Martes veganguide til Oslo: Palmyra Cafe
Martes veganguide til Oslo: Palmyra Cafe

Martes veganguide til Oslo: Palmyra Cafe

Palmyra Cafe. Foto.Dette er en del av vår nye artikkelserie med anmeldelser av veganvennlige restauranter i Oslo! Restaurantene får poeng fra en skala fra 1-10 på kriteriene veganvennlighet, mat, service og atmosfære, pris og totalscore. På totalscore teller veganvennlighet og mat mest.

Av Marte Munkeli

Grønlandsperle

Palmyra er en litt bortgjemt perle på Grønland, som serverer smakfull og mettende tamilsk ”husmannskost”. Adressen er i Norbygata, men inngangen er i Motzfeldts gate 6, bare et eiendomsmeglersteinkast fra Grønland t-banestasjon. Her kan du spise deg mett for godt under hundrelappen!

Fermentert spesialitet

Spesialiteten er dosai, en sammenrullet, tynn surdeigspannekake som man kan bruke for å få i seg de nydelige curryene og sausene som følger med. ”Vegetarian food” er også et godt kjøp, med tre-fire forskjellige currys som varierer daglig, og som serveres i separate rom på et aluminiumsbrett. Litt kostskoleaktig, men kult! Kottu Rotti kan gjøres vegansk ved å be om vegetarisk uten egg. Flere av forrettene er også veganske, blant annet samosa og vadai.

Vadai. Foto.
Fritert vadai, samosa i bakgrunnen.

Servitører med kontroll

Marte på Palmyra Cafe. Foto.
Vegetarian Food – for den som ikke kan bestemme seg og vil ha litt av alt!

Servitøren vi snakket med var ukjent med begrepet vegansk, men svarte kunnskapsrikt og overbevisende på våre spørsmål om ingredienser. Lokalet er enkelt, men hyggelig innredet, og tydeligvis et populært sted blant lokale grønlendere. Kanskje ikke så rart, siden vi til og med fikk spørsmål om vi ville ha påfyll av den gode maten. Dersom du sjelden tar turen innom Grønland, er dette en fin anledning. Og etter maten kan du jo gå på Oslo mekaniske verksted og bestille noe godt å drikke?

NB! Husk å presisere at du ikke ønsker egg og melk – Jeg gjorde ikke dette på mitt andre besøk, siden jeg hadde fått inntrykk av at retten vanligvis var vegansk, og fikk da melkebasert dressing på salaten. Det er også et par andre retter som kan gjøres veganske på forespørsel, så spør før du bestiller.

 

Veganvennlighet: 7/10

Mat: 8/10

Service og atmosfære: 7/10

Pris: 10/10

Totalt: 8/10

 

Marte Munkeli. Foto.

Litt om Marte Munkeli, artikkelforfatter og leder i  NVS:

Jeg har bodd i Oslo i ti år, og vært vegetarianer i alle disse årene. Siden jeg stadig har sklidd mer og mer over i veganernes rekker, og nå regner meg som en av dem, er det en ny utfordring å finne bra steder å spise. De fleste steder klarer jo å mekke en pizza eller omelett, men hvem klarer å lage mat helt uten bruk av animalske ingredienser – og uten omstendelige forklaringer i forkant?

Jeg liker å tenke på meg selv som en pionér som fryktløst og med hevet hode går restaurant-Oslo i møte og høyt og tydelig spør «…Unnskyld meg, men har dere noe vegansk?»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.