Stusslig pizza førte til kokkekurs
Stusslig pizza førte til kokkekurs

Stusslig pizza førte til kokkekurs

Vinnerbildet i konkurransen. Foto.Da Norsk vegansamfunn utlyste en bildekonkurranse for noen uker siden mottok vi flere flotte bidrag. Om det var ren sympati eller den ærlige og humoristiske tonen ved bidraget som vant flest av stemmene er uvisst, men bildet av den veganske nybegynnerpizzaen pekte seg tidlig ut som den klare favoritten. Den 4. september sendte vi den lykkelige vinneren, Terese Andersen, på kurs med Veganmannen og Veganmisjonen for å lære fine triks og tips om veganmat. Her er hennes erfaringer fra kvelden.

Tekst og foto: Terese Nome Andersen

Inkluderende stemning

Jeg var da den utrolig heldige vinneren av en plass på matlagingskurset til Jane og Thomas, kanskje bedre kjent som Veganmisjonen og Veganmannen. Må bare begynne med å si: fy søren for noen flotte folk! Jeg ankom Studio Lilleborg både småspent og litt usikker, men høye skuldre sank raskt i den utrolig imøtekommende atmosfæren jeg møtte der. Der var det ingen dumme spørsmål, ingen som var uvelkomne, rett og slett et utrolig hyggelig sted å komme til. Det var også veldig gøy å prate med de andre kursdeltakerne, plukke opp noen tips her og der og utveksle livshistorier. Generelt god stemning rundt bordet!

Tips for nybegynneren

Jane. Foto.
Jane i sving med foodprosessoren.

For meg personlig, som nettopp begynte å eksperimentere med vegansk kosthold i sommer, var det kjempegøy og veldig nyttig å se hvordan de forskjellige typiske veganske matvarene ser ut, hvor man får kjøpt de, ca pris, hva det brukes til og hvordan man håndterer de. Jeg kan ofte lese en oppskrift alt jeg vil, men aldri få det til – og det var derfor utrolig kult å kunne sitte og følge med på Jane og Thomas lage mat. De var innmari flinke og det falt så veldig naturlig for dem, også så det jo utrolig enkelt ut!!

Det hele startet med frokost- og lunsjmåltider, som alle så enkle ut å lage. Jeg var veldig takknemlig for de forskjellige påleggene Jane lagde, da dette er noe jeg har stanget hodet litt i veggen for (jeg er nemlig så innmari glad i brødmat). Den beste delen av kurset var jo når vi alle fikk sette oss ned og smake – SÅ mye godt på en gang! Tofu scramble med salsa ble dagens første høydepunkt, det skal jeg definitivt lage til helgen. Min absolutte påleggsfavoritt var noe Jane laget som hun ikke har lagt ut på bloggen enda – oppfordrer alle til å holde utkikk etter den oppskriften!! Gulrotkrem med bønner: NAM!

Faglig og fysisk påfyll

Ingredienser og pålegg. Foto.
Fristende ingredienser og pålegg.

Etter alle hadde spist seg rimelig mette, fikk vi et lite foredrag av ernæringsfysiolog Vigdis Hafsten – her fikk jeg svar på mye av det jeg har lurt på om B12, proteiner, vitaminer, trening osv (ble også minnet på at jeg må komme meg til Sverige en dag og kjøpe meg B12, VIKTIG).

Så var det bare å åpne knappen i buksa og gjøre seg klar til middag – igjen, utrolig mye god mat! Jeg er veldig glad for at vi ble bedt om å komme sultne på kurset, det er lenge siden jeg har vært så mett! Og ikke den råtne, ubehagelige metthetsfølelsen man får etter et stort kjøttmåltid, men en utrolig behagelig, deilig metthetsfølelse der jeg kjenner at kroppen min er glad for at den har fått så god, sunn mat!

Fant kokken i meg

Som oppsummering må jeg si at dette er noe av det kjekkeste jeg har vært med på på lenge, jeg dro derfra full av inspirasjon og motivasjon til å virkelig finne frem kokken i meg! Fikk haugevis av nyttige tips, og nå står også foodprosessor og stavmikser øverst på ønskelisten. De som skal på det neste kurset til Jane og Thomas må GLEDE seg, og de som lurer på om de kanskje skulle tatt seg en tur – gjør det! Dere kommer definitivt ikke til å angre!

Og så må jeg ikke glemme det viktigste: Jane sin sjokoladepudding!!! Kommer til å drømme om den sjokoladepuddingen i natt, tror jeg har sagt det noen ganger nå, men DET var det beste jeg noen gang har smakt!

Thomas, Terese og Jane. Foto.
Fra venstre: Thomas fra Veganmannen, Terese og Jane fra Veganmisjonen,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.