Presentasjon: Shirin Bagheri
Presentasjon: Shirin Bagheri

Presentasjon: Shirin Bagheri

Etter årets kommune- og fylkestingsvalg har mange veganere i Norge blitt folkevalgte, og dermed fått makten til å påvirke utviklingen i Norge mer direkte. Norsk Vegansamfunn skal presentere noen av våre medlemmer og veganere som har blitt valgt inn i kommune- og fylkesting, og som vi sikkert kommer til å se mye mer av fremover. 

Shirin Bagheri (19)

Kommunestyrerepresentant for MDG i Grimstad

Favorittrett: taco eller lasagne

Dyrs rettigheter har alltid vært Shirin Bagheris hjertesak, og det var grunnen til at hun meldte seg inn i MDG. Siden den gang har hun vært nestleder i Grønn Ungdom Aust-Agder og Agder i 2 år tilsammen. Nå er hun lokallagsleder for Grimstad MDG og tar samtidig noen fag på Universitetet i Agder. Ved siden av jobben på en lokal restaurant, liker hun også å trene CrossFit og være med hunden Tælpen.

Shirin Bagheri ønsker å bruke sitt verv i kommunen til blant annet å legge bedre til rette for et plantebasert kosthold, gjennom f.eks. utvalget i offentlige kantiner. Det må i tillegg bli mer lønnsomt for bøndene å drive mindre intensivt, sånn at de får mer tid til dyrene. Samtidig vil hun kjempe for obligatorisk ID-merking av kjæledyr, og verne mer sårbar natur for å ta vare på det biologiske mangfoldet.

“Jeg vil helst at alle skal spise plantebasert, da må man gjøre det enda lettere og mer tilgjengelig, samtidig som det må bli dyrere å spise ikke-plantebasert mat.” 

Så lenge de ulike industriene med dyr fortsatt finnes, mener Bagheri at de må bli så gode som mulig og mindre intensivt i absolutt alle ledd. Innad i MDG mener hun at man bør jobbe for en enda mer radikal dyrevernspolitikk enn det de allerede har.

Hva er Shirin Bagheris beste tips til deg som vil jobbe for dyrene?

“Jeg vil anbefale folk å gå over til et mer plantebasert kosthold og å lese seg opp på hvor maten deres kommer fra. I tillegg burde man stemme på MDG, som flere ganger har blitt kåret til beste partiet for dyrene. Man kan også melde seg inn i en annen organisasjon som jobber for dyrs rettigheter.”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.