Jul med Mari Mauland
Jul med Mari Mauland

Jul med Mari Mauland

Mari Mauland er ultraløper, og løper for det meste 100 miles-løp (det vil si løp på 160 km) og 24-timersløp. Til daglig jobber hun som personlig trener i Stavanger, og er utdannet fysioterapeut.

Hvor lenge har du vært veganer, og hva fikk deg til å bli det?

Mari Mauland under 100-miles-løpet Western States i USA tidligere i år. Foto: Mason Menninger
Mari Mauland under 100-miles-løpet Western States i USA tidligere i år. Foto: Mason Menninger

10 år (15 år som vegetarianer før det). Var vegetarianer pga miljøargumenter, og innså til slutt at jeg måtte bli veganer hvis jeg virkelig ønsket å være miljøvennlig. Leste også forskning som overbeviste meg om at et vegansk kosthold er det sunneste. Når jeg begynte å sette meg inn i veganisme ble etikk og dyrs egenverdi raskt det viktigste argumentet for en slik livstilsendring.

Hva er jul for deg?

Marsipangris, lese bøker, julefilmer på tv, og pepperkaker til frokost.

Hva spiser du på julaften?

Nøttestek a la Resept (vegetarbloggen), laget sammen med tvillingsøster Sara. Bakte rødbeter, rosenkål, kålrabistappe og søtpotet som tilbehør.

Hva vil du si til en som skal feire sin første veganske jul?

GLED DEG! Maten smaker ekstra godt når du spiser den med god samvittighet, og det er enklere å feire vegansk jul enn mange tror. Mange produkter, som ferdige pepperkaker, pepperkakedeig, og marsipan er «accidentally vegan», og veldig mange tradisjonelle oppskrifter kan enkelt veganiseres. Det tar heller ikke lang tid å etablere nye tradisjoner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.