Nevn “veganske cupcakes” og du kan ikke unngå å høre navnet Mari Hult og Vegetarbloggen. Mari er en av de mest profilerte matbloggerne, og er stadig vekk intervjuet og referert til i media angående vegansk mat og livsstil. La deg inspirere av ukemenyen hun har satt sammen og del den gjerne – på vår Facebookside, inne i arrangementet, i «Hva slags veganmat lager du i dag?» eller på Instagram. Husk å hashtagge #veganskvår!
Tekst: Marit Ylvira Haugland og Linda Mathisen

De snilleste cupcakene du har smakt
Mari Hult holder til i Stavanger, og har flere år bak seg som kokk og mat- og drikkejournalist. I det daglige jobber hun som IT-konsulent, og som velrenommert baker og kursholder i Maris veganske cupcakes. Mest kjent er hun nok likevel som kvinnen bak en av de største veganmatbloggene – Vegetarbloggen.
Bloggen er Maris samling av hennes beste oppskrifter, tips og triks. Målet er at man skal finne alt man trenger av informasjon for å lage god mat i alle hjem – uten at noen dyr har lidd for det.
Førsteklasses mat
Da Mari ble veganer i 2010 var det viktig for henne at maten hun laget ikke skulle være noe dårlig “erstatningsmat”. Hun har alltid vært glad i spisesteder som spisser seg innen én sjanger, og som kan tilby kvalitet og autentisitet i det de driver med. Dette er noe hun jobber med i egen matlaging, og hun er opptatt av at vegansk mat skal være førsteklasses, både når det kommer til smak og næringsinnhold.
Som fersk veganer søkte hun dermed inspirasjon fra utenlandske matblogger, og satte kursen mot byens grønnsakstorg og internasjonale matbutikker. Med entusiasme og kreativitet ble etter hvert en helt ny matretning introdusert hjemme hos henne. Selv sier hun at hun ikke har spist så godt, variert og sunt som etter at hun ble veganer!
MANDAG
Lunsj: Potetpannekaker med eplemos
Middag: Marokkansk søtpotetsuppe
Dessert: Dessertquasedillas med banan og sjokolade
TIRSDAG
Lunsj: Gulrotsalat med druer og valnøtter
Dessert: Superenkel sjokolademousse
ONSDAG
Frokost: Tropisk grønnkålsmoothie
Lunsj: Salat med linser og reddiker
Middag: Søtpotetstappe med sopp i kremet hvitløkssaus
TORSDAG
Lunsj: Hjemmelagde knekkebrød med pålegg
Snack: Svenske sjokoladeboller
FREDAG
LØRDAG
Frokost: Spansk søtpotetomelett
Dessert: Hjemmelaget sjokoladeis
One comment