Martes veganguide til Oslo: Loving Hut, avdeling Bjerregaardsgate
Martes veganguide til Oslo: Loving Hut, avdeling Bjerregaardsgate

Martes veganguide til Oslo: Loving Hut, avdeling Bjerregaardsgate

Dette er en del av vår nye artikkelserie med anmeldelser av veganvennlige restauranter i Oslo! Restaurantene får poeng fra en skala fra 1-10 på kriteriene veganvennlighet, mat, service og atmosfære, pris og totalscore. På totalscore teller veganvennlighet og mat mest.

Av Marte Munkeli

Lokalet til Loving Hut, Bjerregaardsgate. Foto.
Loving Hut har et nyoppusset lokale med ca 20 sitteplasser.

Return of the Spicy Burger

Loving Hut er en internasjonal kjede av helveganske restauranter med asiatisk inspirasjon, og vi har tidligere anmeldt filialen i Fredensborgveien.

Den første filialen i Norge åpnet i Parkveien i Oslo i 2010, men ble dessverre stengt to år senere. Savnet har vært stort, og spesielt det at spicy burger’n forsvant har vært tungt å svelge for mange Oslo-veganere. Jeg rakk bare et par turer innom, siden jeg sjelden var på de trakter av byen, men jeg hadde et godt inntrykk av både maten og menneskene. Gleden var derfor stor da eierne åpnet en ny Loving Hut i Bjerregaardsgate, bare et tofukast fra en av byens beste helsekostbutikker, Røtter.

Variert meny 

De nye lokalene til Loving Hut er enkle og litt kantineaktige, men rene og innbydende. De har fått mye bedre plass enn i Parkveien, og har også utvidet menyen sin. I tillegg til den klassiske spicy burger’n finner du et bredt utvalg små- og forretter, asiatiske retter, pizza, raw og glutenfrie alternativer og desserter. Her bør til og med de særeste finne noe de liker.

Godt for magen..

BBQ Melody. Foto.
Bestselgeren BBQ Melody (nr 15).

Selv om den mye omtalte burgeren er veldig god, har jeg fått en forkjærlighet for baguetten med soyakjøtt, grønnsaker og dressing. Et svært rimelig alternativ for deg som bare trenger en liten lunsj, eller noe å pakke med deg i veska.

Av middagsrettene er nummer 15, BBQ Melody, en av de mest populære, og jeg kan forstå hvorfor – risnudler med soyakjøtt og grønnsaker OG vårruller. Man slipper å velge! Både vårrullene og kjøttbitene var nydelige, men for meg ble den store mengden lett overkokte risnudler litt lite spennende. Derfor valgte jeg nummer 19 neste gang jeg var innom: Royal Tofu med grønnsaker.

Loving Hut bruker ferske grønnsaker, og det merkes – her blir det mye tygging! Tofuen i nummer 19 er ikke den mest spennende jeg har fått servert i Oslo, men den fantastisk gode sausen er verdt hele måltidet i seg selv.

… og god mot lommeboka!

Royal Tofu. Foto.
Royal Tofu with Vegetables (nr 19). Mye å tygge, men fantastisk saus!

Porsjonene er relativt solide på Loving Hut (bortsett fra burgeren – den er litt for liten), og det er ikke ofte jeg nesten ikke klarer å fullføre et måltid. Prisene for hovedretter ligger på 110 kroner, og 55-65 for mindre retter. Det er det lite å utsette på med tanke på kvaliteten og mengden mat man får.

Loving Hut har også fått et flott utvalg godt drikke (alkoholfritt), og en liten butikk i hjørnet for dem som heller vil lage maten hjemme. Det tar gjerne litt tid med serveringen, men det er fordi det legges ned omtanke i hver rett fra de hyggelige menneskene bak disken og på kjøkkenet.

Heismuzak til tross – Loving Hut er en lovende hit!

Selv om Loving Hut har flere ting som andre vegetarrestauranter i Oslo mangler, blant annet en variert meny, trivelig betjening og en åpenbar kjærlighet til prosjektet sitt, mangler det fortsatt et stykke for å bli en fullverdig restaurant. Det enkle lokalet, propaganda på veggene og fullstendig enerverende musikk gjør at dette dessverre ikke er et sted man uten videre tar med seg hardbarka kjøttiser og veganskeptikere.

Maten er imidlertid betydelig bedre enn disse litt forstyrrende elementene skulle tilsi, så takeaway kan være et godt alternativ. Jeg kommer uansett til å spise mange måltider på Loving Hut med den gode maten, de rimelige prisene og den hendige beliggenheten, og håper Loving Hut vil leve lenge.

Plakat. Foto.
Et diskret budskap fra Loving Hut.

 

Veganvennlighet: 10/10

Mat: 8/10

Service og atmosfære: 5/10 (servicen er god, lokalet er greit, musikken gjør meg gal)

Pris: 8/10

Totalt: 8/10

*Anmeldelsen er basert på flere besøk

Marte Munkeli. Foto.

Litt om Marte Munkeli, artikkelforfatter og leder i  NVS:

Jeg har bodd i Oslo i ti år, og vært vegetarianer i alle disse årene. Siden jeg stadig har sklidd mer og mer over i veganernes rekker, og nå regner meg som en av dem, er det en ny utfordring å finne bra steder å spise. De fleste steder klarer jo å mekke en pizza eller omelett, men hvem klarer å lage mat helt uten bruk av animalske ingredienser – og uten omstendelige forklaringer i forkant?

Jeg liker å tenke på meg selv som en pionér som fryktløst og med hevet hode går restaurant-Oslo i møte og høyt og tydelig spør «…Unnskyld meg, men har dere noe vegansk?»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.