Martes veganguide til Oslo: Torggata Kennel Klubb
Martes veganguide til Oslo: Torggata Kennel Klubb

Martes veganguide til Oslo: Torggata Kennel Klubb

Dette er en del av vår nye artikkelserie med anmeldelser av veganvennlige restauranter i Oslo! Restaurantene får poeng fra en skala fra 1-10 på kriteriene veganvennlighet, mat, service og atmosfære, pris og totalscore. På totalscore teller veganvennlighet og mat mest.

Av Marte Munkeli

Torggata Kennel Klubb. Foto.
Rolig stemning en ettermiddag på Kennelklubben.

Pølse med god føl(el)se

Det er ikke mange steder i Oslo man kan få vegansk kjappmat hvis man har lyst på noe annet enn falafel og ostefri pizza. Gleden var derfor stor da ryktene begynte å svirre om Torggata Kennel Klubb (sic) og deres veganske pølser. Etter litt forvirring i innkjøringsfasen, der betjeningen blant annet trodde gluten ikke var vegansk og derfor serverte pølsene i salatblader, er det nå klart: Kennelklubben serverer veganske pølser med vegansk tilbehør i vegansk pølsebrød. Så det så!

Hyggelig utested

Torggata Kennel Klubb ligger i enden av Torggata, på andre siden av gata for Café Sara. Det har skjedd en rivende utvikling i denne gata den siste tida: Selve gata har fått en ansiktsløftning med nye brostein og økt gatebelysning, og det har poppet opp flere nye plasser som er kombinerte spise- og utesteder. Kennelklubben er ikke noe unntak: Hip og fancy pølsesjappe fra lunchtid og utover dagen – uteplass med ulike klubbkonsept for trendy nattedyr på kveldene torsdag til lørdag.

Med en slik crossoverprofil kan man ikke forvente noen stor restaurantopplevelse. Det er likevel overraskende hyggelig å slappe av i de diner-aktige båsene. Godt utvalg i øl har de også, og servicen er hyggelig. Mitt besøk var en tidlig ettermiddag etter jobb, og stemningsmessig var det fint og rolig – frem til hele lokalet ble tatt over av et rekrutteringsstunt med BI-studenter. Det er imidlertid neppe en dagligdags affære. Pølseserveringen stenger forøvrig klokka 22, så ikke planlegg nattmaten din på vei hjem her.

Kjøpepølse til sympatisk pris

La det være sagt med det samme: Torggata Kennel Klubb lager ikke sine egne veganske pølser. De kjøper ferdigpølser fra helsekostbutikk, og såvidt jeg kunne bedømme er det snakk om Vianapølser. Flere har uttrykt skuffelse over dette, men selv synes jeg det er en helt grei løsning. Heller god kjøpepølse enn dårlig og tørr hjemmelagd pølse. Spesielt når prisen er sympatiske 55 kroner bærer jeg gjerne over med dette kompromisset. Og pølsa er god!

Pølser og pommes frites. Foto.
Vegansk pølse og pommes frites – for første gang i utelivs-Oslo?

Konseptet Kennelklubben kjører er et utradisjonelt og smått overdådig tilbehør til de ulike pølsene. Den veganske pølsa serveres i brød med grønnkål, cherrytomater, pinjekjerner og søt chilimarinade, pent plassert i en søt liten kurv. Helt allright pommes frites kjøpes separat til 30 kroner.

Populær pølse?

Som tidligere nevnt var det i oppstarten noen misforståelser rundt hva vegansk mat er, og Kennelklubben har visstnok både vegansk og vegetarisk pølse. Så presiser at du ønsker vegansk pølse istedet for å bare bestille veggie dog.

En annen raritet er at flere veganske kunder forteller at de har opplevd at betjeningen har løpt til Helios for å kjøpe pølsene etter at de har bestilt. Betyr det at de veganske pølsene selger så bra at de til stadighet går tom, eller at de selger så dårlig at de bare gidder å kjøpe inn når noen spør? En kommentar fra Kennelklubben på facebook kan tyde på det første, men la oss alle også sørge for at det fortsetter sånn.

Marte. Foto.
Så glad!

Veganvennlighet: 8/10

Mat: 7/10

Service og atmosfære: 8/10

Pris: 8/10

Totalt: 8/10

*Anmeldelsen er basert på ett besøk

 

Marte Munkeli. Foto.

Litt om Marte Munkeli, artikkelforfatter og leder i  NVS:

Jeg har bodd i Oslo i ti år, og vært vegetarianer i alle disse årene. Siden jeg stadig har sklidd mer og mer over i veganernes rekker, og nå regner meg som en av dem, er det en ny utfordring å finne bra steder å spise. De fleste steder klarer jo å mekke en pizza eller omelett, men hvem klarer å lage mat helt uten bruk av animalske ingredienser – og uten omstendelige forklaringer i forkant?

Jeg liker å tenke på meg selv som en pionér som fryktløst og med hevet hode går restaurant-Oslo i møte og høyt og tydelig spør «… Unnskyld meg, men har dere noe vegansk?»

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.