Hanne Sørvaags jul
Hanne Sørvaags jul

Hanne Sørvaags jul

Hanne Sørvikaas. Foto: Ole Martin Halvorsen
Foto: Ole Martin Halvorsen

Hanne Sørvaag debuterte som artist i 2002 med albumet You Know Me, og har senere havnet blant topp ti på norske lister flere ganger. Hun er også en låtskriver av verdensklasse, og sangene hennes har toppet hitlister i hele verden, og hun skriver for flere kjente artister.

Hvor lenge har du vært veganer, og hva fikk deg til å bli det?

Jeg har vært veganer i to år nå, og sluttet med kjøtt for ti år siden, så det var en prosess som begynte med mer kontakt med kyr og sauer da min far har en gård, også ble jeg veganer etter at jeg bodde i New York i en periode og leste «Happy Vegan» boken som jeg fant på yogasenteret. Da jeg også fikk informasjon om meieri og egg-industriene var det ingen vei tilbake, og jeg er så glad for det i dag.

Jeg spiser bedre enn noensinne og det skjer nye fremskritt hver dag.

Hva er jul for deg?

Jul har de siste årene betydd å være på turné og synge mine favorittjulesanger for folk. Ellers er det å sitte i pysjen på julaften og se på alt det som går på Nrk og samles rundt bordet og rundt pakkene, selv om begge deler har blitt litt annerledes som veganer med engasjement for miljøet. Men jeg gjør det jeg kan for å ta litt bedre valg og inspirere de rundt meg til det samme.

Hva spiser du på julaften?

Jeg tar med meg en vegansk juletallerken fra funky fresh foods, også lager jeg vegansk riskrem til alle, og i år har jeg tenkt å prøve meg på vegisterkaker også. Mormor merker ikke forskjell på om det hun får er vegansk eller ikke, jeg må le.

Hva vil du si til en som skal feire sin første veganske jul?

Vær snill med deg selv, ikke trekk deg selv i tvil for å velge annerledes, bare vær på lag med deg selv, og vær vennlig mot andre også.

Å være veganer er et valg tatt ut fra medfølelse, så prøv å holde fast ved det og ha medfølelse med menneskene også, selv om jeg vet at det kan være vanskelig når man har tatt innover seg hva det innebærer for dyrene og for kloden.

Si til deg selv at forandring begynner med en selv, og at du har tatt dette valget betyr at noe er i endring.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.