Styret og frivillige 2017

Styret i Norsk vegansamfunn

Trine Strømme, leder

Trine er 29 år og bosatt i Oslo, hvor hun studerer til en master i bibliotek- og informasjonsvitenskap. Hun har vært veganer i to år, etter flere år som vegetarianer. Trine er opptatt av å løfte frem veganisme som en rasjonell og udramatisk levemåte, som står i samsvar med andre verdier de fleste av oss setter høyt. Med fokus på praktisk kunnskapsformidling og rom for etisk refleksjon, ønsker hun å gjøre veganisme til et mer tilgjengelig alternativ. Trine har sittet i styret til Norsk vegansamfunn siden 2016, og ble valgt til leder på ekstraordinært årsmøte i oktober 2017.

Jorunn Bonderup, nestleder


Jorunn Bonderup er 40 år gammel og bor i Sandnes. Hun har vært veganer siden høsten 2013. Hun jobber med transport og logistikk til vanlig. Jorunn ønsker å gjøre veganisme lett tilgjengelig for alle og jobber derfor for å skape en arena for treff for etablerte eller nye veganere. Hun har blant annet vært initiativtaker til Vegan Friday i Sandnes. I 2017 vil hun arrangere flere treff lokalt for veganske familier og barn, samt NVS treff for alle interesserte i området for å spre informasjon om veganisme på Vestlandet.

Camilla Moi, sekretær

Camilla er 27 år og bosatt i Oslo hvor hun jobber på Lilleborg skole. Hun har vært veganer siden sommeren 2014 og anser veganisme som et viktig verktøy for å skape en bedre og mer rettferdig verden. Camilla har studert journalistikk og medievitenskap, og er særlig opptatt av å formidle veganisme på en effektiv måte ved å kommunisere fordelene ved en vegansk livsstil. Hun mener årsakene til å velge vegansk er mange, men selv er hun først og fremst veganer av hensyn til dyrs rettigheter. Camilla har sittet i styret til Norsk vegansamfunn siden oktober 2017.

 

 

Anette Næss Elsås, kasserer

Anette er 35 år og bosatt i Oslo, der hun til daglig jobber som økonomikonsulent. Hun har vært veganer i fire år, og var kasserer i Norsk vegansamfunn fra 2014-2016, før hun ble valgt til kasserer igjen på ekstraordinært årsmøte i oktober 2017. Anette har ansvaret for medlemslister, utsendelse av kontingent og betalingen av disse, i tillegg til det daglige regnskapet.

 

 

Eidbjørg Søreide, styremedlem

Eidbjørg er 21 år gammel og kommer opprinnelig fra Stavanger. Etter to friår, det ene på reise i Asia hvor hun delvis jobbet frivillig med gatehunder og det andre bosatt i Berlin, har hun flyttet til Oslo med hunden sin for å begynne på en bachelor i dyrepleie på Veterinærhøgskolen. På Veterinærhøgskolen jobber hun med å stille kritiske spørsmål vedrørende bruk av dyr i forsøk og i produksjon, og er eventkoordinator i studentorganisasjonen VeVo (veterinærmedisinsk veganorganisasjon). Hun ønsker med tiden å utdanne seg til å bli veterinær og jobbe for dyrs rettigheter gjennom dette yrket. Da Eidbjørg var 15 år ble hun pesciterianer og for fire år siden ble hun veganer. Dyrevern og klimakamp henger for henne tett sammen og hun ønsker å inspirere andre til å leve dyre- og miljøvennlig hverdagen. Hun er glad i å skrive og har tidligere hatt to innlegg i Aftenposten.
Eidbjørg har sittet i styret siden oktober 2017.

Annalisa Söderström, styremedlem

Annalisa er 35 år, sivilingeniør i produkt- og kvalitetsutvikling og yogalærer. Hun bor på Fornebu, der hun også driver yogastudio. Annalisa forsøker bidra mest mulig for at alle skal ha et bra liv. For uansett om man er menneske eller dyr så anser hun at man fortjener å oppleve glede og frihet. Annalisa har vært veganer siden sommeren 2016.

 
 
 
 
 
 
 
 

Marit Ylvira Haugland, styremedlem

Marit Ylvira Haugland er 27 år og kommer fra Trondheim, men bor i Oslo. Hun har en mastergrad i psykologi. Ved siden av jobben som miljøarbeider har hun en liten frivillig-jobb i ROS (Rådgivning om Spiseforstyrrelser). Hun spiller roller derby, og er ellers veldig glad i det meste som har med Japan å gjøre, foto, bøker, skriving og brettspill.

Marit kuttet ut kjøtt for åtte år siden og har vært veganer i fire år. Hun er spesielt engasjert for dyrene, men også for klimaperspektivet rundt veganisme. Hun er opptatt av å vise at veganisme er et tilgjengelig alternativ for alle, og at overgangen til vegansk kosthold/livsstil innebærer mer fordeler enn ulemper.

Marit ble med i Norsk vegansamfunns styre som sekretær i 2015. I tillegg til sekretæroppgaver (referatskriving, nettsidearbeid, sende og svare på mailer) har hun skrevet artikler til NVS’ nettside (f.eks. effektiv aktivisme-serien) og er med på NVS’ arrangementer. Hun hadde også hovedansvar for den første Vegansk vår (i 2015) og hadde delansvar for Vegansk vår 2016.

Anine Brendhagen, varamedlem

Anine Brendhagen er 44 år og bosatt i Fredrikstad.

Hun ønsker å gjøre en innsats for at både mennesker, dyr og natur skal ha det godt, og vet at det vi spiser har direkte påvirkning på alle tre områder.
Hun har selv erfart store helsefordeler ved å bytte til vegansk kosthold, og vil at så mange som mulig skal få kjenne på kroppen hvor mye glede og energi dette kan gi. Prøv det selv – så vet du!

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hilde Stenseth Heimdal, varamedlem

Hilde er 29 år og bor i Tromsø, hvor hun jobber som fysioterapeut i Frisklivssentralen. Hun stortrives med å kunne hjelpe folk i gang med fysisk aktivitet og endring av levevaner.
Hilde begynte å kutte ut animalske produkter høsten 2015 og har vært veganer fra januar 2017. Hun bruker en del tid på yoga og det var også gjennom dette miljøet at hun først ble opptatt av måten man behandler dyrene på. Hilde er veganer først og fremst for dyrene, men også for sin egen helse og miljøet vårt.
Hilde er opptatt av å fremme det positive ved å være veganer, for eksempel gjennom matlaging. Hun er også opptatt av at man fremmer veganisme på en saklig, informativ og ryddig måte.

 
 
 
 

Lisa Christin Gimnes Ramsøe, varamedlem

Lisa er 18 år og bor i Hobøl. Hun startet som vegetarianer for 3 år siden, og gikk gradvis over til å bli helt veganer. Lisa er ferdig på videregående der hun gikk linjen studiespesialiserende med formgivingsfag, og tar nå et friår. På fritiden liker hun å være kreativ med tegning, maling og foto. Lisa ble veganer for dyrene, miljøet og helsa. Veganisme er noe hun brenner veldig for. Hun vil bidra til å inspirere andre mennesker og vise hvor enkelt og viktig det er å satse på denne livsstilen.

 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 

Frivillige i Norsk vegansamfunn

Ragnhild Hoff, lokalkoordinator Trondheim

Ragnhild er 31 år og bor i Trondheim, der hun også er oppvokst. Hun holder for tiden på med en mastergrad ved NTNU, og gleder seg til å bli ferdig.

Ragnhild har alltid vært glad i dyr og naturen, men det var først i en alder av 28 at hun ble veganer. Etter å ha fått opp øynene for den behandlingen dyra i kjøtt-, egg- og melkeindustrien utsettes for, bestemte hun seg for å kutte ut animalske produkter. Det er et valg hun aldri har angret på.

I tillegg til dyrs rettigheter er Ragnhild opptatt av rettferdighet og miljøvern. Hun synes derfor det er et stort pluss at det å være veganer reduserer hennes økologiske fotavtrykk, og bidrar til en mer rettferdig verden. Gjennom å være aktiv i Norsk vegansamfunn ønsker hun å bidra til at det skal bli enklere å være veganer, og at flere blir inspirert til å prøve en mer plantebasert livsstil.

Johanna P. Haarseth, lokalkoordinator Trondheim

Johanna P. Haarseth er 18 år gammel, og går siste året på videregående. Hun kommer fra Gudbrandsdalen, men bor nå i Trondheim og skal starte på samfunnsøkonomi på Dragvoll til høsten.

Johanna ble veganer i 2013 for å bidra til en verden med mindre lidelse, og hun jobber blant annet som frivillig i NOAH – for dyrs rettigheter. Johanna har også et brennende engasjement for miljøvern, og er politisk aktiv i Grønn Ungdom.

En av hjertesakene til Johanna er arbeidet med å gjøre det lett for den enkelte forbruker å gjøre dyrevennlige og gode valg i hverdagen, ved å kunne velge produkter som gjør minst mulig skade.

Anette Nedreli, lokalkoordinator i Bergen

Anette har vært veganer siden cirka januar 2009. Hun bryr seg om dyr og miljø, og har eget utsagn gått fra å være en relativt sunn veganer til å bli en junkfoodveganer etterhvert som utvalget og økonomien bedret seg og latskapen forverret seg. Hun liker å delta på veganrelaterte aktiviteter som aktivisme eller treff, gå tur, sykle, og arrangere veganpotlucks i leiligheten. Selv om det kanskje er vått, kaldt og fælt mesteparten av tiden, trives Anette godt i Bergen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Claire Omkering, lokalkoordinator Ås

Claire Omkering er 36 år og bosatt på Ås. Hun kommer opprinnelig fra Nederland. Claire har alltid vært glad i dyr og ble vegetarianer som 22-åring, og veganer i 2014. Hun er ikke i tvil om at det å leve vegansk er det beste valget både for dyrene og for oss mennesker. I tillegg er Claire opptatt av miljøspørsmål og matsikkerhet. Gjennom å være aktiv i Norsk vegansamfunn håper hun at hun kan bidra til en bedre verden for både mennesker og dyr.

Claire ønsker å styrke veganmiljøet på Ås på grunn av NMBU og forkningsmiljøet der. Hun er opptatt av at veganere har fakta og forskning på vår side, og at det er viktig å samarbeide med hverandre og kommunisere budskapet ut i verden. Claire er også interessert i vegansk økologisk jord- og hagebruk, det vil si det å dyrke mat uten husdyrgjødsel. For Claire er det viktig å vise verden at det faktisk går an å produsere menneskemat helt uten domestiserte dyr, også i Norge.

Annelie Stausland, lokalkoordinator Grenland

Annelie (Emily) Stausland er 41 år gammel og bor i Porsgrunn sammen med fire lodne pelsdotter og en mann. Hun er initiativtaker og koordinator til NVS sine treff i Grenland, hvor hun ønsker å fremme veganisme og å bygge opp et miljø for veganere og vegannysgjerrige.

Annelie er gründer og startet opp egen bedrift i 2000, Avalon Spa & Helse, hvor hun arbeider i dag med flere ansatte. Hun er fleksibel som poteta og er utdannet blant annet reiselivskoordinator og massasjeterapeut. Hun holder nå på med spesialisering innen psykisk helsearbeid og en spennende utdanning innen relasjoner og fredsarbeid hos River Phoenix Center for Peacebuilding i USA. Annelie har vokst opp med et vegetarisk kosthold og tok steget til 100% veganisme høsten 2015.

Annelie er glad i dyr og er opptatt av dyrevern og dyrevelferd, samt menneskerettigheter og fredsbygging, og hun ønsker å kunne bidra til å gjøre en positiv forskjell her i verden. Utenom dette er hun en glad og livlig kunstnerisk sjel som driver på med oljemaling, kampsport, sang og musikk.

Arild Tornes, redaksjonsmedlem og skribent

Foto: Andrea Bruer

Arild Tornes er 37 år og bosatt i Oslo. Han har en mastergrad i idéhistorie, og har engasjert seg i dyrevernaktivisme og veganisme i over 10 år. I 2009 var Arild en av stifterne av Norsk vegansamfunn, og han har sittet i styret frem til 2017. Arild er med i nettredaksjonen og er frivillig skribent for nettsidene.

Anders Vaage, lokalkoordinator Bergen

Anders Vaage er 31 år og født og oppvokst i Bergen. Han har vært veganer siden januar 2015, og vegetarianer i ca 3 måneder før det. Anders har fagbrev i sikkerhetsfaget og har jobbet som vekter siden 2006. Han er glad i å reise og oppleve det veganske kjøkkenet rundt omkring i verden. Anders er opptatt av dyrs rettigheter både lokalt og internasjonalt.