Liste over veganske vaskemidler

Det er forholdsvis lett å fikse hjemmelagde, veganske og miljøvennlige vaskemidler selv (les vår artikkel om det her), men det har også kommet mange slike produkter på markedet. For å gi en forenklet oversikt har vi laget en liste over de mest vanlige veganske vaskemiddelproduktene tilgjengelig i Norge.

Det fins mange veganske vaskemidler på det norske markedet. Her har du en enkel oversikt over de fleste!

Veganske vaskemidler inneholder ikke produkter eller ingredienser fra dyr, og produksjonen involverer heller ikke bruk av dyreforsøk. Dette er varer som brukes hyppig og mye. Det er forholdsvis lett å fikse hjemmelagde, veganske og miljøvennlige vaskemidler selv. Billig er det også. Les mer om det i artikkelen “Veganske vaskemidler”.

Det har også kommet mange veganske vaskemidler på det norske markedet de siste årene. For å gi en enkel oversikt over de fleste merkene og produktene har vi samlet over hundre av dem i en tabell. Hovedfokuset er på vaskemidler til klesvask, oppvask og allrengjøringsmidler. Tabellen kan du laste ned her, både som Excel- og ODS-fil:

Vaskemidler_NVS (.xlsx)

Vaskemidler_NVS (.ods)

I tabellen kan du bruke filter-funksjonen og sortere innholdet etter varekategori, merke eller andre kriterier. I  Excel- tabellen må du aktivere redigering (spørsmålet kommer øverst i dokumentet) før denne funksjonen kan brukes. Ut over det kan ikke celleinnholdet redigeres. 

Illustrasjon fra clipartmax.com

Oversikten tar for seg følgende varekategorier: Allrengjøring, badrengjøring, blekemiddel, desinfeksjonsmiddel, diverse såpemidler, fettrengjøring, flekkfjerner, glass og vindu, grønnsåpe, gulvrengjøring, hånddesinfeksjon, håndsåpe, kalkrengjøring, kjøkkenrengjøring, klor, oppvaskmiddel, oppvasksvamp, salmiakk, skuremiddel, skyllemiddel, toalettrens, tøymykner, tøyvaskemiddel, vaskemaskin- og oppvaskemaskinrens.

Følgende merker er med i oversikten: Bio D, C, Dr. Bronner, Eco clean, Ecoleaf, Ecozone, First Price, Klar, Olivia, Rema 1000, Softe Style, Sonett, Unik, Urtekram. Ellers listes opp produkttypene, deres pris, utsalgssteder som fører merkene, samt en lenke til mer detaljert produktinformasjon.

Listen gir oversikt over de fleste og mest vanlige vaskemiddelproduktene på det norske markedet, men er av kapasitetsbegrensninger ikke 100% utfyllende. Gi oss gjerne tips om andre produkter tilgjengelig i Norge, som du syns bør tilføyes listen!

, , , , , ,

3 Responses to Liste over veganske vaskemidler

 1. Liv Berg 18. February 2019 at 19:21 #

  Last ned appen Dyretestet på play, der finner du de som tester/ ikke tester på dyr.
  Ta også med Define shampoo òg Solidox total, de testet ikke på dyr.

  Ikke glem appen jeg nevnte!

  ??

 2. Jorunn 10. May 2019 at 09:37 #

  Tusen takk! :-) Man kan jo også bruke natron, eddik og sitronsaft. De er også veganske:-)

  • Ola Grindal. (Å). 3. September 2019 at 17:15 #

   Takk.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.