Sjokoladekake i langpanne

Sjokoladekaken ser du bakerst på fatet.

Dette er sjokoladekaken vi solgte på Vegetarfestivalen. Den fikk veldig mye skryt fra de som besøkte standen. Siden etterspørselen var såpass stor, så vi oss nødt til å dele oppskriften her!

Den er hentet fra bakeboka Joy of Vegan Baking av Colleen Patrick Goudreau, som du kan få kjøpt billig på Amazon.

Denne oppskriften gir en stor langpanne. Om du vil lage en mindre kake (f.eks. i springform, bare halver oppskriften).

Ingredienser til kaken

  • 560 g hvetemel
  • 450 g sukker
  • 1 1/2 ts salt
  • 3 ts natron
  • 1,75 dl (90 g) kakaopulver (ta gjerne mindre om det er til barn, de liker ikke alltid den sterke smaken)
  • 4,5 ts vaniljesukker
  • 2,4 dl olje
  • 3 ss hvit/klar eddik
  • 7,2 dl kaldt vann

Ingredienser til glasur

  • 75 g plantemargarin (f.eks. av merket Berit Nordstrand (raps- og kokosmargarin), Nutana eller Münsterland)
  • 200 g melis
  • 1,5 dl kakaopulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 6-8 spiseskjeer vann eller plantemelk, eller mer hvis behov

Fremgangsmåte for kaken

  • Sett ovnen på 180 grader.
  • Bland sammen mel, sukker, salt, natron, vaniljesukker og kakaopulver i en stor bolle.
  • Lag en grop i denne blandingen og ha oppi olje, eddik og vann.
  • Bland dette sammen og ha røren i en langpanne.
  • Stek i forvarmet ovn i ca. 30 minutter.
  • Sjekk med en tannpirker om kaken ferdig, kommer den ut ren etter å ha blitt stukket i senter i kaken er den ferdig.
  • Avkjøl kaken helt før du legger på glasur.

Fremgangsmåte for glasuren

  • Miks først margarinet med en elektrisk håndmikser slik at det blir mykt og kremaktig.
  • Ha så i melisen litt og litt.
  • Til slutt har du i kakaopulver, vanilje og plantemelk.
  • Miks til glasuren er luftig og fin. Ha oppi mer væske om det trengs.
  • Spre glasuren utover den avkjølte kaken med en slikkepott eller lignende.

2 Responses to Sjokoladekake i langpanne

  1. Therese 5. July 2010 at 15:42 #

    Ser kjempegodt ut! Hvor kjøper dere natron? Kan eventuelt bakepulver brukes isteden?

    • Norsk vegansamfunn 7. July 2010 at 23:50 #

      Det kan fås i vanlige matbutikker, i samme hylle som mel, sukker og andre bakevarer. Men finner du det ikke, tror jeg nok det skal gå med bakepulver :)

[print_link]

Org.nr.: 895215732 / Bankkonto: 1503.71.30351 / e-post: kontakt@vegansamfunnet.no