Uke 3: Veganmannen Thomas presenterer menyen

Thomas, også kjent som Veganmannen, har en livsstilblogg med mange gode oppskrifter å by på. Han er aktiv på flere arenaer, og du har kanskje sett ham kokkelere sammen med Wenche på God Morgen Norge? Kos deg med maten hans og del den gjerne – på vår Facebookside, inne i arrangementet, i «Hva slags veganmat lager du i dag?» eller på Instagram. Husk å hashtagge #veganskvår!

Tekst: Thomas Olai Risbøl og Marit Ylvira Haugland

Thomas. Foto.

Engasjert livsstilblogger: Thomas fra Veganmannen.

Blogger for dyrene

Thomas ble vegetarianer da han var 12 år gammel. I 2007 tok han steget til å bli veganer, og kuttet ut egg, melk og andre animalske produkter fra kostholdet sitt. Siden 2012 har han også skrevet en egen blogg med oppskrifter, nyheter, intervjuer, tips og personlige erfaringer. Med bloggen ønsker han å vise at en vegansk livstil er lettere enn man tror.

Det er dyrene som er hovedgrunnen til at Thomas er veganer, og han ønsker rett og slett ikke å spise dem. Så kommer bedre helse og et mindre fotavtrykk på miljøet som en ekstra bonus i tillegg.

Hektisk og engasjert hverdag

Thomas har jobbet mange år i Norge med dyrevern, og også for flere organisasjoner i England, USA og Asia. For tiden jobber han for Dyrebeskyttelsen Norge, men han er også travelt opptatt med egne prosjekter for å promotere veganisme. Han holder kokkekurs sammen med Jane fra bloggen Veganmisjonen, og har vært konferansier på dyrevernseminar og deltager på«Kakekrigen» på FEM som eneste veganer.

Thomas var på vei til USA da vi spurte om ukeplan fra bloggen hans, men han var så snill å gi oss lov til å låne bloggen og lage ukens meny selv. Vi håper dere liker den!

 

MANDAG

Frokost: Smoothie med gojibær og jordbær
2012-11-23-10-27-53

Lunsj: Hummuswrap med grønnsaker
2013-03-07-14-50-42

Middag: Linsesuppe med jordskokk
2013-01-30-13-56-14

Snack: Bananis
(You know the drill! Skrell, frys, smaktilsett og kjør i kjøkkenmaskin. Nom!)

 

TIRSDAG

Frokost: Havregrøt
(1,5 dl havregryn, 3 dl havremelk eller vann, dryss med kanel,
eventuelt rosiner/banan/eple)

Lunsj: Brødskiver med oliventapenade
2012-09-20-12-19-13

Middag: Stekt squash med tranebær
2012-10-12-20-05-25

Snack: Fruktsalat!
(Finn frem dine favorittfrukter, skjær opp, bland, nyt!)

 

ONSDAG

Frokost: Brødskiver med ditt favorittpålegg

Lunsj: Vegansk pastasalat
2013-02-16-19-05-11

Middag: Gulrotsuppe
2012-10-12-21-07-44

Snack: Banan og appelsin med kanel
(Skjær opp, bland, dryss kanel.)

Husk å klargjøre torsdagens frokost før du legger deg!

 

TORSDAG

Frokost: Overnight oats
(Grunnoppskrift: like deler havregryn og plantemelk og tilsett bær/frukt,
eventuelt Janes digge grøt med kokos og nøttesmør
)

Lunsj: Brødskiver med hjemmelaget eplemos
2013-09-11-17-39-41

Middag: Mango-, avokado- og soppgryte med ris
2013-03-05-19-55-07

Snack: Banan- eller epleskiver med peanøttsmør

 

FREDAG

Frokost: Smoothie
2012-08-20-10-23-251

Lunsj: Grønnkålsalat med mango, avokado og gojibær
2012-08-19-13-15-18

Middag: Pasta alfredo med brokkoli
2012-11-22-19-37-21

Kveldskos/snack: Pepperkakeis
sam_5812-001

 

LØRDAG

Frokost: Enkle amerikanske pannekaker
2012-12-02-14-01-12

Lunsj: Vegansk rømmegrøt
2012-11-01-18-50-45

Middag: Vegetarburgere
bilde
Med f.eks. ovnsbakte søtpotet-fries
sam_5376-001
Og annet digg etter ønske!

Kveldskos/snack: Sunn partysnacks
2012-10-06-19-32-35

 

SØNDAG

Frokost: Tofu scramble med salsa
2012-12-22-15-34-19

Lunsj: Gulrot- og linsekrem med chili og appelsin
gulrotlinsekrem

Middag: Spicy gryte med peanøttsmør, poteter og kikerter
2013-01-07-18-30-00

Snack: Vafler!
2012-10-12-21-50-18

——————————————————————————————————————————

Ukens kake: Enkel, sunn og glutenfri sorbetkake
sorbetkake

, , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[print_link]

Org.nr.: 895215732 / Bankkonto: 1503.71.30351 / e-post: kontakt@vegansamfunnet.no