Janne Grandalen er Norges sterkeste kvinne

Veganeren Janne Grandalen har blitt Norges sterkeste kvinne for 6. gang!

Grandalen begynte å spise plantebasert fordi hun hadde mye smerter og ikke klarte å trene eller fungere i hverdagen. Hun brukte smertestillende, 3-4 ggr pr dag, og legen mente det var fibromyalgi.

“Jeg fikk se What the Health og ei veldig skrøpelig og syk dame som etter 14 dager var blitt i enormt mye bedre form, friskere og mer fargerik i fremtoningen. Livsglad og optimist for livet videre.”

Grandalen ble veldig motivert av dette og bestemte seg der og da for å teste 14 dager med plantebasert kosthold.

I løpet av de kommende ukene så Grandalen mange dokumentarer, filmer og foredrag om plantebasert kosthold og om kjøttindustrien. Jo mer hun lærte om kjøttindustrien jo mer aversjon fikk hun for å spise animalske produkter og hun ble til slutt veganer.

“Fra å dreie seg om helsa, var det dyra og medfølelsen jeg fikk for dem som ble min motivasjon for å fortsette med plantebasert kosthold. Hele min virkelighetsoppfattelse forandret seg og jeg så alt med et annet par med briller.”

Til å begynne med var Grandalen dypt bekymret for muskelmasse og styrke, men følte i helgen at hun fikk vist både ovenfor seg selv og alle andre som har tvilet, at kroppen funker like bra på planter som på kjøtt.

“Etter fem dager på plantebasert kost hadde jeg kuttet ned til halvparten av medisinene og etter ti dager sluttet jeg helt. I dag bruker jeg ingenting, og jeg har ikke følt meg så bra på ca 20 år.”

Vi gratulerer så mye med seieren!

2 Responses to Janne Grandalen er Norges sterkeste kvinne

  1. Ola Grindal 9. October 2019 at 09:50 #

    Lykke til videre.

  2. Ola Grindal 19. February 2020 at 15:55 #

    Takk for nyttig lesestoff.

    Du må ha det godt.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.