Nytt styre på plass!

Etter årsmøtet er det nå et nytt styre på plass i Norsk vegansamfunn. Med mye positiv oppmerksomhet rundt veganisme og en voksende forening ser det nye styret frem til å jobbe for vegansaken det kommende året!

Av Linda Mathisen

Utskiftninger i styret

Årsmøtet for Norsk vegansamfunn ble avholdt den 17. januar i år. Det ble en hyggelig dag, der en meget ryddig og kompetent ordstyrer loset oss gjennom den formelle delen av møtet. Før møtedeltagerne trakk ned til tapasmiddag på Funky Fresh Foods, var siste punkt på programmet valg av nytt styre til foreningen.

Marte, Linda, Anette, Arild og Kama Sofie ble gjenvalgt, og vi takker så mye for tilliten fra våre medlemmer. Therese og Julie valgte å trekke seg fra sine verv for å fokusere på andre ting det kommende året, og vi ønsker å takke begge for en strålende innsats i året som gikk. Styret ble samtidig supplert med fire nye medlemmer: Jonas, Bård, Marit og Thomas. Sammen gleder vi oss til å ta fatt på et spennende nytt år for foreningen!

Et framgangsrikt fjorår

Aktiviteten i foreningen i fjor var høy. Vi gjennomførte en rekke arrangementer, var i kontakt med flere butikker, leverandører og restauranter, og var sterkt til stede i ulike medier med både publisering av artikler på vår egen nettside og aktivitet på sosiale media. Som forening opplevde vi en betydelig økning i antall medlemmer, samt følgere på Facebook og Twitter. Statistikk for nettsiden viser at antall visninger også der økte betraktelig fra året før.

Et av høydepunktene fra året som gikk var samarbeidet med Utviklingsfondet og visningen av dokumentaren Cowspiracy: The Sustainability Secret. I den forbindelse hadde også leder, Marte Munkeli, et debattinnlegg om kjøtt og miljø på trykk i Dagsavisen.

Veien videre

Den gode innsatsen fra i fjor har lagt et godt grunnlag for styrets videre arbeid. Vi skal forsette å arrangere månedlige treff, delta på festivaler, feire verdens vegandag og lage til julebord. Foreningens deltagelse på Restaurant Day med vegansk sprett opp-kafé var et populært tilbud i fjor, og er en flott mulighet til å promotere vegansk mat og veganisme. Sprett opp-kafé videreføres i år, og dukker snart opp igjen!

Samtidig har vi satt oss mål om å bli en enda større og bedre forening i året som kommer. Vi skal være enda mer synlig i ulike medier, og vi håper å knytte til oss lokalkoordinatorer i flere andre byer gjennom året som kan arrangere treff og events der de bor. Veganere bor ikke bare i Oslo!

Med mye som skjer på veganfronten nå, er det et morsomt og spennende arbeid vi har foran oss. Vil du være med på å fremme veganisme, er du hjertelig velkommen både som medlem og frivillig. Vi i styret trenger hjelp av flinke folk til å få gjennomført alle prosjektene vi har lyst til. Eller kanskje har du idéer du selv ønsker å sette ut i livet? Ta kontakt med oss på kontakt@vegansamfunnet.no.

Gi erter en sjanse!

NVS-design. Illustrasjon.

, , ,

No comments yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.