Ja til vegetarbarn
Ja til vegetarbarn

Ja til vegetarbarn

2 mnd. gammel veganer, Gia.

Innlegg i bladet Foreldre & barn nr. 4, 2011

Norsk vegansamfunn ønsker å kommentere svaret som ”nybakte idealister” fikk i Foreldre & barn nummer 1, 2011, der Ingunn Bergstad ikke vil anbefale vegetarisk kosthold for barn.

Det er ikke uvanlig at foreldre møter motstand fra helsearbeidere når man ønsker å oppfostre barn vegetarisk. Paradoksalt nok kan avvisningen i verste fall føre til feilernæring fordi foreldrene ikke blir gitt kunnskap om vegetarisk kosthold for barn. Det er også frustrerende for mange når deres moralske overbevisninger ikke blir tatt på alvor.

Vi fikk vite om denne saken da vi ble kontaktet av en mor som har oppfostret to kjernesunne vegetariske barn. Over hele kloden vokser det opp friske og sunne barn på en helt vegetabilsk diett. American Dietetic Association[1] anerkjenner vegansk kosthold som dekkende for mennesker i alle aldre og livssituasjoner, også for gravide, ammende og barn. Ingen animalske produkter er nødvendige, heller ikke egg og melk. Vi vil samtidig understreke viktigheten av å sette seg inn i vegetarisk ernæring og utforme kostholdet basert på kunnskap. Da vil barna få et godt utgangspunkt for et sunt liv.

Vi kan anbefale boka Raising Vegetarian Children av Joanne Stepaniak og Vesanto Melina. På www.vegansamfunnet.no finner du mer informasjon og lenker.

– Jørund Aase Falkenberg, Norsk vegansamfunn


[1] www.eatright.org/About/Content.aspx?id=8357