Martes veganguide til Oslo: Mission Taco
Martes veganguide til Oslo: Mission Taco

Martes veganguide til Oslo: Mission Taco

Dette er en del av vår artikkelserie med anmeldelser av veganvennlige restauranter i Oslo. Restaurantene får poeng fra en skala fra 1-10 på kriteriene veganvennlighet, mat, service og atmosfære, pris og totalscore. På totalscore teller veganvennlighet og mat mest.

Av Marte Munkeli

Veggisnostalgi

Mange veggisveteraner i Oslo husker nok med glede spisestedet Revolver, som for noen år siden satset mye på sine plantespisende kunder. Her kunne man få både vegetarisk og vegansk variant av engelsk frokost, chiligryte og burger. Etter hvert skiftet dessverre kjøkkenet på Revolver profil, og kun en vegansk tacorett med bønner overlevde på menyen.

Mission Taco. Foto.
God stemning på Mission Taco.

Rockete meksikansk gatemat

Overgangen til Mission Taco, som nå har overtatt den røde murbygningen i Møllergata, er derfor ikke så stor. Mission åpnet dørene i januar 2015, og satser som navnet indikerer på den meksikanske gatematen taco – og kun dét.

Tre typer taco står på menyen, hvorav bønnevarianten kan fås enten vegetarisk, eller som vegansk variant med digg vegansk ost og rømme. Neida, bare tuller – veganvarianten er selvfølgelig bare uten ost og rømme. Tvi vøre at man skulle tilby veganske kunder noe spennende i stedet for!

For de som ikke kjenner til Revolver fra før, er stedet en av byens småhippe rockeplasser. I den høye førsteetasjen som gjør at du sitter litt over gateplan, finner du en bar med gjennomgang til spisedelen. Her har lokalet et hyggelig og uformelt kafé-/dinerpreg, med behagelige møbler for slitne rockeføtter. Revolver tilbyr også et anstendig utvalg av øl.

Vegansk taco. Foto.
Vegansk bønnetaco x 2 med guacamole.

I underetasjen finner du stedets lille intime scene, der smalere kredband av nasjonalt og internasjonalt format holder konserter. Dette lokalet leies for øvrig ut til alle slags arrangementer.

¿Qué pedo?

Mission gjorde ikke verdens beste førsteinntrykk da jeg fikk servert fire tacoer med ost og rømme, selv om jeg hadde bedt om vegansk variant. Heldigvis var jeg sammen med en altetervenn, så maten ikke måtte bli kastet (noe jeg tror de fleste veganere er enig med meg er ganske forferdelig). Jeg fikk imidlertid ny vegansk taco veldig raskt, og servert med ekstra guacamole som plaster på såret.

Smått og godt – men ensformig i lengden

Mission serverer sine tacoer med doble, myke lefser i plastkurver. Kniv og gaffel er tilgjengelig, men er ikke nødvendig. Tacoene koster 49 kroner per stykk og er relativt små, men har godt med bønnefyll. Fyllet er mettende, men for at dette skal bli en full middag måtte iallfall jeg hatt fire stykker. Og da begynner vi å snakke en ganske drøy hovedrettpris.

Tacoen i seg selv var smakfull, men med bare finmalt bønnemos ble det en ensformig og kjedelig konsistens som den gode smaken ikke kunne veie opp for. Etter å ha fortært mine to tacoer kjente jeg at jeg godt kunne spist mer, men at jeg ikke gadd.

Tortillachips. Foto.
Tortillachips med litt uinspirert guac og salsa i plastbegre.

I stedet fylte vi på med en skål med tortillachips med guacamole (58 kr) og salsa (15 kr). Salsan var skuffende tynn, nesten som om den var tilsatt vann, og var lite inspirerende. Guacamolen var bedre, men kunne vært noe mer krydret. Brukt sammen ble de imidlertid et godt tilbehør til chipsen.

Kyssevegg. Foto
Åpenbart en skrivefeil. Her skulle det selvfølgelig stå Kyss veganeren.

Helhetsinntrykk

Lokalene på Mission er avslappede og kule, og det er et bra sted å ta en øl og møte venner. Servicen var rask og vennlig, og prisene er akseptable hvis man bare vil ha en snack. For en fullverdig middag ville jeg imidlertid gått et annet sted, for eksempel lenger ned i gata til Lalibela.

Jeg vet at andre veganere allerede har trykket Mission til sitt bryst, og jeg skal ikke se bort fra at jeg gir det en sjanse til. Da håper jeg imidlertid på et tacofyll med mer smaksvariasjon og spenstigere konsistens enn jeg fikk denne gangen.

Veganvennlighet: 7/10

Mat: 6/10

Service og atmosfære: 7/10

Pris: 6/10

Totalt: 6/10

*Anmeldelsen er basert på ett besøk

 

Marte Munkeli. Foto.

Litt om Marte Munkeli, artikkelforfatter og leder i  NVS:

Jeg har bodd i Oslo i ti år, og vært vegetarianer i alle disse årene. Siden jeg stadig har sklidd mer og mer over i veganernes rekker, og nå regner meg som en av dem, er det en ny utfordring å finne bra steder å spise. De fleste steder klarer jo å mekke en pizza eller omelett, men hvem klarer å lage mat helt uten bruk av animalske ingredienser – og uten omstendelige forklaringer i forkant?

Jeg liker å tenke på meg selv som en pionér som fryktløst og med hevet hode går restaurant-Oslo i møte og høyt og tydelig spør «…Unnskyld meg, men har dere noe vegansk?»

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.