Uke 4: Mari fra Vegetarbloggen presenterer menyen

Nevn “veganske cupcakes” og du kan ikke unngå å høre navnet Mari Hult og Vegetarbloggen. Mari er en av de mest profilerte matbloggerne, og er stadig vekk intervjuet og referert til i media angående vegansk mat og livsstil. La deg inspirere av ukemenyen hun har satt sammen og del den gjerne – på vår Facebookside, inne i arrangementet, i «Hva slags veganmat lager du i dag?» eller på Instagram. Husk å hashtagge #veganskvår!

Tekst: Marit Ylvira Haugland og Linda Mathisen

Mari lærer deg gjerne kunsten å lage perfekte cupcakes.

Mari lærer deg gjerne kunsten å lage perfekte cupcakes.

De snilleste cupcakene du har smakt

Mari Hult holder til i Stavanger, og har flere år bak seg som kokk og mat- og drikkejournalist. I det daglige jobber hun som IT-konsulent, og som velrenommert baker og kursholder i Maris veganske cupcakes. Mest kjent er hun nok likevel som kvinnen bak en av de største veganmatbloggene – Vegetarbloggen.

Bloggen er Maris samling av hennes beste oppskrifter, tips og triks. Målet er at man skal finne alt man trenger av informasjon for å lage god mat i alle hjem – uten at noen dyr har lidd for det.

Førsteklasses mat

Da Mari ble veganer i 2010 var det viktig for henne at maten hun laget ikke skulle være noe dårlig “erstatningsmat”. Hun har alltid vært glad i spisesteder som spisser seg innen én sjanger, og som kan tilby kvalitet og autentisitet i det de driver med. Dette er noe hun jobber med i egen matlaging, og hun er opptatt av at vegansk mat skal være førsteklasses, både når det kommer til smak og næringsinnhold.

Som fersk veganer søkte hun dermed inspirasjon fra utenlandske matblogger, og satte kursen mot byens grønnsakstorg og internasjonale matbutikker. Med entusiasme og kreativitet ble etter hvert en helt ny matretning introdusert hjemme hos henne. Selv sier hun at hun ikke har spist så godt, variert og sunt som etter at hun ble veganer!

 

MANDAG

Frokost: Amaranthyoghurt
Mandag-frokost

Lunsj: Potetpannekaker med eplemos
Mandag-lunsj

Middag: Marokkansk søtpotetsuppe
Mandag-middag

Dessert: Dessertquasedillas med banan og sjokolade
Mandag-dessert

Snack: Grønnkålchips
Mandag-snacks

 

TIRSDAG

Frokost: Engelske muffins
Tirsdag-frokost

Lunsj: Gulrotsalat med druer og valnøtter
Tirsdag-lunsj

Middag: Falafel
Tirsdag-middag

Dessert: Superenkel sjokolademousse
Tirsdag-desert

Snack: Eplesnop
Tirsdag-snacks

 

ONSDAG

Frokost: Tropisk grønnkålsmoothie
Onsdag-frokost

Lunsj: Salat med linser og reddiker
Onsdag-lunsj

Middag: Søtpotetstappe med sopp i kremet hvitløkssaus
Onsdag-middag

Dessert: Bananispinner
Onsdag-dessert

Snack: Rå totopos
Onsdag-snacks

 

TORSDAG

Frokost: Rå sitrussalat
Torsdag-frokost

Lunsj: Hjemmelagde knekkebrød med pålegg
Torsdag-lunsj

Middag: Lasagne
Torsdag-middag

Dessert: Luksuskakao
Torsdag-dessert

Snack: Svenske sjokoladeboller
Torsdag-snacks

 

FREDAG

Frokost: Arme riddere
Fredag-frokost

Lunsj: Jordbærsmoothie
Fredag-lunsj

Middag: Fredagstaco
Fredag-middag

Dessert: Fruktruller
Fredag-dessert

Snack: Hjemmelaget potetchips
Fredag-snacks

 

LØRDAG

Frokost: Spansk søtpotetomelett
L孑dag-frokost

Lunsj: Risengrynsgrøt
L孑dag-lunsj

Middag: Pizza
L孑dag-middag

Dessert: Hjemmelaget sjokoladeis
L孑dag-desert

Snack: Marengs uten egg
Marengs-til-vegansk-vår

 

SØNDAG

Frokost: Søndagsscones
S嬾dag-frokost

Lunsj: Bulgursalat med jordbær
S嬶dag-lunsj

Middag: Bønnestek med linser
S嬾dag-middag

Dessert: Riskrem
S嬾dag-dessert

Snack: Boller med sjokolade
S嬾dag-snacks

, , , , , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Uke 4: Handlelista | Norsk vegansamfunn - 20. March 2015

    […] finner du handlelista for alle rettene i Maris ukemeny. Vi har denne uka delt inn etter rett, slik at du enkelt kan velge hvilke retter du kjøper inn […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[print_link]

Org.nr.: 895215732 / Bankkonto: 1503.71.30351 / e-post: kontakt@vegansamfunnet.no