerter
4.jpgw800

 

SØNDAG

Frokost: Frokostvafler (sunnere vafler med linser, linfrø og revet gulrot)
sunnefrokostvafler.w800

Lunsj: Byggryna ut av skapet!
byggfrokost2.w800n

Middag: Søtpotetgryte
11.jpgw800

Dessert/kveldskos: Verdens beste sjokoladepudding på 1-2-3!
sjokoladepudding7w800

————————————————————————————

 

UKENS KAKE: Trøstekake (gulrotkake i langpanne)
1.jpgw800

 

UKENS BRØDBAKST:

Myke småbrød á la polarbrød
8.jpgw800

Ferske rundstykker NÅ!
ferdke-rundstykker-nå-ny-w-800

 

UKENS TILBEHØR: Linsehummus
linsehummusw800

, , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[print_link]

Org.nr.: 895215732 / Bankkonto: 1503.71.30351 / e-post: kontakt@vegansamfunnet.no