Trondheim Vegan Fair 2016

Ramin Winroth på Trondheim Vegan Fair 2016

Dyrevernaktivist Ramin Winroth var en av mange foredragsholdere på Trondheim Vegan Fair 2016. Her under foredraget ‘Dyr – likeverdige eller mat?’. Foto: Trondheim Vegan Fair

Suksessen fra i fjor ble gjentatt, og Norsk vegansamfunn var med på Trondheim Vegan Fair i år også!

Tekst: Kristine Flunes

Lørdag 23. april gikk Trondheim Vegan Fair av stabelen, og for å gjøre det enda mer attraktivt å komme, var det i år gratis inngang! I år bød festivalen på spennende foredrag, filmer, kokkekurs, moteshow, aktiviteter for barn og mange ulike stands.

Inspirerende foredrag

Det var flere inspirerende og engasjerende foredrag på plakaten. Blant foredragsholderne var Sally Renshaw fra Vegan Norway. Sally Renshaw snakket om hva vi kan lære av andre aktivister, hva de ulike var gode på, og hva de ikke var så flinke til. Dette var et inspirerende foredrag om hvordan man kan gjøre størst mulig forskjell for dyrene.

NVS på stand

Norsk vegansamfunn var selfølgelig tilstede på Trondheim Vegan Fair! Her er leder Kristine klar til å slå av en prat med vegannysgjerrige trøndere. Foto: Anne K. Gisvold

Emma Skarstein fra Effektiv Alturisme snakket om hvordan vi kan hjelpe flest mulig dyr og mennesker mest effektivt, og Benedikte Hval Børke fra Helsepersonell for plantebasert kosthold snakket om helsefordeler ved plantebasert kost. 

Varierte stands

Blant de som hadde stand fant vi Framtiden i våre hender, NOAH, Greenpeace, Miljøpartiet De Grønne, Spire, Dyrebeskyttelsen og Norsk vegansamfunn. Med andre ord manglet det ikke på inspirasjon til en grønnere og mer dyrevennlig hverdag.

For de som ville handle kroppspleieprodukter var Scent, Lush og Neven på plass med et stort utvalg av dyrevennlige såper, parfymer, sminke og kremer.

Veganske goodies

Etikken, Frøya Tare, Persilleriet, Mat fra Hagen, Redondo Aternative Mexican Cooking, Stammen og Trondheim Folkekjøkken solgte mat, så her var det nok å fylle magen med. 

Jane Helen og Thomas fra VeganPlan holdt kurs om pålegg, Ingrid Helene Jurs fra Veganslife hadde kurs om hvor viktig krydder er for maten, og guttene bak Mat fra Hagen lagde meksikansk mat. Noe for enhver smak!

Moteshow

Veganisme handler ikke bare om maten vi spiser. På Trondheim Vegan Fair sto også moteshow på programmet, med fokus på dyrevennlig og bærekraftig mote. Foto: Trondheim Vegan Fair

Alle deltakerne fikk goodiebags med vareprøver fra blant annet Oatly og Soy4You. Trondheim Vegan Fair hadde i tillegg stand hvor de solgte handlenett og t-skjorter med eget motiv.

Vegansk pizza og impro

Selv om festivalen ble avsluttet kl. 18, var ikke dagen slutt. Etterfesten var på Digs, hvor de blant annet solgte vegansk steinovnsbakt pizza med “kebabkjøtt” og vegansk tzatziki! Her var det også underholdning med improteatergruppen Gibberish Impro, som virkelig fikk opp stemningen.

Vi i Norsk vegansamfunn er imponerte over teamet bak Trondheim Vegan Fair som virkelig står på, er innovative og lager en super festival med morsomme aktiviteter og masse inspirasjon. Vi gleder oss til neste år!

, , , , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.