Presentasjon: Oda Sofie Pettersen
Presentasjon: Oda Sofie Pettersen

Presentasjon: Oda Sofie Pettersen

Etter årets kommune- og fylkestingsvalg har mange veganere i Norge blitt folkevalgte, og dermed fått makten til å påvirke utviklingen i Norge mer direkte. Norsk Vegansamfunn skal presentere noen av våre medlemmer og veganere som har blitt valgt inn i kommune- og fylkesting, og som vi sikkert kommer til å se mye mer av fremover. 

Oda Sofie Pettersen (19)

Fylkestingsrepresentant for MDG i Agder og vara til bystyret i Kristiansand

Favorittrett: her er jeg kjip, men det må bli spaghetti

Oda Sofie Pettersen bruker 90% av livet sitt på politikk: hun er leder i Grønn Ungdom Agder (frem til lørdag 28.09), styremedlem i MDG Agder, styremedlem i Kristiansand MDG, medlem i internasjonalt utvalg i GU og er fylkessekretær / rådgiver for MDG i Agder. Det er med andre ord ikke særlig overraskende at hun har blitt valgt inn i fylkestinget i Agder allerede som 19-åring. På toppen av det hele studerer hun også internasjonale studier ved Universitetet i Oslo.

 

Heldigvis for dyrene, har Pettersen planer om å bruke sin makt som fylkestingsrepresentant til å jobbe for at dyrevernsorganisasjoner får mer penger og for å satse massivt på dyrevennlig landbruk. “Kjøttfrie offentlige kantiner burde være en selvfølge i 2019, mener jeg.” I Agder er hjemløse katter også et stort problem, derfor burde merking av katter være obligatorisk, og det bør oppfordres mer aktivt til kastrering av katter. Forhåpentligvis vil hun også klare å endelig få dyrepoliti i Agder.

 

Pettersen hører ofte at det er veldig stereotypisk at hun er MDG-er og veganer, men det er hun i grunnen veldig fornøyd med. “Jeg ble med i GU fordi det var det eneste partiet som snakket om reduksjon av kjøttforbruket i 2016. Siden har jeg skjønt at de fortsatt er det eneste partiet som snakker om det, og faktisk mener det.” Samtidig må hun ofte sitte sulten på politiske møter fordi det mangler informasjon om og tilrettelegging for veganere. Derfor vil hun innføre krav om vegansk mat i alle partisammenhenger.

 

Hva er Oda Sofie Pettersens beste tips til deg som vil jobbe for dyrene?

“Når det ikke er valg: engasjer deg i dyrepolitiske saker. Gå i tog, marsjer, skriv om det på instagram, bli medlem av en organisasjon. Når det er valg: stem på partier som faktisk prioriterer og snakke om dyras velferd.”

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.