Presentasjon: Mari Hult
Presentasjon: Mari Hult

Presentasjon: Mari Hult

Etter årets kommune- og fylkestingsvalg har mange veganere i Norge blitt folkevalgte, og dermed fått makten til å påvirke utviklingen i Norge mer direkte. Norsk Vegansamfunn skal presentere noen av våre medlemmer og veganere som har blitt valgt inn i kommune- og fylkesting, og som vi sikkert kommer til å se mye mer av fremover.

Mari Hult (37)

Portrettfoto av Mari Hult
Foto: Erik Sæter Jørgensen

Første vara i kommunestyret i Stavanger

Favorittrett: Sjokoladekake

De fleste veganerne kjenner allerede Mari Hult gjennom den veldig suksessfulle bloggen “Vegetarbloggen”, hvor hun i mange år har inspirert folk til å lage deilig plantebasert mat. I tillegg har hun gitt ut kokebøker som har blitt oversatt til flere språk. Den siste tiden har hennes samfunnsengasjement funnet enda en ny form: hun har blitt politiker for Miljøpartiet de Grønne. 

 

Hult sier at engasjementet hennes i starten var hundre prosent for dyrene, men at det er en fantastisk bonus at De Grønne har en politikk som verner om mennesker og miljø. I partiet kommer hun til å fortsette å jobbe for en politikk som respekterer dyrene som de fantastiske individene de er – enten om det er de hjemløse kattene, kyllingene som kvernes i egg-fabrikkene eller grisene som dør under transport til slakting. 

 

Som nyvalgt vara i kommunestyret håper Hult at hun får muligheten til å sette fokus på en av sine hjertesaker: Stavangers altfor mange hjemløse katter. Etter flere år med førstehåndserfaring som fosterhjem for ulike organisasjoner vet hun akkurat hvor ille det faktisk står til. Samtidig tror hun at det ikke er så voldsomt store grep som må til for å få kontroll. 

 

Hva er Mari Hults beste tips til deg som vil jobbe for dyrene?

“Å melde seg inn og bli aktivt i et parti som har dyr på agendaen er alltid en god idé. Men du kan gjøre så mye mer. Mitt beste tips er egentlig å gjøre det du er god på. Jeg er en habil mamma for katter, derfor er jeg fosterhjem. Jeg er også god til å lage mat, derfor holder jeg på med vegansk matformidling gjennom blogg, bøker, kurs og foredrag. Det blir for meg den mest effektive måten å hjelpe dyrene på, for jeg trenger ikke lære meg noen nye skills eller gå for langt ut av komfortsonen.

Mari Hult med katt
Foto: Erik Sæter Jørgensen

Heldigvis er alle forskjellige, og er gode på ulike ting. Vi trenger utviklere og webdesignere som kan lage apper som gjør det enklere å være veganer. Vi trenger folk som er gode på lover og regler som kan utfordre politikere på lovtekster. Vi trenger folk med god formuleringsevne og høy kunnskap som kan holde veganisme på dagsorden gjennom kronikker og debattinnlegg, og smarte hoder som følger dette opp inn mot matindustrien og kommer med forslag til hvordan den kan bli mer veganvennlig. Vi trenger gründerhjerter som starter veganske butikker og restauranter, vi trenger folk som er gode på å engasjere andre til å drive organisasjoner, og vi trenger de tøffe som tør å aksjonere. Vi trenger filmskapere og formidlere som kan opplyse vanlige folk om hvordan dyrene har det i landbruket.

Kort oppsummert så trenger vi at alle slags folk engasjerer seg for dyrene – og jeg vil anbefale å starte med det du er god på.”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.