Styret og frivillige 2015

[divider]

Styret Norsk vegansamfunn

Disse satt i styret og bidro som frivillige i perioden januar 2015 til februar 2016. Alle fotoer under som er tatt av Andrea Bruer, har lisens CC BY-ND 4.0. Det betyr at du kan dele dem fritt, men du må kreditere fotografen. Kontakt styret for informasjon om øvrige foto.

Marte Munkeli, leder

Marte Munkeli. Foto.
Leder Marte Munkeli. Foto: Andrea Bruer.

Marte er 32 år og bor i Oslo. Hun jobber som rådgiver i staten og har en master i politisk økonomi. Hun har sittet som leder av Norsk vegansamfunn siden årsmøtet i mars 2014.

Marte har vært vegetarianer siden hun var 16 år, og veganer i to år. Hun brenner for å gjøre veganisme til et mer tilgjengelig alternativ for folk flest, og ønsker å jobbe for å endre inntrykket av veganisme som noe mystisk, vanskelig og ekstremt.

Som leder har Marte en koordinerende rolle i NVS, men bidrar også aktivt med å stå på stand, gjennomføre arrangementer, skrive artikler, ha kontakt med medlemmer, produsenter og serveringssteder, og promotere foreningen utad – særlig på sosiale medier.
[divider]

Thomas Olai Risbøl, 1. varamedlem og fungerende nestleder

Thomas Risbøl. Foto.
Nestleder Thomas Risbøl. Foto: Andrea Bruer.

Thomas Risbøl er 30 år gammel, og har vært veganer i 5 år. Han er utdannet lektor, og i jobben som lærer er han vant til å formidle med glødende engasjement for å engasjere trøtte elever – en egenskap som kommer godt med kommunikasjonarbeidet i foreningen.

Å engasjere de unge for å få satt veganisme – og dermed kloden og fremtiden vår – på dagsorden, er saken som står Thomas sitt hjerte nærmest. Han er blant annet opptatt av hvilke markedskrefter som slipper til på skolene, når skolebøker i mat og helse som oftest er laget av Opplysningskontoret for egg og kjøtt (OEK), og fraværet av refleksjoner rundt menneskets relasjon til dyr i etikkfag.

Thomas er glad i å stå på stand, prate med folk og diskutere veganisme. Han var selv en sta skeptiker i flere år, innen han måtte innrømme overfor seg selv hvor viktig det er at vi revurderer vårt forbruk av dyr. Både for miljøets skyld, dyrenes skyld og vår egen skyld.
[divider]

Marit Ylvira Haugland, sekretær

Marit Haugland. Foto.

Marit Ylvira Haugland er 25 år og kommer fra Trondheim. Nå bor hun i Oslo, hvor hun studerer master i utviklingpsykologi. Ved siden av dette har hun en deltidsjobb som forskningsassistent.

For seks år siden kuttet Marit ut kjøtt, og hun har vært veganer i to år. Hun har alltid vært glad i dyr og vært opptatt av miljøet, og mener derfor at å bli veganer er det beste valget hun har tatt.

Marit er en organisert person som er flink til å planlegge, og ellers liker hun svært godt å skrive og fotografere. Dette er noe av det hun ønsker å bidra med i Norsk Vegansamfunn for å fremme sin hjertesak – å bevare kloden og de som lever på den, både dyrene og menneskene. Hennes mål er å bidra til at flere velger å utelukke dyr fra maten, og hun vil jobbe hardt for å få til dette.
[divider]

Anette Elsås, kasserer

Anette Næss Elsås. Foto.
Kasserer Anette Elsås. Foto: Andrea Bruer.

Anette Næss Elsås er 32 år og bor i Oslo, men kommer opprinnelig fra Drammen. Hun har vært kasserer i Norsk vegansamfunn siden mars 2014.

Anette har vært veganer i snart tre år, og er opptatt av positiv hverdagsaktivisme. Hun synes spesielt det er gøy å vise hvor velsmakende og spennende mat veganere faktisk spiser, noe vi ofte gjør på de ulike arrangementene i foreningen. I tillegg ønsker hun å være med på å gjøre veganske alternativer mer tilgjengelige – så veganisme kan bli det enkle, dyrevennlige, bærekraftige og naturlige valget for folk flest.

Som kasserer har hun ansvaret for medlemslister, utsendelse av kontingent og betalingen av disse, i tillegg til det daglige regnskapet. Hun er også aktivt med på NVS sine arrangementer.
[divider]

Arild Tornes, styremedlem

Arild Tornes. Foto.
Styremedlem Arild Tornes. Foto: Andrea Bruer.

Arild Tornes er 35 år, og bosatt i Oslo. Han har en master i idéhistorie, og har vært engasjert i aktivisme for dyrs rettigheter i over ti år. I 2009 var han en av stifterne av Norsk vegansamfunn, og har siden sittet i styret i ulike roller.

Det er over ti år siden Arild ble veganer, og han er spesielt opptatt av vegansk etikk og dyrerettighetsaktivisme.

Gjennom årene har han jobbet som frivillig skribent for nettsiden til NVS, og har blant annet skrevet en del om veganismens historie. I tillegg er han materiellansvarlig, og stiller aktivt opp på foreningens ulike arrangementer.

[divider]

Jonas Jørgensen, styremedlem

Jonas Jørgensen. Foto.
Styremedlem Jonas Jørgensen. Foto: Andrea Bruer.

Jonas er 28 år, og er fra Vesterålen i Nordland. Han bor for tiden i Porsgrunn, hvor han studerer til en bachelor i elkraft på siste året.  I tillegg er han daglig leder i den veganske studentbedriften Snill Gorilla, som har en visjon om å gjøre veganmat tilgjengelig og etterspurt blant befolkningen generelt.

Jonas har vært vegetarianer i fire år og veganer siden februar 2014, og mat og musikk står høyt på agendaen på fritiden. Han er opptatt av at det skal bli lettere for folk å gå over til et vegansk kosthold, og ønsker å sette fokus på fordelene et plantebasert kosthold har på helsa og miljøet.

Med sin solide bakgrunn innen både styrearbeid og bedriftstyring har han mye organisasjonserfaring, og kommer blant annet til å sitte i arrangementskomitéen i foreningen.
[divider]

Kama Sofie Slåttøy Jannang, 2. varamedlem

Kama Slåtteng Jannang. Foto.

Kama Sofie er 23 år gammel, og er fra Oslo. Her holder hun for tiden på med å studere til å bli barnehagelærer. Hun satt som styremedlem i foreningen i fjor, og fortsetter i år som varamedlem.

Kama Sofie brenner for miljøvern, og er medlem i Miljøpartiet De Grønne. Det var dette fokuset som gjorde at hun ble veganer sommeren 2013. På fritiden driver hun en grønn ”rosablogg” hvor hun promoterer en miljø- og dyrevennlig livsstil, og hun har en drøm om å bo i en økolandsby i fremtiden.

Hennes ønske er å bidra til å normalisere veganisme gjennom positiv og kreativ hverdagsaktivisme. Hun er dyktig på lage til fine standplasser, og stortrives med å snakke med folk på stand og verve medlemmer.
[divider]

Frivillige Norsk vegansamfunn

 Andrea Bruer, frivillig kommunikasjonsarbeider

Andrea Sand Bruer. Foto.Andrea er 29 år, er markeds- og kommunikasjonssjef i Veganermat og går for tiden siste semester på masterprogrammet i medievitenskap på UiO. Hun har tidligere sittet i styret som kommunikasjonsansvarlig (2012-2013), og har ellers de siste årene bidratt frivillig med kommunikasjonsrelatert arbeid som sosiale medier og nettsidearbeid ved behov, og avhengig av tid og kapasitet. Hun var blant annet grafisk ansvarlig for Vegansk vår 2015, og har hovedansvaret for Vegansk vår 2016.

 

[divider]

Lise Mari Lorentzen, lokalkoordinator Tromsø

Lise Mari Lorentzen

Lise Mari Lorentzen er 20 år, og er født og oppvokst i Tromsø, der hun til høsten begynner hun å studere ved UiT.

Lise har vært veganer i litt over et år, og vegetarianer i to år før det. I tillegg til å være vår lokalkoordinator i Tromsø og kontaktperson for vegantreffene i byen, jobber hun som frivillig i NOAH – for dyrs rettigheter og Dyrebeskyttelsen Tromsø. Hun er også politisk aktiv i Grønn Ungdom og Miljøpartiet De Grønne, og står på både kommune- og fylkeslista til valget høsten 2015.

Det å gjøre veganisme mindre “skummelt” for folk flest er noe Lise er opptatt av. Hun ønsker å knuse mytene og fordommene knyttet til livsstilen, og i stedet rette fokus mot fordelene og mulighetene ved veganisme.
[divider]

Ragnhild Hoff, lokalkoordinator Trondheim

Ragnhild Hoff. Foto.

Ragnhild er 30 år og bor i Trondheim, der hun også er oppvokst. Hun holder for tiden på med en mastergrad ved NTNU, og gleder seg til å bli ferdig om ett år.

Ragnhild har alltid vært glad i dyr og naturen, men det var først i en alder av 28 at hun ble veganer. Etter å ha fått opp øynene for den behandlingen dyra i kjøtt-, egg- og melkeindustrien utsettes for, bestemte hun seg for å kutte ut animalske produkter. Det er et valg hun aldri har angret på.

I tillegg til dyrs rettigheter er Ragnhild opptatt av rettferdighet og miljøvern. Hun synes derfor det er et stort pluss at det å være veganer reduserer hennes økologiske fotavtrykk, og bidrar til en mer rettferdig verden. Gjennom å være aktiv i Norsk vegansamfunn ønsker hun å bidra til at det skal bli enklere å være veganer, og at flere blir inspirert til å prøve en mer plantebasert livsstil.
[divider]

Johanna P. Haarseth, lokalkoordinator Trondheim

Johanna Haarseth. Foto.

Johanna P. Haarseth er 18 år gammel, og går siste året på videregående. Hun kommer fra Gudbrandsdalen, men bor nå i Trondheim og skal starte på samfunnsøkonomi på Dragvoll til høsten.

Johanna ble veganer i 2013 for å bidra til en verden med mindre lidelse, og hun jobber blant annet som frivillig i NOAH – for dyrs rettigheter. Johanna har også et brennende engasjement for miljøvern, og er politisk aktiv i Grønn Ungdom.

En av hjertesakene til Johanna er arbeidet med å gjøre det lett for den enkelte forbruker å gjøre dyrevennlige og gode valg i hverdagen, ved å kunne velge produkter som gjør minst mulig skade.

 

One comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *