Rema 1000 satser på veganmerking av flere titalls varer
Rema 1000 satser på veganmerking av flere titalls varer

Rema 1000 satser på veganmerking av flere titalls varer

Foto av to beholdere for flytende vaskemiddel, henholdsvis "Rema 100 color" og "Rema 100 hvitt". Nederst på produktet kan man se ordet "Vegan".
Endelig har veganmerking på produkter kommet til Norge! Foto: Rema 1000. Montasje: Andrea Bruer.

Har du noen gang stått i butikken og hatt problemer med å finne frem til vegansk såpe eller andre husholdningsartikler? Nå gjør Rema 1000 det enda enklere å være veganer med veganmerking av varene sine!

Tekst: Andrea Bruer og Trine Strømme

Se etter dette merket på Rema 1000 sine produkter.

Veganere forsøker å unngå utnytting av dyr så langt det er praktisk mulig. Det innebærer å velge produkter som verken inneholder animalske ingredienser eller er testet på dyr. Norsk vegansamfunn har blant annet en liste over sminke og kroppspleieperodukter som oppfyller disse kravene.

Nå blir det enda enklere å velge dyrevennlig i butikken: Som første norske butikkjede har Rema 1000 satt i gang med å veganmerke emballasjen på veganvennlige produkter!

Det er husholdningsartikler innenfor kjedens eget sortiment som nå skal merkes.

Alle produktene blir sertifisert gjennom sertifiseringsordningen til The Vegan Society. Allerede nå finner du Vegan Trademark-solsikken på flere av varene i butikk.

Flere produkter på vei

– De aller fleste av våre egne merkevarer innen personlig pleie og vask er allerede veganske. Vi jobber nå iherdig med å få disse merket slik at det er enkelt og oversiktlig å være trygg på innholdet i dem i butikk. Ingredienslistene er allerede godkjente, men det vil ta tid før produktene er ute i butikk med merking. Dette er fordi vi må utvikle nytt design, men også ta hensyn til restemballasje og lagerbeholdninger, skriver Maria Iversen, kategorisjef i Rema 1000 Norge, i en e-post til Norsk vegansamfunn.

Disse produktene er allerede vegansertifisert, opplyser Iversen:

 • Rema 1000 Skurekrem
 • Rema 1000 Maskinoppvask 1 kg
 • Rema 1000 Baderum spray 500 ml
 • Rema 1000 Kjøkken spray 500 ml
 • Rema 1000 Universalspray 500 ml
 • Rema 1000 Grøn Såpe 1½ L
 • Rema 1000 Klor 1½ L
 • Rema 1000 Salmiak 1½
 • Rema 1000 Universal Rengjøring Sitron 1 L
 • Rema 1000 Oppvask Sitron 500 ml
 • Rema 1000 Ull & Silke 990 ml
 • SOFT STYLE BALSAM 500 ML
 • SOFT STYLE BODYLOTION 300 ML (N)
 • SOFT STYLE SJAMPO 500 ML
 • SOFT STYLE DUSJKREM 500 ML
 • SOFT STYLE FLYDENDE HVID HÅNDSÅPE 500 M
Foto av en hvit rotte. Nærbilde. Rotten blir holdt av noen hender med plasthansker.
Veganske produkter er hverken testet på dyr eller har ingredienser som er et resultat av utnyttelse av dyrs kropp. Foto: Pixabay.com

Tiden moden for satsning

Rema 1000 sier de har opplevd økt etterspørsel etter veganske produkter, og mener at tiden nå er moden for en satsing.

– REMA 1000 er opptatt av miljø, sunnhet og dyrevelferd. Vi tar med oss disse verdiene inn i våre vurderinger og beslutninger hver dag for å utvikle gode og miljøvennlige produkter. Disse verdiene ser vi ofte stemmer overens med veganisme, sier Iversen.

Rema 1000 satser på merkeordningen for å gjøre det enkelt og trygt for kunden å velge etter sine preferanser: 

–  Vi opplever at flere og flere av våre kunder er opptatt av innholdet i produkter, vi vil derfor etterstrebe å levere dette til våre kunder.

Tilpasser produktene til veganere

Dagligvarekjeden har ikke planer om å gi seg med vegansatsningen, og virker til å ha forstått at dette er en voksende demografi:

– Resten av vårt sortiment er til gjennomgang for også her å utvikle produkter som egner seg for veganere. Som nevnt er veganeres verdier sammenfallende med våre egne, så her ønsker vi å satse, sier Iversen.

Rema 1000 er ikke den eneste norske dagligvareaktøren som satser på veganere. Også Orkla Foods, som står bak merkevarer som Toro og Stabburet, jobber med å veganmerke sortimentet. Målet er å merke alle produkter som er egnet for veganere, i første omgang på nett.

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.