Martes veganguide til Oslo: Krishnas Cuisine
Martes veganguide til Oslo: Krishnas Cuisine

Martes veganguide til Oslo: Krishnas Cuisine

Dette er en del av vår nye artikkelserie med anmeldelser av veganvennlige restauranter i Oslo! Restaurantene får poeng fra en skala fra 1-10 på kriteriene veganvennlighet, mat, service og atmosfære, pris og totalscore. På totalscore teller veganvennlighet og mat mest.

Av Marte Munkeli

Middagstallerken. Foto.
Vegansk husmannskost fra India

En stayer i Oslos vegetarverden

Krishnas Cuisine er en vegetarrestaurant med inspirasjon fra India. Restauranten ble etablert i 1992, og følger Hare Krishnas retningslinjer for mat og drikke. I mange år klorte restauranten seg fast i andre etasje i Majorstukrysset, hvor både shoppere, studenter, hippier og lokale fant veien for å kunne nyte sin indiske gryterett med god utsikt over det travle trafikknutepunktet på bakkeplan. Som nyinnflyttet student i Oslo var jeg her mange ganger, og tok ofte med venner hit. Muligheten for å kunne spise seg stappmett på vegetarmat til under hundrelappen var en liten luksus for en lånekassefinansiert Blindern-spire.

Mye mat for pengene

Suppe er fast tilbehør hos Krishnas
Suppe er fast tilbehør hos Krishnas

Et drøyt tiår senere finner vi Krishnas Cuisine relokalisert til Colosseum kjøpesenter, der de ligger midt i første etasje, klemt mellom leketøysbutikker, gardinutsalg og sportsforretninger. Spiseplasslokalet er pent og rent, men ellers er det lite positivt å si om denne litt traurige beliggenheten. Lyspunktet må være at sultne vestkantshoppere nærmest ubevisst kan komme til å spise vegetarisk.

Menyen er som den alltid har vært. Dagens indiskinspirerte gryterett med ris, pappadums, suppe og salat koster 135 kroner, og du kan i tillegg spise så mye du vil. Det finnes også et rimeligere lunsjalternativ uten påfyll, samt mulighet for klippekort.

Gryterettene er i utgangspunktet alltid (?) med ost, men de har også alltid et vegansk alternativ uten. Suppene er så godt som alltid veganske. Salatskålene som følger med pleier jeg å la stå igjen, da de er ganske tørre og uinspirerte, mens pakoraene som ofte følger med er kjempegode og feite. Mmm!

Trygt og godt alternativ

Så vidt jeg kan bedømme smaker alt på Krishnas temmelig likt. Det er gode, milde smaker og posjonene er rause, så tenk deg om før du ber om påfyll. Det er hyggelig service, og nå har de attpåtil kaffe! På Majorstua finnes det ikke så mange gode veganske alternativer, så jeg kan absolutt anbefale Krishnas for et raskt måltid før kino eller på handleturen. Noen stor gastronomisk opplevelse er det imidlertid ikke.

Krishnas Cuisine driver også med catering, og er ofte til stede på vegetarfestivaler og lignende arrangementer. Selv om de alltid har et vegansk alternativ, er det lov å håpe at de etter hvert streber enda litt lenger i den retningen og slutter å ha ost i alle gryterettene.

Krishnas. Foto.
Nydelig utsikt til lekebutikken.

 

Veganvennlighet: 8/10

Mat: 6/10

Service og atmosfære: 5/10

Pris: 7/10

Totalt: 6/10

*Anmeldelsen er basert på mange besøk

Marte Munkeli. Foto.

Litt om Marte Munkeli, artikkelforfatter og leder i  NVS:

Jeg har bodd i Oslo i ti år, og vært vegetarianer i alle disse årene. Siden jeg stadig har sklidd mer og mer over i veganernes rekker, og nå regner meg som en av dem, er det en ny utfordring å finne bra steder å spise. De fleste steder klarer jo å mekke en pizza eller omelett, men hvem klarer å lage mat helt uten bruk av animalske ingredienser – og uten omstendelige forklaringer i forkant?

Jeg liker å tenke på meg selv som en pionér som fryktløst og med hevet hode går restaurant-Oslo i møte og høyt og tydelig spør «…Unnskyld meg, men har dere noe vegansk?»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.