Styret og frivillige 2018

Styret i Norsk vegansamfunn

Camilla Moi, leder

Camilla er 27 år og bosatt i Oslo hvor hun jobber på Lilleborg skole. Hun har vært veganer siden sommeren 2014 og anser veganisme som et viktig verktøy for å skape en bedre og mer rettferdig verden. Camilla har studert journalistikk og medievitenskap, og er særlig opptatt av å formidle veganisme på en effektiv måte ved å kommunisere fordelene ved en vegansk livsstil. Hun mener årsakene til å velge vegansk er mange, men selv er hun først og fremst veganer av hensyn til dyrs rettigheter. Camilla har sittet i styret til Norsk vegansamfunn siden oktober 2017.

 

 

 

Martin Skadal, nestleder

Martin er 22 år og kommer fra Bergen. Han er utdannet personlig trener og kostholdsveileder, entreprenør og fulltidsaktivist for over 15 organisasjoner som arbeider for dyr, mennesker og natur. Han er grunnlegger av den nye frivillige organisasjonen World Saving Hustle, som skal samle frivillige på tvers av hjertesaker for å lære av hverandre. Martin har vært veganer litt over et år, hovedsakelig på grunn av klima, og er på en reise hvor han forsøker å finne den beste måten å redde verden på.

 

 

 

Kira Frayne, sekretær

Kira er 26 år gammel og bor i Oslo. Kira er halvt norsk og er født og oppvokst i Australia. Hun har vært pescetarianer (veggis som spiser fisk) hele oppveksten, og gikk over til å bli veganer i 20-årene. Hun takket ja til å bli med i styret til Norsk vegansamfunn fordi hun ønsker og bidra til å gjøre det enklere for andre veganere i Norge.

Kira er per dags dato sekretær i foreningen, og gleder seg til å jobbe med alle de andre dedikerte og flinke menneskene som står på og jobber for en litt snillere verden.

Bortsett fra veganisme er hun veldig glad i musikk, reising, surfing/dykking/havet og kunst.

 

 

 

Anette Næss Elsås, kasserer

Anette er 35 år og bosatt i Oslo, der hun til daglig jobber som økonomikonsulent. Hun har vært veganer i fire år, og var kasserer i Norsk vegansamfunn fra 2014-2016, før hun ble valgt til kasserer igjen på ekstraordinært årsmøte i oktober 2017. Anette har ansvaret for medlemslister, utsendelse av kontingent og betalingen av disse, i tillegg til det daglige regnskapet.

 

 

Lena Kopf, styremedlem

Lena har vært vegetarianer siden hun var syv år og ble veganer for tre år siden, hovedsakelig på grunn av helse og miljø. Lena syns det har skjedd veldig mye positivt for veganere i Norge de siste tre årene. Nå er det mye enklere å få tak i veganske matvarer, kosttilskudd og restauranter har blitt mye mer vegan-vennlige.

Lena vil gjerne jobbe for å fortsette denne trenden ved å ufarliggjøre veganisme, gjøre det mer tilgjengelig for folk flest og enklere for dem som vil prøve og spise plantebasert og kutte ut alle animalske produkter. Lena er webdesigner og vil gjerne bidra med hennes fagkunnskap innen sosiale medier og design.

 

Elin Brekkebråten Sjølie, styremedlem

Elin er 43 år gammel, bor i Oslo og Sandnes, og jobber til daglig som bibliotekar. Hun sluttet å spise kjøtt i 1996 og ble veganer i 2015/2016. I utgangspunktet ble hun veganer på grunn av egen helse, men etter hvert er det dyrs rettigheter som har blitt viktigste grunnen til at hun er veganer. Hun mener at alle dyrs liv er like mye verdt, både menneskelige og ikke-menneskelige dyr.

Siden hun ble veganer har hun drevet enkel hverdagsaktivisme ved å vise at vegansk mat ikke er kjedelig, men både godt og variert, ved å delebilder på sosiale medier. Videre ønsker hun å spre informasjon om vegansk livsstil og fortsette å spre vegansk matglede.

 

 

Anette Westgaard, styremedlem

Anette er 37 år og er en av grunnleggerne av fristedet Dale Store gård som ligger utenfor Fredrikstad i Østfold. Dale Store gård er ikke en tradisjonell gårdsdrift, men en gård som drives etter veganske prinsipper. Gården huser 35 andre dyr, både geiter, hester, griser, ender, haner og katter. Gården er også en andelsgård med grønnsaker der mennesker kommer for å gro rene sprøytefrie grønnsaker i fellesskap. I tillegg til å drive gården tar Anette en bachelor i sosialt arbeid på HIOF, og har et foretak ved siden av der hun tilbyr coaching. Målet er å starte opp Grønn omsorg på gården etter endt utdanningsløp. 

Anette er opptatt av at alle fortjener et godt liv, både to- og firbente. Hun er veganer for dyrene, helsa og miljøet, og er opptatt av at veganisme skal spres på en saklig, kunnskapsbasert og positiv måte.

 

 

 

Samuel Rostøl, styremedlem

Samuel er en 34 år gammel sørlending bosatt i Gøteborg, og har vært veganer siden Veganuary 2015. Han grunnla gruppen Veganpreik en snau måned før han ble veganer selv, og har siden det forsøkt å spre veganisme med utgangspunkt i en faktabasert og pragmatisk plattform. Han er en sykepleierutdannet dyrerettsaktivist som bruker en del tid på gateaktivisme, og ble i starten av 2018 ansatt i Anima hvor han også får kjempe på vegne av dyrene. 

 

 

 

 

 

 

Frivillige i Norsk vegansamfunn 

Claire Omkering, lokalkoordinator Ås

Claire Omkering er 36 år og bosatt på Ås. Hun kommer opprinnelig fra Nederland. Claire har alltid vært glad i dyr og ble vegetarianer som 22-åring, og veganer i 2014. Hun er ikke i tvil om at det å leve vegansk er det beste valget både for dyrene og for oss mennesker. I tillegg er Claire opptatt av miljøspørsmål og matsikkerhet. Gjennom å være aktiv i Norsk vegansamfunn håper hun at hun kan bidra til en bedre verden for både mennesker og dyr.

Claire ønsker å styrke veganmiljøet på Ås på grunn av NMBU og forkningsmiljøet der. Hun er opptatt av at veganere har fakta og forskning på vår side, og at det er viktig å samarbeide med hverandre og kommunisere budskapet ut i verden. Claire er også interessert i vegansk økologisk jord- og hagebruk, det vil si det å dyrke mat uten husdyrgjødsel. For Claire er det viktig å vise verden at det faktisk går an å produsere menneskemat helt uten domestiserte dyr, også i Norge.

Annelie Stausland, lokalkoordinator Grenland

Annelie (Emily) Stausland er 41 år gammel og bor i Porsgrunn sammen med fire lodne pelsdotter og en mann. Hun er initiativtaker og koordinator til NVS sine treff i Grenland, hvor hun ønsker å fremme veganisme og å bygge opp et miljø for veganere og vegannysgjerrige.

Annelie er gründer og startet opp egen bedrift i 2000, Avalon Spa & Helse, hvor hun arbeider i dag med flere ansatte. Hun er fleksibel som poteta og er utdannet blant annet reiselivskoordinator og massasjeterapeut. Hun holder nå på med spesialisering innen psykisk helsearbeid og en spennende utdanning innen relasjoner og fredsarbeid hos River Phoenix Center for Peacebuilding i USA. Annelie har vokst opp med et vegetarisk kosthold og tok steget til 100% veganisme høsten 2015.

Annelie er glad i dyr og er opptatt av dyrevern og dyrevelferd, samt menneskerettigheter og fredsbygging, og hun ønsker å kunne bidra til å gjøre en positiv forskjell her i verden. Utenom dette er hun en glad og livlig kunstnerisk sjel som driver på med oljemaling, kampsport, sang og musikk.

Arild Tornes, redaksjonsmedlem og skribent

Arild Tornes er 37 år og bosatt i Oslo. Han har en mastergrad i idéhistorie, og har engasjert seg i dyrevernaktivisme og veganisme i over 10 år. I 2009 var Arild en av stifterne av Norsk vegansamfunn, og han har sittet i styret frem til 2017. Arild er med i nettredaksjonen og er frivillig skribent for nettsidene.

Anders Vaage, lokalkoordinator Bergen

Anders Vaage er 31 år og født og oppvokst i Bergen. Han har vært veganer siden januar 2015, og vegetarianer i ca 3 måneder før det. Anders har fagbrev i sikkerhetsfaget og har jobbet som vekter siden 2006. Han er glad i å reise og oppleve det veganske kjøkkenet rundt omkring i verden. Anders er opptatt av dyrs rettigheter både lokalt og internasjonalt.