Men hva spiser du egentlig: Ann Elin i Bærum
Men hva spiser du egentlig: Ann Elin i Bærum

Men hva spiser du egentlig: Ann Elin i Bærum

Norsk vegansamfunn ønsker i denne miniportrettserien å vise variasjonen som finnes i et plantebasert kosthold. Samtidig vil vi presentere de ulike menneskene som velger å spise plantebasert: Fra de som allerede er veganere, til de som er på vei til å bli det. Bli gjerne med selv og send inn ditt bidrag.

Tekst redigert av Linda K. Mathisen. Alle foto: Privat.

Ann Elin. Foto. Digital dame med reisefeber

Ann Elin Eilefsen heter jeg, og er en forhenværende Telemarksdame som så vidt rakk å få med meg de siste dagene av 60-tallet. I løpet av årene har jeg flyttet mye på meg, men i dag er jeg bosatt i Bærum. Jeg har vært veganer i rundt 25 år, og før det hadde jeg en liten periode som vegetarianer.

Yrkesmessig har jeg en allsidig bakgrunn, men de seneste årene har jeg landet på internettbransjen. Der jobber jeg på supportavdelingen hos en bloggtjenesteleverandør. Når jeg har tid blogger jeg også selv. Tidligere hadde jeg en hverdagsblogg, hvor jeg skrev om mat og reiser, samt mine hverdagsbetraktninger og refleksjoner over mer seriøse temaer. Nylig startet jeg en ny blogg, med fokus på temaer og samfunnsspørsmål jeg føler er viktige, og som opptar meg. Jeg er litt rund både i kantene og figuren, men på bloggen min deler jeg sterke meninger som kan være både krasse og til tider ganske utradisjonelle.

Jobben min er veldig fleksibel, og derfor får jeg puttet inn masse reising innimellom. Når jeg er ute og farter er det gjerne til varmere steder, og mitt favorittreisemål er Izmir i Tyrkia.

C-menneske og improvisatør

Jeg er et typisk C-menneske, som aldri får med meg frokosten. Siden jeg jobber fra hjemmekontor, blir jeg ofte så oppslukt av jobben at det kan gå mange timer før jeg oppfatter at jeg burde spise, og da blir det gjerne brød eller knekkebrød med noe godt, vegansk pålegg.

Smørbrød. Foto.
En typisk lunch på hjemmekontoret.

Middagen er for meg dagens høydepunkt i matveien: Da leker jeg meg med all slags gode smaker. Jeg bruker sjelden eller aldri oppskrifter, jeg bare finner frem det jeg har lyst på i øyeblikket og mikser det sammen på slump. Inspirasjonen kan være alt fra matlukten på en restaurant jeg gikk forbi, til fargene på grønnsaksmarkedet eller et bilde jeg fant på nettet.

Jeg elsker alle slags krydrede grønnsaksretter, og øverst på favorittlisten står indisk. Dessuten er jeg veldig glad i pannekaker! Og skal jeg skeie ut, så står gjerne vegansk eplekake eller kringle på programmet.

Krydret wok. Foto.
Lek med farger og krydder ender i en spicy wok.

Hamstring på den lokale grøntbutikken

På kjøkkenet er kjøleskapet mitt enten helt fullt eller helt tomt. Jeg handler når jeg har tid og lyst, og da blir det gjerne alt på én gang. Deretter tømmes det gradvis, og plutselig står jeg igjen med bare en bunt gulrøtter eller en kål. Det jeg derimot aldri går tom for er ris, ulike tørkede linser og ikke minst et hav av krydder, så jeg klarer alltids å få til et velsmakende måltid.

Valg av matvarebutikk er preget av min interesse for reising og spennende smaker, og nesten alt av mat handles på den lokale asiatiske butikken. Jeg synes både utvalg, priser og kvalitet er best der.

Frukt og grønt. Foto.
Den asiatiske butikken på hjørnet frister med gode ingredienser til en rimelig penge.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.