Thomas, også kjent som Veganmannen, har en livsstilblogg med mange gode oppskrifter å by på. Han er aktiv på flere arenaer, og du har kanskje sett ham kokkelere sammen med Wenche på God Morgen Norge? Kos deg med maten hans og del den gjerne – på vår Facebookside, inne i arrangementet, i «Hva slags veganmat lager du i dag?» eller på Instagram. Husk å hashtagge #veganskvår!
Tekst: Thomas Olai Risbøl og Marit Ylvira Haugland

Blogger for dyrene
Thomas ble vegetarianer da han var 12 år gammel. I 2007 tok han steget til å bli veganer, og kuttet ut egg, melk og andre animalske produkter fra kostholdet sitt. Siden 2012 har han også skrevet en egen blogg med oppskrifter, nyheter, intervjuer, tips og personlige erfaringer. Med bloggen ønsker han å vise at en vegansk livstil er lettere enn man tror.
Det er dyrene som er hovedgrunnen til at Thomas er veganer, og han ønsker rett og slett ikke å spise dem. Så kommer bedre helse og et mindre fotavtrykk på miljøet som en ekstra bonus i tillegg.
Hektisk og engasjert hverdag
Thomas har jobbet mange år i Norge med dyrevern, og også for flere organisasjoner i England, USA og Asia. For tiden jobber han for Dyrebeskyttelsen Norge, men han er også travelt opptatt med egne prosjekter for å promotere veganisme. Han holder kokkekurs sammen med Jane fra bloggen Veganmisjonen, og har vært konferansier på dyrevernseminar og deltager på«Kakekrigen» på FEM som eneste veganer.
Thomas var på vei til USA da vi spurte om ukeplan fra bloggen hans, men han var så snill å gi oss lov til å låne bloggen og lage ukens meny selv. Vi håper dere liker den!
MANDAG
Frokost: Smoothie med gojibær og jordbær
Lunsj: Hummuswrap med grønnsaker
Middag: Linsesuppe med jordskokk
Snack: Bananis
(You know the drill! Skrell, frys, smaktilsett og kjør i kjøkkenmaskin. Nom!)
TIRSDAG
Frokost: Havregrøt
(1,5 dl havregryn, 3 dl havremelk eller vann, dryss med kanel,
eventuelt rosiner/banan/eple)
Lunsj: Brødskiver med oliventapenade
Middag: Stekt squash med tranebær
Snack: Fruktsalat!
(Finn frem dine favorittfrukter, skjær opp, bland, nyt!)
ONSDAG
Frokost: Brødskiver med ditt favorittpålegg
Snack: Banan og appelsin med kanel
(Skjær opp, bland, dryss kanel.)
Husk å klargjøre torsdagens frokost før du legger deg!
TORSDAG
Frokost: Overnight oats
(Grunnoppskrift: like deler havregryn og plantemelk og tilsett bær/frukt,
eventuelt Janes digge grøt med kokos og nøttesmør)
Lunsj: Brødskiver med hjemmelaget eplemos
Middag: Mango-, avokado- og soppgryte med ris
Snack: Banan- eller epleskiver med peanøttsmør
FREDAG
Lunsj: Grønnkålsalat med mango, avokado og gojibær
Middag: Pasta alfredo med brokkoli
LØRDAG
Frokost: Enkle amerikanske pannekaker
Middag: Vegetarburgere
Med f.eks. ovnsbakte søtpotet-fries
Og annet digg etter ønske!
Kveldskos/snack: Sunn partysnacks
SØNDAG
Frokost: Tofu scramble med salsa
Lunsj: Gulrot- og linsekrem med chili og appelsin
Middag: Spicy gryte med peanøttsmør, poteter og kikerter
——————————————————————————————————————————