Martes veganguide til Oslo: Nam Fah
Martes veganguide til Oslo: Nam Fah

Martes veganguide til Oslo: Nam Fah

Dette er en del av vår nye artikkelserie med anmeldelser av veganvennlige restauranter i Oslo! Restaurantene får poeng fra en skala fra 1-10 på kriteriene veganvennlighet, mat, service og atmosfære, pris og totalscore. På totalscore teller veganvennlighet og mat mest.

Av Marte Munkeli

NamFah

Nam Fah er en thailandsk restaurant med to avdelinger i Oslo, en for takeaway på Grünerløkka, og en full restaurant i Kvadraturen. Anmeldelsen er basert på restauranten. Her finner du Nam Fahs nettsider. Restauranten har en enkel, men attraktiv innredning. Bordene står kanskje litt tett, og egner seg ikke til de mest intime betroelsene. Det kan være greit å bestille bord, da et spontant restaurantbesøk mandag ettermiddag medførte et kvarters venting i baren. Men det lover jo bra for maten!

Marte på Nam FahPå menyen til Nam Fah står det at man kan spørre servitøren om veganske alternativer. Dette er tillitsvekkende, men jeg lurer på om det ikke hadde vært greiere å bare markere det i menyen? Da hadde jeg sluppet å sitte i ti minutter og glede meg til å bestille rød curry, bare for å få beskjed om at den dessverre ikke kan gjøres vegansk. Faktisk kan ingen av curryene gjøres veganske. Noe som er litt pussig, siden de er merket som vegetar. Men inneholder altså fiskesaus. Nam-Fah vet godt at sjømat ikke regnes som vegetarisk, så det virker litt unødvendig at de i likhet med så mange andre thaisteder i byen bommer på denne ”detaljen”.

Alle wok-, nuddel- og risretter kan imidlertid gjøres veganske. Jeg prøvde først nummer 33, tofuwok med ingefær og hvitløk. Denne var god, men overraskende spicy, så ha lommetørklet klart hvis du går for denne. Neste gang prøvde jeg nummer 36, tofuwok med cashew og tamarind. Denne passet min gane bedre, og var rett og slett knallgod. Porsjonene er gode, om enn ikke overdådige.

Nam Fah er en thairestaurant i det litt høyere sjiktet på skalaen i Oslo, både med tanke på kvalitet og pris. Her kan de virkelig mat. Til gjengjeld må du regne med å legge igjen ca. 170 kroner for en hovedrett (takeaway er noe billigere). De selger imidlertid Feel Good-brus til bare 32 kroner, noe som er fint for dem som i likhet med meg liker noe mer sprudlende enn vann til maten iblant. På grunn av prisene er nok ikke Nam Fah stedet for hverdagsmiddagen for de fleste av oss, men er et hyggelig sted for en bedre middag med kjæresten eller en liten vennegjeng.

Veganvennlighet: 7/10

Mat: 8/10

Service og atmosfære: 7/10

Pris: 6/10

Totalt: 7/10

 

*Anmeldelsen er basert på to besøk.

Marte Munkeli. Foto.

Litt om Marte Munkeli, artikkelforfatter og leder i  NVS:

Jeg har bodd i Oslo i ti år, og vært vegetarianer i alle disse årene. Siden jeg stadig har sklidd mer og mer over i veganernes rekker, og nå regner meg som en av dem, er det en ny utfordring å finne bra steder å spise. De fleste steder klarer jo å mekke en pizza eller omelett, men hvem klarer å lage mat helt uten bruk av animalske ingredienser – og uten omstendelige forklaringer i forkant?

Jeg liker å tenke på meg selv som en pionér som fryktløst og med hevet hode går restaurant-Oslo i møte og høyt og tydelig spør «…Unnskyld meg, men har dere noe vegansk?»

5 kommentarer

 1. David Welsh

  Jeg spiste der én gang, og fikk beskjed om at curryen var vegansk. Neste gang fikk jeg beskjed om at de lager den med rekepasta. Jeg regner altså med at jeg ble servert noe ikke-vegansk første gang… Dette syntes jeg var alt for dårlig service, så jeg har ikke giddet å dra tilbake. Prøv heller Risbollen rett rundt hjørnet på Dronningensgata:)

  1. Marte Munkeli

   Hei, David. Takk for tilbakemelding. Så synd at du fikk feil beskjed! De har hatt stålkontroll de gangene vi har vært der, så kanskje dette er noe de har ryddet opp i? En veganer som var innom Ricebowl, Risbolles søsterrestaurant, fikk i forrige uke beskjed om at ingenting på menyen kan gjøres vegansk, så også her hersker det nok litt forvirring. Det er nok litt avhengig av hvem som er på jobb, og det gjelder jo mange steder. Men Ricebowlrestaurantene vil også få sine omtaler etter hvert.

 2. ~Gaiadóttir~

  Jeg spiser der ofte! Mitt eneste stamsted :) <3 Jeg bestiller alltid den nuddelwoken som koster 128 kr, som jeg ikke synes er dyrt.

  Var på Risbolle for første gang forrige uke, og de hadde bare én rett som kunne gjøres vegansk, men den var til gjengjeld veldig god :)

 3. Krinstin

  Er det én eneste ting jeg syns er vanskelig som veganer (og tidligere vegetarianer) så er det å aldri vite om budskapet har nådd frem når jeg ber om vegansk mat på restaurant. Det verste er å bli forsikret både to og tre ganger om at det ikke er noe som helst animalsk i maten min, bare for å oppdage (gjerne etterpå) at «å jo, det inneholdt fiskesaus» osv.
  Men bare vent til jeg åpner min egen restaurant, da blir det andre (veganske) boller! ;)
  (Lov å drømme)

 4. Pingback: Martes veganguide til Oslo: Kvadrat Salat | Norsk vegansamfunn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.