Smakstesting av veganske produkter

Vegantreff med smakstesting

Hver måned arrangerer Norsk vegansamfunn vegantreff i flere byer i Norge. Der kan veganere og veganinteresserte møtes for å snakke om utfordringer og lifehacks for veganere. Den siste tida har vi i Norsk vegansamfunn prøvd å være mer kreative med arrangementene. Denne måneden har vi i Oslo blant annet vært på sopptur og hatt en kveld med smaksprøving av veganske produkter.

Medlemmer av Norsk vegansamfunn

 

Lørdag kveld møttes en liten koselig gjeng hjemme hos vår fungerende leder, Mirjam Kammler. Der startet vi kvelden med å spise litt vegansk Mac’n cheese (oppskrift fra Veganmannen).

Mirjam og Henrik hadde kjøpt inn flere burgere, ost, havremelk, smør, majones og sjokolade for anledningen. Hvilke merker som ble smakstestet var altså litt tilfeldig bestemt av de produktene som fantes på butikkene.

 

 

 

 

De første produktene som vi skulle teste var burgere og smør. Deltakerne fikk hver sin tallerken med fire burgerbiter og loff med tre typer smør. Noen av produktene var selvfølgelig gjenkjennelige på smak, men vi klarte likevel å legge fordommene våre til side og få noen nye favoritter.

 

 

 

Smør

Fra venstre: Eldorados Smøremyk, Naruli’s vegan block og Berit Nordstrands Smøremyk

Den helt klare favoritten til 8/8 deltakere var Eldorado sitt Smøremyk, som også er det billigste smøret! Naturli’ sin Vegan block er kjøpt i Sverige, men den finnes også som smørbar versjon i norske butikker. Dette smøret var tidligere Mirjam sin favoritt, men viste seg å være det smøret hun likte minst!

 

 

Fra øverst til venstre: Beyond meat, Hälsans Kök, anamma og Oumph burger

 

 

Burgere

Beyond Meat var uten tvil testens vinner, men vi var enige om at alle burgerne var verdt å kjøpe. Oumph-burgeren var kanskje den minst populære, men faller i smak hos dem som liker en litt søt vri.

 

 

 

 

 

 

 

Fra venstre: Hellman’s, VegMe og Coop

Majones

Neste runde med loff ble servert, denne gangen med majones, og det var ikke en like tydelig vinner. Det er kanskje en smakssak om man liker majonesen søt eller sur. Coop sin majones ble beskrevet som søtest, og også som den med mest intens smak. Coop sin Majones vant såvidt, med VegMe på en god andreplass.

 

 

 

 

Fra venstre: Go’vegan original, Go’vegan cheddar og Wilmersburger original

 

 

Ost

Go’vegan sin originale ost vant smakstesten med god margin, og det morsomme var at Go’vegan sin cheddar var den som de fleste likte absolutt minst.

 

 

 

 

 

 

Fra venstre: Berit Nordstrands Mylk, Oddlygood barista, Oatly iKaffe og Coop sin havredrikk.

 

Havremelk

Det var vanskelig å sammenligne havremelken, fordi man etter hvert ble ganske kvalm av å drikke så mye. Det var kanskje litt dumt å kjøpe inn noen av de havremelkene med mest fettinnhold. Mylk sin melk viste seg å være minst populær, den ble omtalt som sukkervann. Likevel er det faktisk den som inneholder mest havre.

Oatly iKaffe vant smakstesten, men både Oddlygood (kjøpt i Sverige) og Coop sin havredrikk fikk gode kommentarer.

Øverst: OROs franske sjokoladetrøfler. Fra venstre: Divine 70% og Lindt 85%

 

 

 

 

 

Sjokolade

De tre sjokoladene var veldig forskjellige, og kanskje gir de et bilde av hva man pleier å få tak i på en vanlig matbutikk. Vi hadde alle forskjellige preferanser når det kommer til sjokolade – liker du den søtere, fyldigere eller så sterk som mulig? Det som er veldig gøy, er at ORO sine franske sjokoladetrøfler har vunnet en blindtest som ble gjort av både veganske og kumelkbaserte sjokolader! Dette er fantastiske trøfler som man får kjøpt til en billig penge på Rema 1000.

One Response to Smakstesting av veganske produkter

  1. Ola Grindal 25. November 2019 at 03:42 #

    Takk for dagens undervisning.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.